Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve snech zmatek na den matek

12. 05. 2024
5
4
64
Autor
Benetka

Hmmm... Vlastně už ani newim jak je to dlouho co máma umřela. Možná je to ostuda ale všechny ty dny měsíce a roky mi čím dál tím víc splývají v jednu nekonečně dloooooouhou šedou šmouhu.

Promiň mami. Ale... Nebylas pro mne vždy tou úplně nejlepší mámou na světě. Třebaže jsem přesvědčen o tom že tys to vždy a za všech okolností se mnou myslela dobře. Což ovšem neznamená že to bylo opravdu pro mne dobře. Spíš jsi mne tím svým úsilím dusila tak moc až jsem z rodného hnízda vyletěl v pouhých jednadvaceti. Už to prostě nešlo dále snášet. A možná že něco z toho se také přeneslo do mého dnešního snu někdy nad ránem...

 

https://www.youtube.com/watch?v=J42fmH4k9YM&ab_channel=togha1

 

Spíme v jednom pokoji na jednom lůžku. Matka já a sestra. Postel je poměrně veliká jenže máma si pro sebe na spaní uzurpuje 60% plochy letiště. Na mne a ségru připadá zbývajících 40 s tím že sestra má 30. Pokud někdo nemá rád matematiku tak mu prozradím že na mne zbývalo procent 10. A uznejte _ na tom se fuckt nedá spát! A tak jsem se zdravě nasral všechny vzbudil a chtěl si to vyříkat. Jenže s máti nebyla tak jako vždy žádná řeč. Jediný kdo měl pravdu byla ona. Navěky věků. Snažila se mne uhádat ale já už věděl co a jak. Kým jsem a co v životě chci a nechci! Tak jsem se jí postavil. Na každý její argument jsem měl odpověď... Nicméně ta hádka mi nebyla vůbec příjemná. Skončilo to tak že jsem měl od ní sbaleny kufry a nová mapa letiště byla v poměru 60/40... :)

 

 

A dnes se roztahuju sám na ploše 140x200 úplně sám. Téda... Né že bych chtěl. Půlku má stále zarezervovanou ZLATOHNĚDÁ. A možná by po mně mohla chtít i víc... :D


4 názory

Philogyny
před 3 týdny
Dát tip

Já odešla daleko dřív a zase se pokorně vrátila. Tos vydržel docela dlouho, ne? Budu se snažit nedusit...  


Evženie Brambůrková
před 3 týdny
Dát tip Benetka

Moje máma taky měla svou pravdu a ta byla podle ní jediná. Tos to vydržel ještě dost dlouho.

Svým dětem nechávám víc prostoru. Nebo hodně?


Kočkodan
před 3 týdny
Dát tip Benetka

Při tvých bědných deseti procentech se již opravdu dá mluvit o hrubém lůžkovém útisku.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru