Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen tak klapu

13. 12. 2004
9
0
4982
Autor
Kandelabr

Nad hlavou mi hraje piáno, pokouší se o ukolébavku a dá se to poznat, občas ale ujede, no ano, je to začátečník, ale je aspoň vytrvalý, to se pozná, podle toho kolik za týden proleze dírou koček a vyletí holubiček, vytrvale buší do kláves a já zase do svých, prstoklady máme zhruba stejné, oba se občas zasekneme, on nebo ona na obtížném akordu, já na špatném písmenku, mračíme  se nad naší nedokonalostí, pak se rozjedeme, bušíme téměř unisono,  a pak, když se jeden z nás odmlčí, zmlkne i ten druhý, zvláštní, hrajeme spolu, sehraně a pak se opět rozdělujeme, každý vynalézá svůj motiv, a doufáme v osobní vklad do vznikající skladby, i když si zároveň uvědomujeme ty davy lidí, kteří by na naše nástroje zahráli s mnohem větší invencí.

Piáno utichlo, možná hráč uznal, že je to zbytečné, možná toho nechal s pocitem dobré hry, třeba si vůbec neuvědomoval, že si jen tak klape, ve své hlavě se viděl jako Rachmaninov, ano, hlava, to je ten problém, třeba i ta moje, třeba se zvuky shora před vstupem do mé hlavy nějak podivně deformují a neslyším správně a neprávem degraduji jejich kvalitu.

Nedivil bych se.

V hlavě mi hrají příběhy.

Ale když chtějí ven, zjišťuji, že si jen tak klapu.
alina
31. 01. 2005
Dát tip
jeee, tuhle jsem ještě nečetla! Pěkně Ti to klape! A umíš potěšit!

angel1
16. 12. 2004
Dát tip
ty nikdy neklapeš jen tak naprázdno :o)

Jinny
14. 12. 2004
Dát tip
Kandelabre, víš, že je to docela milý? *

to je pekny a mily :) t**

Plopez
14. 12. 2004
Dát tip
Je to takový "tak a teď budu psát", ale každej má občas nárok na grafomanskou chvilku...Jinak když je o čem, tak umíš...

pozorovatel
13. 12. 2004
Dát tip
klapej klidně dál*

Nicollette
13. 12. 2004
Dát tip
zajímavá ale tuhle si asi nebudu pamatovat tak, jako tu o dědečkovi *

fungus2
13. 12. 2004
Dát tip
Fajn klapání o)))

wazzup
13. 12. 2004
Dát tip
hezký, tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru