Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Paradox

13. 04. 2004
6
5
10828
Autor
Milly

7.4.2004 Momentální pocit....

Toužím

 

se otevřít

lásce

 

a přitom

 

se zavírám

sama sobě


5 názorů

MarK.
06. 10. 2010
Dát tip
..to poznam (ten pocit zamknuteho srdcoveho svalu, ktory by tak chcel cvalat..:)

MarK.
06. 10. 2010
Dát tip
..to poznam (ten pocit zamknuteho srdcoveho svalu, ktory by tak chcel cvalat..:)

Makoves
27. 08. 2010
Dát tip
Ty momentální bývají opravdové. (T)

Milly
04. 07. 2008
Dát tip
Řííízku (správnej??): ono je to naopak- čím víc zavřená (v sobě), tím víc se dusí- a tím pádem snaží otevřít.. .-) jenže to asi pujde zas jen přes sebe asi.

Řízek
04. 07. 2008
Dát tip
no to teda paradox je...*

pepička15
28. 05. 2006
Dát tip
přesně ses mi tímhle dílkem trefila do mojá dnešní nálady...

Milly
28. 05. 2006
Dát tip
to je překvapení právě tady..! Díky, pepičko...... :-) jojo, stará pravda, že když člověk nemiluje sebe, nemůže ani jiného,pořádně.....

pepička15
28. 05. 2006
Dát tip
tip, k tomu nelze nic jiného dodat!

MADVLAD
21. 01. 2006
Dát tip
ad avíza-Aha!Já než něco pochopím,tak to trvá-to je u mě standard-dík za upozornění! ad Tvé avízo-myslím,že člověk se má rád už tak nějak"z podstaty"-vlastně každá bytost-jinak to snad ani nejde-i ten kdo si právě podřezává žíly,činí tak ze sebelásky-neboť ježto se má rád,dělá vše proto aby se netrápil.Myslím že to prostě ani nejde"mít se nerad"ani"nemít se rád"(ty 2varianty vypisuju,protože když nad tím tak přemýšlím,tak to není úplně 1a totéž)!Jiná věc ale je"vážit si sebe"-a když si sám sebe člověk neváží,může lehce nabýt názoru že jde o"nelásku"k sobě. To půl napůl jsem myslel tak,že když si chlap zrovna neváží sám sebe,ženská to vycítí,a vyhodnotí jakožto"slabost"(což mnohdy bývá zcela mylné,neboť odvaha kriticky a bez sebestylizace pohlédnout sám na sebe vyžaduje odvahu),a to je přesně to,co její lásce k němu rozhodně nepřispívá-tady se kruh uzavírá,neboť"nevážit si sám sebe"se vrací zpět od partnera-a milovat někoho kdo nemiluje mne už vlastně není láska-ale dcera na to hledí jinak-a sebedůvěra otce v její lásce nehraje roli,neb ta láska stojí na jiných základech!Proto půl napůl-tedy že to lze,ale jen za určitých podmínek.Asi tak... Uff-jak to ti všichni lidi dělají,že jim na vyjádření stačí 1,2věty,a já furt musím k vyjádření téhož romány:-)!

MADVLAD
17. 01. 2006
Dát tip
Trochu mi to připomíná Janotu:"Protínáme kruhy,a vítr fičí ve škvírách..Protínáme kruhy,ale náš vlastní už se zavírá!",ale jen stavbou a smyčkou,jinak se přiznám,že tomu nerozumím-ať to probírám zepředu,zezadu,z boku..-ale chyba bude asi ve mně!

Milly
17. 01. 2006
Dát tip
Ty jo! Janotu..... Tak to se cítím být poctěna......... :-) tuhle jeho píseň neznám. Nic si z toho nedělej(te), protože já tomu taky moc nerozumím. Zkrátka mě to jen tak napadlo......- mám z toho teď dojem, jak tak na to koukám, že jde o to, že když člověk nemiluje sám sebe, tak nemůže milovat ani nikoho jinýho.

MADVLAD
17. 01. 2006
Dát tip
No,tvrdí se to,a dycky sem to taky bral že to tak je.to sem se ale měl rád:-)-něco se zvrtlo-porušil sem několik svých tabu-a dochází mi to až postupně,že dodržovat svá určitá pravidla,-dokud jim věřím,je o vnitřní spokojenosti sám se sebou-a že jejich překročení,znamená dívat se naráz na svět očima člověka,jehož si nevážím-"a chci se zpátky":-)-ať to zkrátím-přestože se zrovna teď moc nemiluju,tak jinou osobu miluju víc než kohokoli v minulosti-svou dceru-a poprve si uvědomuju že"milovat znamená zapomenout sám na sebe!"-ne jako efektní slogan,ale jako pocit.Takže myslím že to jde,a nevylučuje se;-i když je otázka jestli by to fungovalo i v partnerské lásce-přece jen dcera promine víc než partnerka..-tedy je to asi tak napůl;-)!

Milly
17. 01. 2006
Dát tip
S kritikou se nemusí posílat i avíza ke kritice, protože pak mi přijdou avíza 2.... Hm, mi přijde, že tady jde o tom, mít se rád, ať člověk udělá cokoliv, že je tady důležitá bezpodmínečnost sebelásky. A pravda je nějak i to druhý, no :-) Jak, půl napůl?

Milly
27. 10. 2004
Dát tip
Citát.....ze mě.............

Solitary
26. 10. 2004
Dát tip
Závidím Ti, že v tak málo slovech dokážeš člověka přinutit se zamyslet se nad sebou samým.. Kategorie slibovala stokrát řečené a tak trochu odrazovala. Ale když jsi tuhle MYŠLENKU vkládala, citát to ještě nebyl :) doufám.

Cardina
24. 09. 2004
Dát tip
Urcite ma... :-)

Milly
22. 09. 2004
Dát tip
Díky, Sunmoon, Cardino, když si říkám, jestli je vůbec k něčemu dobrý psát sem, takovéhle kritiky mě přesvědčují, že asi jo... :-) Zatracenec: mýmu rozumu je jasný, že je to třeba dělat obráceně.. Cubeec: a možná je i tohle pravda....- a možná současně.. :o)

Cardina
23. 07. 2004
Dát tip
Díky, už nejsem ve svým pocitu tak sama :-) *

Sunmoon
20. 04. 2004
Dát tip
Někdo Ti ublížil až přespříliš...ale záleží jen na Tobě...jak to zpracuješ sama v sobě a začneš se zase poslouchat. Je to hrozně těžký, vím, ale bez lásky to tu nemá cenu... Tip! za upřímnost....(vím, jak i ta je těžká...)

zatracenec
16. 04. 2004
Dát tip
a zkusila jsi to obráceně??? toť filosofický dodatek, nic víc...

Milly
14. 04. 2004
Dát tip
......někdy............, ale mohlo by to být častěji- a tím nemám na mysli jen lásku partnerskou...... Díky!

Milly
14. 04. 2004
Dát tip
já neměla na mysli jen lidi, ale i různý pocity, přírodu, kniha a vůbec věci se kterými člověk přichází do styku... A mám pocit, že lásku nemůže nikdo zneužít- pokud není spojená s očekáváním vůči objektu té lásky.

Cubeec
13. 04. 2004
Dát tip
Možná že láska pomůže oteřít se sobě samotné...

dismorphia
13. 04. 2004
Dát tip
o tom ty momentální pocity jsou.. a často jsou velmi prchlivý .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru