Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

putování za hvězdou

18. 05. 2005
3
0
2730
Autor
mik_vlk_10

zamyšlení se nad tématem Hvězda

Brodil se vlhkým městem a mnohoznačnými dialogy vesměs o zkouškách a jejich neurčitém průběhu. Cítil jak dešťové kapky naráží na látku jeho deštníku, jemně se do ní vpíjí. Spěchal.

Kam? Mířil někam za svou Hvězdou, která pro něj ztělesňovala absolutní zářivou a pulzující svobodu, kterou nikdy nepřestal hledat. Mířil ke své hvězdě i ve spánku, myslel si. Nevěděl jak onu magickou sílu, kterou se zdráhal nazývat gravitací, pojmenovat. Dotkl se svého přívěsku – ve tvaru mořské hvězdice a představil si ohromnou moc, kterou tušil ve hvězdách a jejich konstelacích na nočním neby. Mířil ke své Hvězdě. Uvažoval. Hvězda (ke které měl tedy namířeno), byl nesmírně jednoduchý tvar – kulatý střed, který expanduje do svého okolí pomocí paprskových přesahů. Podobným způsobem mohl popsat rozcuchanou hlavu po ránu své milované dívky Lucie nebo tak mohl popsat jen její temperament a povahu, tuto formu mohl použít při popisu něčeho tak jednoduchého jako je byt 3+1 (střed obývacího pokoje a přidružené expandující pokojíky a místnosti), mohl tuto formu použít při popisu skupiny přátel (střed povahy vůdce a ostatní členové expandující do okolního světa).   Hvězda – geneticky ověřený tvar – vzpomněl si na hvězdici, která mu vysela na krku. Hvězda – přírodní kompas námořníků, motiv životní inspirace, modla nenávisti…

Když došel na fakultu začalo se už stmívat. Témata jeho úvah začala pozvolna vycházet na jasném nočním nebi a počala svítit bledým světlem. Otevřel dveře kanceláře, odložil tašku na židli. Pustil se do práce.
Lýdia
20. 05. 2005
Dát tip
nesedí mi některá přirovnání hvězdy a to, že je příběh je otevřený. Jinak používáš pěkný jazyk a máš zajímavé nápady..

Lýdia
20. 05. 2005
Dát tip
nesedí mi některá přirovnání hvězdy a to, že je příběh je otevřený. Jinak používáš pěkný jazyk a máš zajímavé nápady..

REDH0T
18. 05. 2005
Dát tip
Restaurace Hvězda - Brno, Bystrc (u ZOO)

supizmus
18. 05. 2005
Dát tip
je to hodně otevřené, čekal bych nějaké pokračování. např. zdali tu hvězdu našel a kdo či co jí je

líbí se mi to :o), už je za námět dávám TIP a samozřejmě klub :o), jediné mě tam praštilo do očí "na neby"... a tak trochu se mi nelíbí, že uvažuješ o hvězdě jako o modle nenávisti, s tím nesouhlasím...jinak všechno ostatní je OK :o)...

Alojs
18. 05. 2005
Dát tip
dobře napsané + zajímavá myšlenka s hvězdou = zasloužený tip :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru