Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pro námořníka

20. 02. 2001
3
0
2565
Autor
suva

Tohle je takový zvláštní dárek k svátku - věnuji ji Mikovi.

Vztahy jak perly se rodí některá láska jen chodí některá vznáší se nad zemí některá trucuje v přízemí Všechny jsou jak vrabci na plotě chvíli tě hřály, pak záblo tě S některou blátem se brodíš a jinou z útesu shodíš Kam plujem na téhle lodi povědí nám lodivodi?
ulita
15. 03. 2001
Dát tip
ta poslední sloka to trochu shodila, jinak pár milých rozinek...

J
26. 02. 2001
Dát tip
:o)bezva dárek "vztahy jak perly se rodí, některá láska jen chodí..." "chvíli tě hřály, pak záblo tě"

Vio
21. 02. 2001
Dát tip
Tak nějak s Míwou... Ale takový dárek potěší daleko víc, než bonboniéra za půlku výplaty ;-)

Merle
21. 02. 2001
Dát tip
mámo, sama si lodivodem, a tak víš, že ani jiný neví, kam pluje... moře je nekonečné, a hlavně, každý v něm vidí jiné ostrovy, jiné útesy, jiné přístavy, jiné nestvůry, jiné proudy...

Falka
21. 02. 2001
Dát tip
Moje moudrá... kam to plujem na své lodi? Kdo ji vede nepřehledným oceánem? Stojíme na přídích a rukou si cloníme proti slunci, snažíme se dohlédnout ke vzdáleným obzorům... co nás tam čeká? Co je za nimi...? Naděje, víra nás vede dál... plujeme, troskotáme, občas zklame vítr a jen ti odvážní se chopí vesel a plují dál... jiní v tichu stojí a čekají, jestli zase zafouká... jen někteří mají sílu opravit svou loď po těžké bouři, někteří vzdávají už předem, s pohledem na těžká dusivá mračna... Kam že to plují ti, kteří nevzdali...? To ví jen kompas jejich snů a cílů... A není to tak důležité, jak by se mohlo zdát... Hlavní je plavba, víš? To, že jsou skutečně na cestě... A to, co míjejí a čím proplouvají... je důležité se dívat kolem sebe, ne jen dopředu, k nejasným obzorům ukrytým v sluneční záři... Vždyť ty to víš, moje moudrá...

hermit
20. 02. 2001
Dát tip
svojí... to drhne jinak pěkné

Miroslawek
20. 02. 2001
Dát tip
na plotě / záblo tě ... naprosto skvělý rým, bohužel ostatní rýmy mi docela zastiňují hezky namalované básnické obrázky.

jester
20. 02. 2001
Dát tip
Ano.. to "svokji" oprav.. ale TIP to pro mne neubere..

Carodej
20. 02. 2001
Dát tip
No a co, je to dárek, ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru