Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slunce mi svítilo do pokoje

30. 01. 2001
4
0
2516
Autor
ARC

Slunce mi svítilo do pokoje 1995

V jednom pokoji na zemi seděl člověk a neměl co dělat

Ven nesměl dovnitř nesměl a tak se z toho zbláznil

a Slunce mu svítilo do pokoje...

Ale zbláznit se taky nesměl, tak si řekl:

Vymotám se z toho!

Neměl už žádnou sílu a chtěl jen trošku trošku pomoci

Neuměl zemřít neuměl žít neuměl přežívat S

esypalo se na něj tisíce ďáblů co dříve byli anděly

Byl už trapný svojí slabostí a tak se od něj všichni odvrátili

A tady by to už mohlo skončit Kdyby to nemuselo pokračovat

Potom mu řekl Bůh:

Poraď si sám, VOLE!

Žij pro nesmyslnost žití! Nemysli na mě

Nemysli na lásku Nemysli že by tě měli mít lidi rádi Nemysli že bys měl mít rád lidi NEMYSLI! Ale rozmotávej! Zapni! Dělej! ŽIJ, VOLE! A Slunce mi svítilo do pokoje...


ARC
01. 07. 2005
Dát tip
Diky za Ťypyg:-)

Bhati
22. 03. 2005
Dát tip
Ahoj kote...mne se libis...a vis to*

ARC
09. 10. 2003
Dát tip
Teda, že mi v 2001 někdo nedal přes hubu, zas ty moje kecy...:-( Vio: svět je paradox***....a co sem tim chtěl říct vlastně? Tenkrát v 95 sem věřil v toho Hospodína zlýho, až moc, ale ten pravej "Bůh" mi řekl, abych na něj pořád nemyslel, a začal SÁM..........to je problém křeasťanů, že sou závislý jen na něm (jeho oběti atd..)...a třeba ten, kdo mi to řekl, jsem byl "Já",hihi

Anonym
15. 02. 2001
Dát tip
Možná pro někoho je nepochopitelná ta nesmyslnost, a já v ní někdy žiju...ani nemyslím, že skladba je sentimentální. Celý lidský život může být pěkný paradox. Tak proč ne báseň? Sfinx

ARC
09. 02. 2001
Dát tip
Vyjan: hovězí nehovězí, jak řekl tak řekl. Na co svatouškováni, on nemá rád medová slovas a v srdci chlad. On ví líp než my všichni i já co jsme si povídali, a nakonec mi to těmito slovy řekl sám.

ARC
09. 02. 2001
Dát tip
Vio,Fishkin: křesťanský to byl i nebyl, jinak: sub specie aeternitatis je JEDEN Bůh - ať je to Hospáč-Džízus, Allah, Dharma Buddhova, Velký Masnitů, naše pod-nad vědomí, láska, energie světelná vesmírná.... Křesťanský Bůh, to je absurdita, to je jako láska k sportovnímu klubu FC XX (+ nenávidět všechny ostatní) oproti lásce ke sportu jako takovému.... Křesťanský Bůh to bohužel nemá, nenávidí ne-Izraelce a necírkrvní neovečky. Kdo myslí že to byl "ďábel", to je jeho věc, já vďábla nevěřím (přestože je to podle kř.jeho největší finta), věřím ve světlo, dobro, lásku, tvrdou práci - a jak si nazveme Toho_Tu, kterou nikdy nepoznáme, je na nás a je to vedlejší. Ale už naposled, jsme v básních, ne v neplodném plkání o teologii...

ARC
09. 02. 2001
Dát tip
Vio, to není nedomyšleno, myslíš že je vživotě všecko černobílý? Je to můj prožitek že platí zároveň A i B, přesto že se AsB bije, a přesto a proto musíš najít syntézu mezi AB - totiž C. Že tu syntézu nenaznačuju moc - každejk si jí může nebo nemusí tam najít.

Yeziiinka
04. 02. 2001
Dát tip
Já nevím, možná jen nemám tu správnou náladu. Jistě je v tom ukryto něco oslovujícího...

Vyjan
30. 01. 2001
Dát tip
Myslím, že ani to hovězí oslovení z úst Páně tuto tvoji báseň nezachrání před útesy fňukavé sentimentality a suchého mentorství. Pardon.

clovrdik
30. 01. 2001
Dát tip
zajímavý styl, řekl bych, že se mi báseň celkem líbila ...

Adelan
30. 01. 2001
Dát tip
Je fajn, že si na to přišel...Jinak celkem líbí

Vio
30. 01. 2001
Dát tip
Bohové mají různé tváře. Tohle jistě nebyl ten křesťanský. Zarážejí mě viditelné nesrovnalosti. Zbláznil se, ač se zbláznit nesměl. Neměl žádnou sílu a přesto si řekl: Vymotám se z toho! A k tomu je potřeba hodně síly. Hledat smysl žití v jeho "nesmyslnosti" je pro mě hodně slabá myšlenka. Tohle je pro mě prostě nedomyšleno.

fishkin
30. 01. 2001
Dát tip
jojo, křesťanský to asi nebyl. holt žádné jednoznačné světlo. no jo. asi jsem taky blázen. a tak by to i mohlo skončilo, kdyby to nemuselo pokračovat. a jak můžem, tak pokračujem. nedomyšleně. a slabomyslně. tím chci říct, že vzdoruju výtkám ideologickým aspoň tipem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru