Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odpadkový koš

08. 02. 1999
1
1
3317
Autor
Tanizaki

Babičce


Vítr mi plive do obličeje svůj zapáchající dech Zatímco moje duše se zmítá jak rozkoplá žížala uvnitř mého těla Chce ven! Už tolikrát byla nablízku světlu tam venku... Žalářník není tak neschopný jak se možná zdálo zpočátku.. "Ne, já se nevzdám!" křičí uvnitř mě ta svíjející se věc Mezitím vystupuji z autobusu jím jablko a očima hledám odpadkový koš.

1 názor

Lasy
25. 02. 2008
Dát tip
To je - síla - už jsem tady zase. A pořád se mi tahle věc moc líbí. I když je teď jako většina prvopísmákových věcí rozházená! Prostě super! Lasy*

Tanizaki
13. 09. 2004
Dát tip
Děkuji. Moc. Tohle je jeden z mých vůbec prvních výtvorů -- a o to víc mě těší, že někoho těší. Trochu jsem se zamotala, ale snad chápeš. Leccos se změnilo, babicka, ktere jsem ji v nahlem vnuknuti věnovala, na jaře zemřela, ale hodně věcí zůstává. A co odešlo, vrátí se. Děkuji. Tan.

Lasy
13. 09. 2004
Dát tip
Netřeba děkovat. Chápu. Vracím se často. Přece jen, když je něco poprvé, zůstává to v nás . . . Lasy PF: Co odešlo, mělo odejít, co odešlo nevrátí se, co se má vrátit, vrátí se dnes a nebo jindy . . .

Lasy
17. 09. 2003
Dát tip
Tak jsem tady vice nez po roce znovu, nejen, ze si ji procitam ve zminovanem sesitu,a el zatouzil jsem ji videt a cist "in natura" Tanizaki - jak ty to delas???? Lasy

Lasy
30. 11. 2001
Dát tip
Musím říct, že toto byla má první báseň, kterou jsem si na Písmáku kdy přečetl, když jsem učinil poznání, ž eněco takového existuje. Stala se také mou první oblíbenou básní a také ji mám vytištěnou+nalepenou na první straně mého nového (nový je velmi relativní pojem v tomto případě) "básnického" sešitu. Ta báseň je jedním slovem skvělá . .. . Lasy*

Irwin
21. 04. 2001
Dát tip
Ten Odpadkový Koš je ňáká nová hospoda? Já jen, jak jsem slyšel o tom jablíčku ... víte, Berentzen... :-)

Bibša
18. 11. 1999
Dát tip
Taky ti plivou do obličeje? Koukám, že se nevzdáváš ! Bojovná slečna, žalářník opravdu není neschopný.

Tanizaki
18. 08. 1999
Dát tip
I když by se to možná nezdálo, šel tam pouze ohryzek

Bříza
02. 08. 1999
Dát tip
Mě to moc úsměvné nepřipadá. Vidím za tím příběh (smutný). Nejsem si jistý, ale to je to pěkný na tom.
Nebudu o tom dál mluvit, jen by mě zajímalo, jestli jsem vedle. Jen nevím, jestli do koše šlo jablko, ohryzek, nebo žaludeční obsah.

PS
27. 02. 1999
Dát tip
Mně ta pointa přijde násilná... (Nebo jsem to nepochopil... :o()

snoopy
25. 02. 1999
Dát tip
všichni jsme žížaly do kterých bezcitně kope čas.. taky bych chtěl vystoupit, a třeba i na konečný, vystoupit z času..

maprach
12. 02. 1999
Dát tip
Zaujalo mě to - líbí se mi básně, které vyjadřují myšlenky, které (ještě) dokážu pochopit :-) Zajímavá forma, vhodná, myslím. Je to plynulé, nikde to nevrže. Hezká výpověď. Źe by sebe představení ? Úsměvné.
P.S. Nevzdávej to.

AHED
10. 02. 1999
Dát tip
Taky jsem kdysi dávno napsal básničku Odpadkový koš, ale musím říct, že je opravdu o odpadkovém koši, o starém odpadkovém koši:-)))

Tanizaki
10. 02. 1999
Dát tip
Tahle je o novém odpadkovém koši.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru