Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šílenci

11. 05. 2024
8
13
174

Tenhle bezdomovec je válečný vrabčák s přízraky a stíny pod křídly, vrabčák navlečený do otrhané bundy a s flaškou v drápcích, říkám mu vládce smutného karnevalu, co se za ním táhnou šašci, šašci nepochopení a nádherní, a jeden z nich má hluboké ženské oči, kterými hladí vládce vrabčáka, a je to nádherná romka, co mu sedí na klině a čistí falešný smích z jeho očí. Vrabčák je těžký alkoholik a mohl by prodávat kousky svojí duše, kdyby za ní rozdávali chlast, jenže to nešlo, a tak si jí musel nechat, o tomhle svatém šílenci by mohl Kerouack napsat celou knihu, ale Kerouac umřel, takže to musím udělat já, a tak ze sebe třepu všechno co vím, třeba tohle, kdysi sloužil v armádě, kterou nenávidí, protože pro ni vraždil, utekl a začal milovat jistou dívku, dívku se souhvězdími pih, jenže jeho láska umřela, a tohle všechno se proti němu spiklo s genetickou výbavou, aby z něj udělali alkoholika a bezdomovce, naštěstí se dostal do léčebny, doufám, že to zvládne. Vždycky sedíme na lavičce u nádraží a vlaky tam křičí to svoje hůůůůůůůůůů a brrrrrrrrr a bum a bam a ššššššš, jenže já ho přes všechen ten zvukový balast slyším a poslouchám, má kapsy plný ujetých příběhů a netuším, jestli mluví o pravdě, vlastně mi na tom nezáleží, jen chápu, že by byl skvělý spisovatel a básník, ať už autobiografický, nebo ne. Tohle je popis zářivého vyvrhele.


13 názorů

Gora
před 59 minutami
Dát tip kuba.49vojenciak

Samá esa:-), vyvěsím... a dík.


kuba.49vojenciak
před hodinou
Dát tip Gora

Gora- určitě můžeš, budu rád. Kdo už je vlastně nominovaný? Abych věděl kdo je mím nepřítelem a soupeřem v bitvě. 


Gora
před 9 hodinami
Dát tip

Kubo, můžeme Nominovat do PM?


Philogyny
před 4 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak

Za chválu se až tak moc neděkuje a zářivého vyvrhele, když už. Ale čtu tě ráda. 


A děkuju všem za chválu. 


kuba.49vojenciak
před 4 týdny
Dát tip Janina6

Děkuju Janině za opravu chyb 


Philogyny
před měsícem
Dát tip

Za mne už všechno řekl K3. 


K3
před měsícem
Dát tip Philogyny

Moc se mi líbí tvoje poetika.


K3
před měsícem
Dát tip Janina6, Philogyny

Krásná miniatura. Nevím proč, ale vžycky jsem měl k těmhle lidem blízko. Nevím proč? Asi proto, že jsem jimi neopovrhoval a to oni poznají, prože mají, jak píšeš, duši.


Gora
před měsícem
Dát tip kuba.49vojenciak, Philogyny

Před chvílí jsem jednoho podobného potkala, vyprávěl příběhy, jenže do mobilu, a notně si přihýbal... když jsem šla z krámu zpět, prázdnou lahev odložil za lampu.


Janina6
před měsícem
Dát tip Gora, kuba.49vojenciak, Philogyny

Dïky tobě se na spoustu lidí dokážu dívat trochu jinak... zlepšuješ můj svět ;)


Gora
před měsícem
Dát tip kuba.49vojenciak, Philogyny

Kubo, moc fajn portrét.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru