Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Voloďa milující

Výběr: Elyn, Pišta_Hufnágl
10. 12. 2004
37
1
22002
Autor
Noe1

Voloďa milující

Voloďa (* 1989) patří bezesporu k nejvýraznějším postavám amatérského literárního serveru Písmák. Jeho dílo rozdělilo čtenáře na dva zcela protichůdné a nesmiřitelné tábory. Jedna skupina Voloďovu tvorbu bezmezně obdivuje, těší se na každé nové dílo nadaného umělce, dává mu tipy a v poslední době i výběry. Voloďa je jeden z mála autorů, který má na Písmákovi svůj fan-klub. Posláním klubu je mimo jiné básníka a jeho tvorbu bránit před útoky příslušníků druhého tábora - skupinou zavilých anti-voloďovců, které genialita a velikost dráždí až k nepříčetnosti. Nenávistné výpady a útoky proti dílu i autorovi jsou jen logickým vyústěním nepochopení a závisti příslušníků této štvavé a militantní guerilly. Neštítí se ve své zaslepenosti výroků které mohou vážně poškodit sebevztah tohoto mladého autora:

„Hloupý, najivní Voloďo. Tvůj fanklub je složen z lidí, kteří si z tebe jen dělají legraci a smějí se ti. Myslím, že tady na písmáku není nikdo, kdo by ti záviděl. A podle tipů se rozhodňě dobrý autor nepozná, možná jen orientačně. A u tebe je to úplně naopak, čím debilnější dílo, tím víc tipů. A to máš hodně tipů všude. KAŽDEJ SI Z TEBE DĚLÁ JENOM PRDEL!!! Nevim jestli seš tak blbej a nevšiml si toho, nebo ze sebe takovýho idiota děláš!“

O Voloďovi samotném toho víme jen málo. Občanským jménem se jmenuje Vladimír, jeho předkové pocházejí z východu a v současné době žije s mamou, taťkou a ségrou nedaleko Prahy. Na setkáních amatérských literátů se neobjevuje, nemá rád alkohol ani jiné drogy, živě se zajímá o problémy své generace, má rád Rowennu, Karla Jarolíma Erbena a platonicky (?) miluje svoji vzdálenou Jiřinu.

Čím je Voloďova tvorba výjimečná? V prvé řadě přísnou stylovou vyhraněností a vnitřní konzistencí. Voloďův rukopis je čitelný a rozpoznatelný, těžko však napodobitelný, jak se o tom přesvědčili plagiátoři a následovníci (viz např.
Učedník_velkého_mistra , Voloďův_bratr , Craerassy ). Řádově rozdílná tipáž (voloďův termín pro počet obdržených tipů) originálu a plagiátů o tom jasně svědčí. Jeho styl je vysledovatelný od prvních děl, publikovaných na Písmáku od ledna 2004. Jedinými excesy porušujícími stylovou puritu jsou dva rané opusy reflektující fascinaci dvěma písmáckými femme fatale - básně ve stylu Vissel  a Rowenny. Voloďa píše převážně vázaným veršem, (experimentoval jak se smíšeným, tak volným veršem), jeho vynálezem je „oddělovat ve smíšenych veršech (básních) tu rýmovanou a nerýmovanou část, což povede k lepší orientaci čtenáře na tip“. Jeho jazyk je přímočarý, většinou bez laciných přívlastků a rádoby efektních metafor.

Neméně výjimečná je hloubka a intenzita Voloďova sdělení, v dnešním relativizovaném a dehodnotizovaném světě mladé generace nevídaná. Jeho dílo je pevně ukotveno konzervativním, křesťanským a pravicovým viděním světa s jistým sociálním a ekologickým nádechem. Tento „písmácký Mirek Dušín“ jako by vystupoval z dávných kronik a legend, aby vedl své osamělé křižácké tažení s povrchností a vykořeněností moderní doby. Vůdčí hodnotou, která se proplétá Mistrovým dílem je láska. Láska čistá, upřímná, vášnivá, ale sexuprostá. Láska k vlasti, rodině, tipům, k sobě samému. A v neposlední řadě romantická láska k tajuplné osudové ženě. Pojďme společně sledovat citový vývoj a utrpení mladého Volodi. Již prvé dílo „
Má lásko “, publikované na Písmáku 12.1.2004 naznačuje sílu citu:

Má krásná lásko
jsem zamilován
a svoji touhu
již sotva schovám


O týden později, v díle „Báseň ve stylu Vissel“, prozrazuje autor poprvé jméno milované ženy:

JiřinaJiřinaJiřina
jen pro tu
mé srdce
stoná
kokodák.


O další dva dny později, v básni „ Cit zvaný láska“ jsou již zřetelná muka, která autor prožívá:

Ó, bohyně má
vilná
sedmibolestná
svíjím se u tvých nohou
ani nedýchám

Zároveň však v této básni Jiřině naznačuje, jak bude bojovný, vytrvalý a že se jen tak nenechá odbýt pouhým plácnutím po čenichu:

Lásku svou mi naordinuj
budu tvůj pejsek
rasa pitbul

V dubnu 2004 nabízí Voloďa v básni „ Oh “ Jiřině duševní i fyzické soužití. K tomuto důležitému návrhu využil mistrnou metaforu písně (představující duševní rozměr) a čistícího prostředku (reprezentující čisté, neposkvrněné fyzično):

Snad odpustíš mi se šlechetností starcú
snad láskou svou zahrneš můj klín
já na oplátku tobě složím šansón
a koupím ti tvůj oblíbený šampón

V květnu, měsíci lásky, dosahuje Voloďovo utrpení vrcholu. Volá na Jiřinu „ LÁSKO, UŽ MI OTEVŘI! “ Zároveň, snad s vidinou blížících se prázdnin se nesměle odhodlává k akci :

snesl bych ti modré z nebe
nebo třeba vejce zlaté
šel 100 km jenom bosí
snášel píchy včel i vosí

Vrcholem voloďovské intimní lyriky je podle mého soudu tipuhodné dílo „ Buďme v lásce lidé!! “. Můžeme se jen domýšlet, proč autor dámu svého srdce tak úpěnlivě ujišťuje:

své lásce já připravil jsem
stádo polibků
nikdy bych se nedotknul jí
někde kde se liší muž
(jako správný džentlmen)

Gentlemanský postoj vyvolal u štváčů a nepřejícníků řadu negativních ohlasů, např.:

"huh.. teda taky me to malem slozilo ze zidle. ovsem ne proto ze by to bylo tak krasny, roztomily, naivni... ne. prave proto ze je to uchylny a zvrhly. volodo co mas proti soustani? jinak bys na svete nebyl, ty trdlo! vznesene idealy? ani bych nerekl, spis frustrace. inu - proc ne. stejne az te prvni baba necha sahnout tak ji vobtahnes, pokrytce ;-) " 

V tomto díle se o Jiřině dozvídáme další podrobnosti, vedoucí k její identifikaci:

Jen ať už jen vyslyší myšlenku mou vroucnou
dívka s vlásky jako slamák
láska moje Slovenská, ach..


Zde prozatím Voloďova milostná poezie končí. Příčinu lze odhadnout ze samotného závěru básně „Buďme v lásce lidé!!“:

můj kůň už je unaven tou touhou
teskně on íhahá
a čmuchá
opodál

 

1 názor

Alojs
25. 01. 2005
Dát tip
Nejlepsi recenze, co jsem tady cetl. Akorat nevim, komu toho tipa dam :-)

Avenarius
22. 01. 2005
Dát tip
Podchycená vyčerpávající analýza! Tip.

..trnko - není Voloďa taky Tvůj oblíbenec? :))) - avi

Sunmoon
24. 12. 2004
Dát tip
ne trnko...možná jsem pitomá já, že nerozumím humoru a nedokážu to ocenit, ale já jsem v tom druhým táboře. Dostala jsem od Volodi asi 2x avi - nevyžádané a oboje to teda bylo něco! Větší pitomosti jsem snad v životě nečetla a ještě aby mu všichni dávali tipy... A musim říct, tohle celý mi připomíná mystifikaci typu "Cimrman" nebo "Ropáci". Nedokážu už teď rozpoznat, jestli tu ti všichni Voloďu skutečně obdivují nebo je to nějaká sranda. Asi to druhý, ale co já...já to prostě nepochopila...znáš mě - já jsem stará konzerva..:o))

rabbi_1Cvi
20. 12. 2004
Dát tip
! Stáváš se pojmem, mistře :) " Pokud ten Voloďa má trochu technického ducha, vynalezne odčítač tipů, a to Ti, Noe, teda nepřeju... :) Noe, bacha cha cha cha cha ( to abych se nikoho nedotkla ) na hambacha. Danka

Noe1
17. 12. 2004
Dát tip
scatt: co je škandál ????? tohle literárně vědecké dílo? :-(((((( dis: já myslel, že všichni jsme gogo ;-))))))

dismorphia
17. 12. 2004
Dát tip
noe, i gogo je jiřinka, tak co z toho plyne? sála; labe, vltava, rýn!; dunaj; léthé, achéron :))

dismorphia
15. 12. 2004
Dát tip
jiřinka jsme všichni

Vevet
15. 12. 2004
Dát tip
:o))))) dismorphia nás odhalila..

dismorphia
15. 12. 2004
Dát tip
a to s tím koněm, to už jsem tam konec konců zmiňovala, to je totiž dokonalé! a to miluju jako, to jo, což mi připomíná, že bych si to konečně mohla někam napsat můj kůň už je unaven tou touhou teskně on íhahá a čmuchá opodál můj kůň už je unaven tou touhou teskně on íhahá a čmuchá opodál můj kůň už je unaven tou touhou teskně on íhahá a čmuchá opodál můj kůň už je unaven tou touhou teskně on íhahá a čmuchá opodál hýjahýjahou

Scatt
15. 12. 2004
Dát tip
to je mi škandál....

Noe1
14. 12. 2004
Dát tip
Přátelé, nekecal jsem. Tady je důkaz: Dílo: Miluji Jiřinku 24.08.2004 cmukina [Redaktor] [Výběr] Jiřinka = cmukina......ze?????? uz viem vsetko o Voloďovi a Jiřinke..... 25.11.2004 Beatles Pěkné, dávám tip, to by si mělo přečíst víc lidí. 25.11.2004 Noe1 Jé, cmučku, ty si ta co jí miluje Voloďa? No to je bomba. To musím hned oznámit v klubu. 25.11.2004 cmukina [Redaktor] [Výběr] Noe1: ano som to ja Omlouvám se za nadbytečná avi, ale tato informace rehabilituje mé dílo z vědeckého hlediska, tak ať to víte.

Noe1
14. 12. 2004
Dát tip
Tak snad teď bude odkaz funkční:
Elyn
14. 12. 2004
Dát tip
:) jo-...

Noe1
14. 12. 2004
Dát tip
A zase není, sakriš, já už neumím psát tagy:
Noe1
14. 12. 2004
Dát tip
Checht, na potřetí :-)))))

papouch
14. 12. 2004
Dát tip
Není tomu tak !

znociměsta
14. 12. 2004
Dát tip
díky za avi - již mám zcela jasno ve Voloďově problematice:)

Noe1
14. 12. 2004
Dát tip
znoci: Aspoň že někdo :-)))))))) Tak Voloďu jsme vyřešili, ještě kdo je to cmukina????????

znociměsta
14. 12. 2004
Dát tip
ale Voloďu jsem měla vyřešeného již po přečtení Tvého vědeckého díla, tímto se vyřešil jejich vzájemný vztah ... cmukina pro mě zůstává záhadou - za což jsem v jistém smyslu vděčná :)

znociměsta
14. 12. 2004
Dát tip
:) ovšem k pochopení fenoménu "Voloďa" neméně přispělo mi přečtení jeho několika děl:)

Noe1
14. 12. 2004
Dát tip
znoci: :-)))))))))))))) jsem rád, že jsem tě na Mistra upozornil. Jo, i já jsem vděčný za jistou míru záhadnosti :-)))

JiKo
14. 12. 2004
Dát tip
tak fofr fofr zpátky tu doušku!

znociměsta
14. 12. 2004
Dát tip
po přečtení několika děl cmukiny jsem velmi šťastná, že jsem ji mohla poznat ... a Voloďovi se nedivím ani trošku moc jim držím palce:)

Morasten
13. 12. 2004
Dát tip
Pišta: já tady je možný všechno..

Nevěřte Voloďovi. On to jen tak předstírá, že je Mirek Dušín - Noe nemá pravdu. Přitom je spíš Bohouš nebo Dlouhé Bidlo. Je podlý a úskočný. Nevěřte mu.Vůbec není takový čestný, jak píše. Já to vím.

papouch
13. 12. 2004
Dát tip
hleďmež!

bych nevěřila, co vyvolá taková krásná literární ozdoba za diskuzi a reakce.... :-)) papí... :-))) to mi připomnělo... hleďmež mraveneček... :-))

Noe1
13. 12. 2004
Dát tip
Učedník: v čem nemám pravdu? To s tím, kdo je to Jiřina? Hele já se k tomuhle tématu nechci už vracet.

Noe: Néééé, s Jiřinou máš pravdu, Volďa mi to kdysi taky psal kdo to je ve zprávě, ale já mu nevěřil. Bylo to tak hrozné. S tím, že je to dušín pravdu nemáš.

Noe1
13. 12. 2004
Dát tip
Učedník: tak to jsem rád, že neblázním, že v tom pravdu mám.

tuleň
12. 12. 2004
Dát tip
vespa: my s Noem jsme taky maséři, a ještě si stěžuješ...

Vespa
12. 12. 2004
Dát tip
tuleň: Ty a noe? HAHAHA

tuleň
12. 12. 2004
Dát tip
se moc nesměj, nebo ti to předvedeme...

Vespa
12. 12. 2004
Dát tip
se moc nevytahuj, chlape, nebo na tebe pošlu svýho potkana!

tuleň
12. 12. 2004
Dát tip
potkan? super, naposledy jsem s jedním spal před rokem, takže už začínám mít absťák... je aspoň bílej?

Vespa
12. 12. 2004
Dát tip
Neni bílej, je černej! A na mýho potkana si nech zajít chuť!

tuleň
12. 12. 2004
Dát tip
no co se dá dělat, snad to bez potkana přežiju, nicméně o jezení jsem nic neříkal, tak nevím, co do toho pleteš chuť...

Vespa
12. 12. 2004
Dát tip
Taky jíš baby na který máš chuť? :o)))

tuleň
12. 12. 2004
Dát tip
já ne (max. si sem tam kousnu), ty snad jo? každopádně na potkana chuť nemám, jen se s ním vyspat a zase ať šupajdí do klece!

Vespa
12. 12. 2004
Dát tip
Nepapám své ženy, čoveče, by mi pak žádná nezbyla. :o) No, hele, tak s mym potkanem se nevyspíš, on je chudák ještě malinkej a ty bys mi ho zkazil!!!

tuleň
12. 12. 2004
Dát tip
jak zkazil? jak se dá potkan spaním zkazit? jako že si vykne spát v posteli a pak nebude chtít jinak? včak ono to tak stejně dopadne...

Vespa
12. 12. 2004
Dát tip
Jo přesně, byla by z něj rozmazlená mrcha! Už teď je tlustej, překrmenej a zvyklej dělat si co chce...

tuleň
12. 12. 2004
Dát tip
tlustej? kdo za to může? mně to na krk nehodíš! mi ho puč, já ho proženu, navíc máme v baráku kočku, tak by třeba oba zhubli...

romi
12. 12. 2004
Dát tip
:o))))))) ***

dadik
11. 12. 2004
Dát tip
Voloďa je papouch??myslela jsme si to dávno...............:)

Morasten
11. 12. 2004
Dát tip
tak je to vážně nebo ne?

Nimis
11. 12. 2004
Dát tip
Noe, to se ti povedlo. Myslím, že druhý tábor pochopí Voloďovu genialitu až po jeho smrti...( :o)) )

cmukina
11. 12. 2004
Dát tip
Noe1 tak toto som si fakt nemyslela!!!! ako si len mohol! chapem ze chces poukazat na krasnu lasku Volodu ale aj tak....... ved pockajte vy ostatni.... aj ja napisem ozvenu tejto vasej medailonky

Morasten: Máš pocit, že si tady děláme srandu, či co????

ne že by nebylo úchvatný ty kritiky číst, ale je nutný posílat avi vždycky všem? Tak a teď ho budete mít opět všichni:-)))

dismorphia
11. 12. 2004
Dát tip
zkurvená avi!

Já avi nechtěl, Sainte, ani neposlal. Nechej toho.

dadik
11. 12. 2004
Dát tip
já neposílám nikomu, ani teď ne...

Petr_Pan
11. 12. 2004
Dát tip
TIP

cmukina
11. 12. 2004
Dát tip
uz som napisala ozvenu

Craerassy
11. 12. 2004
Dát tip
Noe, ty jsi snad jediný, kdo tu je schopen se zlehka dotknout aury Voloďova génia...jsem okouzlena a toto dílko tiskem na ručně zpracovaný papír zahrnu mezi poklady do své krabičky s deníčkem, bačkůrkami, jež mi pletla babička a košilkou, kterou jsem měla u křtu...děkuji ti.... ****

Aleya
11. 12. 2004
Dát tip
ano:). *

Vaud
10. 12. 2004
Dát tip
no to je paráda!! *********** Maxi Tip

medik
10. 12. 2004
Dát tip
já jsem Voloďovi ošetřoval stigmata z tvorby, ale musím zachovávat lékařské tajemství, takže o podstatě oné injekce neřeknu nic :))))

Vaud
10. 12. 2004
Dát tip
že by Peniscilín?

Delahaye
10. 12. 2004
Dát tip
óóóó....Noe1 - velká poklona. :-)) T.

Škoda, že tato unikátní studie nemá širší a komplexnější záběr na myšlenkový svět Voloďův a věnuje se jen velmi úzkému okruhu mistrova zájmu, jeho milostnému vztahu s dívkou svého srdce. Ale to již tak bývá, že obsáhlý myšlenkový svět velkých básníků nelze vtěsnat do jednoho pojednání. Naopak, odkaz básnického díla mistra Volodi budou objevovat ve stále nových a nových dimenzích i další generace. U velkých zjevů literatury je obvyklé, že díla o nich napsaná mnohonásobně přesahují svým objemem díla sepsaná samotným autorem. Toto pojednání bude v literární histrii citováno jako první seriozní upozornění na tohoto mladého básníka.

papouch
10. 12. 2004
Dát tip
Já jsem proti!! .-)

dadik
10. 12. 2004
Dát tip
bezva......t.....)

:))))))))))))))))))))))))))))))))) Tys kůůůůůůůň !!!!!! :))))) *t+V

Shellinka
10. 12. 2004
Dát tip
Panebože Noe, teď jsem si všimla kategorie. :-))))))) Ještě že toho Voloďu máme, jinak bychom se asi nezasmáli...

Flammea
10. 12. 2004
Dát tip
Ježiši Noééé, tak to je síla:)))*

pako ;)

tuleň
10. 12. 2004
Dát tip
holan: a sakra! to mě nenapadlo, ale jak znám Noema, tak bych se tomu vůbec nedivil...

Noeeeee....... :-))) já rači mlčíííím..... taktně... :-)) ale úžasně zpracované....:-)) smích takhle po ránu? musím praktikovat častěji.... t

Supééééééér. To je přímo vědcká práce. Jménem vedení Fanklubu ti uděluji TIP a veliké, červené plus.

Noe1
10. 12. 2004
Dát tip
Přátelé, děkuji vám všem. Již teď bych chtěl slíbit (a chtěl bych i dodržet), že v propagaci a zkoumáni Vladimírova díla budu pokračovat. Vaše tipy a výběry mne motivují stejně jako Voloďu samotného. Rád bych taky přečetl výbor z Voloďova díla v v Týnské (to je v Praze ... pro papoucha alias Voloďu), jen jestli Mistr svolí. Když tak mi ho pomožte přemluvit. Pište mu škemravé zprávy a dávejte tipy, ať je dobře naladěný.

Shellinka
10. 12. 2004
Dát tip
Mám takovej pocit, a nejsem si zcela jista, zda je uspokojivý, že se nám tady začíná rodit obrovský fenomén. ;o)) V každém případě - kdekoliv se bude recitovat z Mistrova odkazu - budu tam!!

No já už začala ;o). S tím přimlouváním.

tuleň
10. 12. 2004
Dát tip
já taky škemrám, i když ještě lepší by bylo, kdybys Voloďo přišel sám... avi to Voloďa

Noe1
10. 12. 2004
Dát tip
Písmáčí mažoretky říkáš? Zajímavý nápad. Komu ale říct aby se toho ujal? Neposlal bys nějaké avi vhodným kandidátkám?

Shellinka
10. 12. 2004
Dát tip
:-))))))) No nevim... Klidně bych se i přihlásila, myslím, že pokud adorujeme Voloďu, můžu u toho klidně tancovat já. :-DD

katugiro
10. 12. 2004
Dát tip
dobrá práce :) *

Rowenna
10. 12. 2004
Dát tip
Shellinka :-))))))))))))))))))))))) Hele, Noe, brom, brom. :-))))) Koneckonců, když se adoruje Voloďa, že bych taky rozhejbala ztuhlé kosti a zamažoretkovala bych?

Noe1
10. 12. 2004
Dát tip
Zamažoretkuj. Když si ta Jiřina/cmukina :-))))¨ Ano hezká mantra to je brum, brum ;-)

Rowenna
10. 12. 2004
Dát tip
když jsem ta Jiřina/cmukina, okamžitě mě přestaň kazit. :-)))))

Noe1
10. 12. 2004
Dát tip
Nebo mi Voloďa/papouch dá do družky ... chci říct drožky ... a sakriš ... držky????? :-)

Morasten
10. 12. 2004
Dát tip
tyjo! jako tohle je míněný naprosto vážně?

Vespa
10. 12. 2004
Dát tip
Ty jo... Voloďa je masér.... Já chcu do jeho fanklubu!!!!

Mahoney
10. 12. 2004
Dát tip
já se nevzmůžu ani na obdivné "bruf"!

Voloďa
10. 12. 2004
Dát tip
Morasten: samozřejmně, síla talentu nejde spoutat nějakou konvekcí o tom jak mají básně vypadat. Já jsem svá pravidla! ale to s cmukinou nevěř, ona to všencho přijde brzo demontovat.. už mi psala a to bude pro noe ostuda a uberou mu dva tipy

skvělý t.

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
avi

Alimra
09. 12. 2004
Dát tip
ne na dva, ale tři tábory :o))))*

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
Alimra: že by faktická chybka? Povídej. Ať to mohu když tak opravit. :-)

Alimra
09. 12. 2004
Dát tip
jsem si vědoma Volodi, měla jsem s ním kdysi i něco k dočinění... patřím do třetího tábora... nedělám si z něho nic, občas si ho i přečtu a jen tak se usměju :-)

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
No to mne zajímá, ty jsi měla něco do šinění s Voloďou???????

Alimra
09. 12. 2004
Dát tip
takovou výměnu názorů u jeho jednoho díla (už nevím kterého) a možná, že je i něco na mojí osobní stránce...

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
Ach tak, já doufal že ho znáš osobně ;-¨)))))))) každopádně dík za připomínku i tip :-)

JiKo
09. 12. 2004
Dát tip
hih:))))))

Eilil
09. 12. 2004
Dát tip
no to je skvělé.. co skvělé, báječné.. co báječné, geniální!!! Noe.. to je úžasně podaný průřez autorovým dílem i jeho světem.. áve Voloďa!!! Áve Noe!!! nádhera.. to je ten smysl pro humor... který zbožňuju.. a raději už neřeknu víc.. ať něco nepokazím.. :o))) tip

Alimra
09. 12. 2004
Dát tip
:-)

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
Reb: neproběhly ... ale snažím se teď Voloďu přesvědčit na nějaké čtení :-)

klipeto
09. 12. 2004
Dát tip
:)) *

Vevet
09. 12. 2004
Dát tip
Reklama na Voloďu? :o)))

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
Reklama? Medailonek ;-)

dismorphia
09. 12. 2004
Dát tip
!! :)))

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
dismorphia: ?? :)))

dismorphia
09. 12. 2004
Dát tip
?! :)))

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
máš podivný slovosled, nemělo to být: !?: ;)))

Jiljí
09. 12. 2004
Dát tip
hahááá, Noe1 to je perfektní :-))))))) a :-))))))) taky jsem přemýšlel že bych něco sepsal, dalo by se zpracovat hodně témat, jako u krtečka (krteček a kalhotky, krteček a autíčko adt.) tedy Voloďa a láska, Voloďa a já nevím drogy, společnost atd.. ale takhle dobrý bych to nikdy nesepsal a tím bych shazoval velikost génia..:-)))) *

dismorphia
09. 12. 2004
Dát tip
né, noé, to ty máš podivný slovosleď, ve skutečnosti to mělo být bzzzuk, vypadává mi to, noe, slyšíš mě? přepínám, noe ozvi se! přepínám!

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
Jiljí: jen do toho !!!!! Prostoru je hodně ... třeba téma voloďa a drogy je super, stojí za hlubší analýzu :-) díky

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
dis: ...---...

dismorphia
09. 12. 2004
Dát tip
ting ťong, stop, děkuji, přepínám a končím :)

Vevet
09. 12. 2004
Dát tip
..už mlšim..jak hrobka.. ;o) ..máš pravdu, prima se to četlo, ale nehodlám tábořit :o))

Shellinka
09. 12. 2004
Dát tip
Noeeee :-)))))) Povedenééé!! ******

á jak to vypadá...až se Voloďa projeví i v dalších odvětvích, zestárne a zemře (usne, popř. zmizí), tak bude mít Jára da Cimrman konkurenta:-)))

Rowenna
09. 12. 2004
Dát tip
Ty vole, to je nářez. :-)))))))))))))

Voloďa
09. 12. 2004
Dát tip
Tom musím výrazně dmentovat!! Cmukina by to nikdy neřekla. Takže to vůbec není pravda!! A to s tim kokodák byla umělecká nadsáska že už mi z lásky jako trohu někdy harašilo.. Jinak se mi to spiš líbí. Ale cmukina ti vynadá, už jsem jí to psal !

znociměsta
09. 12. 2004
Dát tip
:)))))))))))) tak u tohohle jsem se nesmála, ale chechtala, perfektní!!!

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
Voloďo. i já ji posílal avi. A přísahám, na vše co je mi svaté, že mi to potvrdila :-)

Noe1
09. 12. 2004
Dát tip
znoci: díky :-)

Voloďa
09. 12. 2004
Dát tip
Noe: to si z tebe jenom dělala legraci, protože je moc chytrá a inteligentn í a tys jí na to skočil jak nic!! Počkej až příde a řekne že to není pravda, budeš tady pak všema hamabovám

Voloďa
09. 12. 2004
Dát tip
překlep, teda -zahambován

Shellinka
09. 12. 2004
Dát tip
Voloďa: Stáváš se pojmem Mistře. ;o)

Elyn
09. 12. 2004
Dát tip
:)))) nádhera :) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru