Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

starostlivosť

06. 06. 2005
0
0
2896
Autor
zvedavec

starostlivosť

 

 

Hlasno bojujeme za práva homosexuálov, ale mne sa stráca ľudská blízkosť. Túžim sa stretnúť a podať Ti ruku. A chvíľu Tvoju ruku podržať v dlani.

 

Nech si homosexuál alebo heterosexuál. 

 

Právo je plot, ktorý staviam, keď mi hrozí újma... som ohrozená?

Z ktorej strany plota?

 

...

 

Vznikajú nové práva (?)... vraj onedlho, ak sadnem na bicykel, budem musieť mať na hlave helmu.

 

Áno, bezpečnosť človeka je vec naozaj veľká. A spoločnosť sa snaží robiť všetko, naozaj všetko pre to,  aby mi bolo dobre.

 

(I keď je pravda, že všeličo nezvláda a že i testy heliem dopadli sporne: mnohé na tento účel predávané helmy pri skúškach následky pádu vedeli i ZHORŠIŤ.)

 

A ak si tú helmu nedám, spoločnosť ma prinúti. Pokutou. Aj susedovie babičku, ktorá odjakživa úspešne zvládala bicykel, ale nie helmu...Prichádza doba, keď už MUSÍ.

 

Ozaj, patrím viac sebe, alebo štátu?  Keď nemôžem rozhodnúť o veci, ktorá sa týka mňa a nikoho iného.

 

A netreba miešať hrušky s jablkami: eutanázia, to je iné...Tam ide rozhodne len o moje právo!

Odhliadnuc od toho, že starať sa o chorého je nepohodlné a aj drahé.

 

 

A výrobcovia heliem? Tí slúžia.

(S  hubou plnou demagógie v mene našich práv zarábajú prachy. Alebo vyhrávajú voľby. Či...ale načo zachádzať do konkrétností?)


Po posledních událostech je jasné, že Písmáka vlastní a spravuje párek samolibých, upjatých a arogantních despotů. Opět bylo pár dobrých autorů nuceno odejít. Převážná většina tu však dál dřepí jak ovce. Proč? Jsou přece jiné servery, kde vládne mnohem větší svoboda - Literra, Totem, Minimax, Blueworld a další. Tím, že zde setrváváte, vyjadřujete těmto dvěma despotům podporu a současně se chováte nesolidárně k těm, kteří museli odejít. Zamyslete se nad tím!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru