Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

jak umírá psaní

01. 04. 2006
6
0
4405
Autor
Kandelabr

Psaní se kroutilo, klouzalo mezi roztřesenými prsty, svíjelo se a vyvlékalo, živeno neschopností dojít k vytýčenému cíli. Dřívější přímky se rozvlňovaly, klikatily v slepá ramena, tmavé kouty, které jen bláhově snily o dřívější záři myšlenky, na jazyku příchuť dávno pozřené lahodné krmě, vzpomínka na minulost, kterou zpožděné zrcadlo odráží až nyní a bolest je o to větší, že se minulé věci zdají jasnější, než byly v okamžiku prožívání.

Psaní kornatělo, zatahovalo se a smršťovalo, sesychalo, vadlo, stávalo se jen stínem bez pána, vytrácela se jiskra, jako z očí umírajícího, ostrý bod mizel, rozpíjel se a nechal se pohlcovat nekonečnem, až se psaní konečně vysmeklo, v posledním záškubu, který mohl být už jen křečí, ale také vrcholným okamžikem, místem, kam směřovaly ty nejpřímější cesty i nejnesmyslněji vypadající okliky, místo, odkud lze dojít ke všem místům. Tam se hrdě vypjalo a pak, když po něm zbyl jen stín stínu, vzpomínka na vzpomínku, bylo už jinde, kde mohlo třeba i zkrásnět a setkat se se vším, co bylo jen malý kousek od napsání, myšlenkami, které byly jen okamžik od zaznamenání, ale nepodlehly vábení a tak zůstávají těmi nejnádhernějšími.
Rabb
04. 04. 2006
Dát tip
hezky napsané, ale to je asi vše.. ..nějak v tom postrádám myšlenku.

pekylau
03. 04. 2006
Dát tip
Přišlo mi to také zajímavé. t

Nicollette
02. 04. 2006
Dát tip
nudné

Kandelabr
02. 04. 2006
Dát tip
ach jo.

Kandelabr
02. 04. 2006
Dát tip
hrbol: trošku mimo reakce ne? že je to prkotina, to jsitě říct můžeš, ale proč tam taháš hladomor fakt nechápu. leda jestli to byl fór.

Čumák
02. 04. 2006
Dát tip
jů *

Kaderas
01. 04. 2006
Dát tip
Zajímavé :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru