Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Umírám na čekání

03. 01. 2001
3
1
2177
Autor
LILINKA

Nekončící čekání na cokoliv, co nepřichází je tak beznadějné.

Dívám se na ruku, avšak nic nevidím, dívám se skrz mé staré hodinky. Nic neslyším, i když slova povídám. Sedím tu za stolem, pokoj je prázdný, čas na roky se tu zastavil. Má duše kdesi bloudí. Tak čekám stále,až mě kdosi probudí, však chybí růže,trní tu není. Pak slova na uvítanou má ústa promluví. To ticho zdá se mi jak největší rámus, dokonce budík sám se zastavil. Stůl je tak prázdný, chybí tu ubrus. Všechno se zdá jak hrozný sen, umírám na čekání a smutně končí další den.

1 názor


Willi
05. 07. 2002
Dát tip
Nevím je to hezké, ale něco tomu chbí! Tentokrát si tipeček nechám pro jinou báseň!

Merle
04. 01. 2001
Dát tip
LiLi, jak vidím v básni růže a trny akorát se oklepu brrr...

Miroslawek
03. 01. 2001
Dát tip
Docela se mi líbí poslední sloka, jinak se mi to zdá slabší. Přitom ten pocit a nápad nejsou marné, ovšem zpracování (jak se kroutí hlavou?). P.S. nesliším .. au, gramatikóó spadla jsi mi na hlavu, pomóc.

Drakkan
03. 01. 2001
Dát tip
Něčím mě to vzalo. Možná jistou podobností mým básním, možná tou smutnou melancholií, možná... možná vím co básneň vyjadřuje. TIP pro Tebe Lilien...

Svetielko
03. 01. 2001
Dát tip
aby si sa mohla znova narodit predsa

Astalavista
03. 01. 2001
Dát tip
Viz.Miroslawek

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru