Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ještě jedno U

10. 10. 2005
11
19
8509
Autor
Lakrov

Smrtelně nebezpečná špinavost (s dobrým koncem, prej)

 

 

 

„Ještě jedno?“

„Jó,“ říkám automaticky, jako bych se takhle prolévala pivem denně. Jako ti chlapi, co tu vysedávají od odpoledne až do zavíračky. Ten můj... ten ne. Ten je jiný. Je tu dneska výjimečně. Kvůli mně. Pozval mě. Potěšená. Akorát si teď odskočil, a tak nevím, kam koukat, protože všichni koukají na mě. Jsem tu jediná. Teda jediná ženská. Vlastně ještě servírka... a pípa, když už jsme v tom ženském rodu. Tři soupeřky v upoutávání pozornosti. A televize. Vypnutý zvuk, ale v záběru je taky zrovna nějaká ženská. Co, ženská, krasavice! Zlatovláska. Kde už jsem ji jen, sakra...

Už je zpátky. Mládě. Sedl si ke mě a dál žvaníme o všem možném. Jen tak, ne jako kdyby mě chtěl hned sbalit. Příjemné. Koukám, že už mám v půllitru zase jen půlku. Kolik je půlka z půlky?

„...posloucháš mě?“

Asi jsem se zamyslela a on se mezi tím na něco ptal.

„Nekoukej furt na tu televizi!“ okřikuje mě se smíchem. „Nejsi doma.“

Jenže já už jsem doma. Už vím, odkud znám tu krasavici. A znám ji už pěkně dávno.

„Ještě jedno?“

Kývnu na souhlas, protože tady se snad ani nic jiného nesmí. Žádné protesty. Jen se pokorně smířit s tím, jak ti to naservírujou. Jako v tom filmu, mrknu nenápadně na obrazovku.

„Kterej kretén!“ ulítlo mi málem nahlas.

Někdo přepnul na jiný program. Nejspíš tam bude nějaký fotbal. Pustili zvuk. Zatím jen zprávy. Televize v hospodě je zabiják normální zábavy. Všichni čumí do té její nejapné záře a tváří se, jako by je najednou zajímalo, co se za posledních pár dní stalo. Konečně prý odsoudili nějaké tři kluky, co zabili sedmnáctiletou holku. Prý chtěli zkusit, jaké to je, někoho zabít. Měli to připravené. Jak bojovku na táboře. Tomu nejstaršímu ještě není dvacet. Hovada. Nepřipomělo mi to něco?

 

 

Když jsem byla malá, ale hodně malá, tak šest nebo sedm, s jedním kámošem, Karel, kdo ví, kde je mu konec, jsme se dohodli, že zmlátíme jednu holku. Taky jen abysme zkusili, jaké to je. No - zmlátíme není to pravé slovo. Vlastně to mělo scénář. Nebo spíš filmovou předlohu. Počíhali jsme si na ní tam na té prázdné parcele na rohu. Proti Křižanovům. Bráchu jsme poslali, ať jí vyřídí, že tam za námi má přijít a hned jsme si taky rozdělili úlohy. Já ji měla svléknout kalhoty a podržet jí a Karel už měl připravený prut, že jí našvihá.

 

 

„Ještě jedno?“ už ani nečeká na souhlas a staví ho přede mě.

 

 

Svléknout kalhoty, to se lehko řekne, ale těžko udělá. Zvlášť, když ten druhý nechce. Najednou to nebylo, jako hra na doktora, kdy já pacientka, jsem se musela - teda spíš chtěla - a on mě chvíli prohlížel, pak poručil „Otočit!“ a štípnul mě do zadku. To jako že injekce. Někdy byl pacient on a já sestřička. Ale radši jsem byla pacientka.

No ale jí ty kalhoty stáhnout nešly. Nebo jen tak napůl a k tomu se hrozně mlela. Přitiskla jsem ji čelem k sobě a dostala párkrát prutem přes ruce. Tolik to bolelo, že jsem ji nakonec musela pustit a ona utekla. Vůbec neměla smysl pro hru. To já kdybych... A za necelých dvacet let se ti dva vzali. Jak to s nima asi dopadlo? Prej...

 

 

Ten vrah prý taky dostal dvacet let.

 

 

Doma to věděli ještě dřív, než jsem se vrátila. Káča užalovaná. Že jsem dostala nařezáno, to by mi zas až tolik nevadilo, kdyby to proběhlo vklidu a tichosti jako jindy. Jenže naši na mě přitom řvali: „Co z tebe vyroste...?“ a „Ještě jednou...!“ slibovali mi, a potom taky chtěli, abych jim odpovídala na nějaké blbé otázky.

 

 

Někdo přepnul ze zpráv zpátky na ten film. Sultán se zrovna vemlouvá nějakými sladkými řečičkami Angelice a ona už za chvíli sáhne po noži, ale bodnout se neodváží. Pak mu plivne do tváře... a pak to přijde. A já už to snad nevydržím. „ÚuůúŮ!“

Tři piva je asi maximum, co se do mě vejde. Honem, ať to stihnu. Na dámských tu asi nával nebude. Vracím se, podle mě sotva za minutu, a jak kdybych přišla do jiné společnosti. Nikdo najednou nemluví. Nebo s mi to jen zdá? Chlapům ztuhly úsměvy a možná nejen ty. Svištění biče, dopadajícího na Angeličina záda, už mají zřejmě za sebou. Asi už je pryč i záběr na utěšitele, co jí ošetřuje bolavé tělo. Z televize za mnou slyším už jen nějaké další tlachy z toho nudného starého filmu. Tak jsem to zase pro... meškala. A teď nic nevím; chtěla jsem vědět, co to s ostatníma bude dělat.

 

 

„Ještě jednou...“ zašeptám na celou hospodu, abych protrhla to divné ticho.

Servírka si to vyložila po svém.

„Zabil’s někdy někoho?“ obrátím se na mlčícího kámoše. „Nebo aspoň zmlátil?“

Nechápavě zavrtí hlavou. Takže ještě jednou a bude to poprvé.


19 názorů

Lakrov
25. 01. 2016
Dát tip

Pro Dedo: Děkuji za návštěvu a schovívavost při hodnocení :-)


Dedo
23. 01. 2016
Dát tip

Tohle je moje kafe. Aby som parafrázoval pána Wericha.


Lakrov
09. 01. 2009
Dát tip
Pro mylenka: Tohle není žádná 'erotická' fantazie. Je to (částečně) založeno na skutečné události :-)

Marcela.K.
09. 01. 2009
Dát tip
Zase prutem?!... se Tě začnu bát :-)))

Lakrov
21. 11. 2008
Dát tip
Pro Edvin1: Děkuji za návštěvu a za slova chvály :-)

Edvin1
21. 11. 2008
Dát tip
Radši se moc vyjadřovat nebudu, abych nedostal vynadáno, že jsem sem přišel tak pozdě. Takže jen: Četlo se fajn. děd Ed :-)

Lakrov
04. 08. 2008
Dát tip
Pro deckart: děkuji za názor.

deckart
03. 08. 2008
Dát tip
Jako kdybych tu hospodu viděl před sebou :-) Hezky nepsané, rychlé, čtivé, za mě určitě tip. Kdyby to šlo, tak dám dva :-) Oceňuji, že se jsi se nesnažil o nějakou tu hospodskou rozervanost, jak bývá zvykem některých autorů. Hezké, velice hezké.

Lakrov
14. 05. 2008
Dát tip
Pro Siegfried Johannes: Děkuji za návštěvu.

Lakrov
06. 05. 2008
Dát tip
Pro Laura Eleonora: Omlouvám se za asociaování nepříjemných vzpomínek. Sice věřím, že skoro všechno, co hlásí v televizi, je pravda, ale tohle mi asi zrovna připadalo stejně vzdálené, jako válka v Afghánistáně. O té zmiňované události jsme tenkrát slyšeli opravdu jen v televizi v hospodě; a tam je člověk před zuřícím jedenadvacátým stoletím dobře chráněn.

Flákač
17. 10. 2007
Dát tip
a prošlo by to zaslouženě.

Lakrov
17. 10. 2007
Dát tip
Pro Flákač: Dík za odezvu. Nenapadlo mě, že si toho (spíš záznamu, než povídky, protože to se všechno doopravdy stalo) ještě někdo všimne. Když si to (po dvou letech od uveřejnění) čtu, vadí mi... skoro jen gramatické chyby (interpunkce). Takže by to asi ještě dnes prošlo (i mou přísnou) autocenzurou.

Flákač
17. 10. 2007
Dát tip
ta atmosféra a vůbec ulpěly na mně obrazy z dob minulých. tip!

těša
05. 08. 2007
Dát tip
vrátil jsem se i po roce a třičtvrtě, kvalita se holt nezapře. smím- li se opovážlivě tázat: ppoužíváš ten nick ještě? je tajný? po přečtení pár tvých věcí v čele s malováním bych se rád dozvěděl o dalších.

Lakrov
27. 07. 2006
Dát tip
Je dosti neobvyklé, když se tady, na Písmáku, někdo vrací ke tři čtvrtě roku starým textům. Těší mě to a děsí zároveň. Napadají-li Tě nad souvislostmi, plynoucími z této povídky, samé hlouposti, pak věz, že právem, neboť tahle povídka nebyla založena na žádných promyšlených souvislostech. Je to takové rychlé plivnutí či smrknutí, zveřejněné s úmyslem upozornit na sebe. Jiných (a dle mého názoru lepších) mých povídek, zveřejňovaných ve stejné době pod jiným nickem, si nikdo nevšímal. Tohle byl takový test pozornosti a myslím, že jako povídka nestojí za nic. Domnívám se, že tu mám několik lepších, jenže jsou dlouhé. Některé`s četla. Děkuji za názor.

Jolana19
27. 07. 2006
Dát tip
o mě napadlo po přečtení? Sen kontra realita, adrenlin, dětské hry a dospělácké hrátky, osobně jsem vařila z vody, antuky a moruší nápoj Bororo. Jo a Anglika mě brala v 18, ty chlapi nechápu a ne že bych snad nechápala :-). Napadají mě samý hlouposti Hezky napsaný, ale jakmile jednou porušíš hranici nedá se vrátit zpět. Velice zeširoka popsaná realita, jak jednou vyzkoušíš zakázané ovoce nedá se vrátit, naopak hranici posunuješ dál a dál až nakonec ...

Horavin
19. 05. 2006
Dát tip
*

Čumák
21. 04. 2006
Dát tip
ONO je ufo. nikdy neprileti :o)

Lakrov
21. 04. 2006
Dát tip
> ZAPADLAAA?! Nejsem zapadlá. Možná se jen málo hlásím :-)) (Mám pocit, že to pořád ješté není ONO)

Čumák
21. 04. 2006
Dát tip
fakt... ja jen cummimmmm. * PROC JSI TAK ZAPADLAAA?! to je vostuda teda.

Tip. Jedna z nejlepších, co jsem tu četl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru