Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tolerance

14. 05. 2024
1
5
73
Autor
Jinys
Poselství do vlastních řad... :-)

Kolistky a kolisté

Jsem toho názoru, že je dnes již nutné, poměrně kategoricky oddělovat jízdu vozidel s přibližně stejně malou rychlostí a provozní hmotností, většinou nepřekračující metrák, od těch, u kterých se tato hmotnost uvádí v tunách a rychlost standardně překračuje několik desítek km/hod.
Smrtící rozdíl je zde příliš velký!
O tom, žádná.

Na hromadné cyklistické akci, jsem ale zažil mladého, trošku rozhněvaného muže líčícího nepřekonatelné problémy s bruslaři na cyklistických stezkách.
Všechna moudra si nepamatuji.
V paměti mi zůstal jen jeho jednoznačný a kategorický závěr, že bruslaři na stezky pro cyklisty nepatři. Zavazí, zdržují, prostě fuj. Pryč s nimi, nejlépe někam do rezervace, nebo na samostatnou stezku pro bruslaře!

Představuji si idylické nedělní odpoledne.
Po pěti samostatných souběžných komunikacích se pohybují cyklisté, bruslaři, jezdci na koloběžkách, maminky s kočárky, a na poslední s nich si svižně vykračují čiperní důchodci s batůžky na zádech.
Ale nic není dokonalé, maminka s bruslemi na nohou a s potomkem v kočárku váhá.

Neznámý mladý muži. Takto?
Bude fajn?

5 názorů

Jinys
před 2 týdny
Dát tip

K3

No jo, zapoměl jsem.
Přepisovat to nebudu, bylo by to moc "ukecané"...
:-)

P.S.
Ale moc se mi líbí, jak reaguješ na myšlenku textu.
:-) :-)


K3
před 2 týdny
Dát tip

Jde o to, jestli se chceme víc přiblížit přírodě, nebo se od ní vzdálit. Šlo by to jednoduše. Kdyby se zrušily cyklostezky a omezil pohyb jednostopých vozidel s přídavnými motorky, příroda by si oddychla. A s ní i my všichni. A co takhle segwaye? Další pruh...


Janina6
před 2 týdny
Dát tip Zajíc Březňák, Jinys

Vtipné a aktuální.

Obávám se, že ani tvých idylických pět stezkopruhů by nezabránilo důchodcům chodit po kterémkoli z nich, protože zrovna tenhle se jim líbí a je ve stïnu, a mladochodcům rovněž ne, protože ti přece chodí kudy chtějí a nebudou řešit nějaké pruhy. Pročež se začnou i bruslisti a kolisti pouštět kamkoli, kde je zrovna volné místo, a k dokonalosti to dovedou maminky s kočárky, protože ty se zásadně pohybují ve smečkách a celou cestu si potřebují povídat, vytvoří tedy rojnici zabírající všech pět stezkopruhů a nádavkem část silnice... ;)


Jinys
před 2 týdny
Dát tip

K3

Až tak?
:-)


K3
před 2 týdny
Dát tip Zajíc Březňák

Nesnáším cyklostezky. Nechal bych jen ty které kopírují hlavní silnice, kde není cesta. Jinak bych všechno to hemžení v přírodě ponechal chodcům. Problém s těmi všelijakými prostředky je už dávno a nedokážu si představit kam až to povede než někdo bouchne do stolu. Nejhorší na tom je, že ani cyklisti se neschodnou. Silniční cyklisty vyhánějí odevšad, důchodce na kolách jakbysmet. Ze všeho nejhorší je, když zruší turistické cesty a nadělají asfalt pro turisty a cyklisy zároveň. Nedávno mě chtěl jeden cyklista zabít, že jsem si dovolil jít pěšky... Do přírody patří turistické cesty. Ostatní zrušit!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru