Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tieň

24. 10. 2004
6
2
4141
Autor
zvedavec

 

 

Tieň, smútok, prázdno.

 

Neprítomnosť túžby preraziť cez stenu.

 

Vzdávam sa.

Ale hýbem sa, celkom bez túžby, ...nechcem, ale to musím.

 

Napadol prvý sneh.

A nastalo ticho zimy. 

V mojej mysli a srdci nehybnosť ľadu.

Chýbajú farby. Ostala biela a čierna. Vystačím s nimi.

 

Občas ma prekvapí tlak v hrudi.

Bez bolesti vnímam tichý vzlyk. Svoj vlastný.

A ľahostajne ho prijmem. 

 

Je tma tmúca.

 

 

 

predsa

už svieti maličká iskra.

 

Lebo tam niekde vnútri

sa už i teraz teším na chvíľu,

 

keď vyjde Slnko,

 

(viem, i oblaky tu naďalej budú)


2 názory

...*


maia
06. 11. 2004
Dát tip
tvoje mometky mi teraz sedia *

zvedavec
25. 10. 2004
Dát tip
ahoj. vďaka :-) zisťujem, že moje úsilie o dokonalosť a pozitívnu zmenu je celkom zbytočné a odsúdené na neúspech. Aj tak nikdy v týchto veciach neuspejem. Niekedy mám pocit, že ma zavalí také nejaké to bahno, aké popisuje Vesuvanka, že vzniká pri erupcii sopky. :-( Nič podstatné sa nezmenilo. :-) pozitívne je, že nič zlým smerom, iba chvíľami si pripadám, ako keby som bojovala s veternými mlynmi (mlyny sú mimo mňa, aj vo mne). A v tme (v takejto chvíli) nevidím nijakú perspektívu. Dovolila som si zaťažiť Vás aj touto náladou. Nakoniec, táto je už vlastne prípravou na niečo lepšie, uvedomujem si, že i zmena nakoniec príde, aspoň vo mne, v mojom naladení.

synáček
25. 10. 2004
Dát tip
Tomu rozumím... díky za vysvětlení...

beda
25. 10. 2004
Dát tip
Ano, tvoje úsilí o dokonalost je zcela zbytečné, protože dokonalá už jsi, jen o tom nevíš a snažit se k této dokonalosti ještě něco přidat je pošetilé. :-)))) Jsem rád, že jsi na to přišla. :-))) Vesuvanka je jistě skvělá, ale z časových důvodů ji nemohu momentálně sledovat a tak nevím o jakém bahnu se to zmiňuje. Nicméně žádné bahno nemůže být tak velké, aby tě zcela pohltilo. Někde na obzoru zasvitla kometa a človíček se vydal tím směrem. Pak přišli mraky a kometa zmizela, ale směr zůstal. A ač krok se zpomalil, přesto zůstal a kdo jde, jednou dojít musí. :-) *

zvedavec
25. 10. 2004
Dát tip
:-) beda , vďaka. Píšeš veci, aké by som napísala tuším aj ja, keby sa o netýkalo práve mňa? pripadá mi to humorné. Ale tuším to pomáha, keď to povieš Ty. :-.)

vesuvanka
25. 10. 2004
Dát tip
Lebo tam niekde vnútri sa už i teraz teším na chví keď vyjde Slnko, (viem, i oblaky tu naďalej budú) Krásná, promlouvá ke mně moc..... TIP

synáček
24. 10. 2004
Dát tip
Je moc krásná... ale je jiná... něco se změnilo...? T****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru