Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Velesraz hrachovkoidní 2006

22. 06. 2006
1
0
6725
Autor
Repulsion

Tak a je to tady – čas do Velesrazu hrachovkoidního se nachýlil natolik, že vyvstala potřeba zveřejnit finální upoutávku s instrukcemi

Tedy:

 Co to je Velesraz hrachovkoidní?

Velesraz hrachovkoidní je největší setkání všech internetových psavců. Právě nás čeká druhý ročník.

Kdy to je?

27. – 30. 7. 2006

Kde to je?

Ve Valašském Meziříčí. Spí se u Repulsiona na zahradě ve vlastních stanech. Na zahradě je tekoucí voda (pouze studená) a suchý záchod (latrína) v dobrém technickém stavu.

Proč „hrachovkoidní“

Protože ve stejném termínu probíhá v Hrachovci u Valmezu hudební festival Hrachovka (www.hrachovka.com). Takže je možné spojit družení se a veselení s pestrým kulturním programem. Kdo všechno tam bude hrát, si můžete přečíst na stránkách festivalu. Ze zahraničních hostí vystoupí Soulfly, Skye, Exploited. Pak celá řada stálic české hudební scény – Mig 21, -123 min., Hudba Praha, Kryštof, Michal Pavlíček, Blue Efect a další. Je toho hodně. Pokud se pořadatelé přidrží loňského scénáře, měla by to být naprostá pohoda – dostatek stánků s občerstvením, všelijaké grilované dobroty, stany s vodní dýmkou apod. Všem, co jsme tam loni byli, tam bylo náramně dobře. Kdo tam nebyl, ať si o tom nechá vyprávět. A letos si to přijede užít s námi.

Co když se mi na ten „bigbít“ nechce?

Nebudeš jistě sám/sama. Hlavní náplní srazu je setkání literátů, nikoliv hudební festival – ten jen vytváří takovou kulisu, která je pro někoho atraktivní, pro někoho ne. I loni zde byli lidé, kteří si udělali jiný program:

Hned naproti Repulsionově zahradě je příjemná hospůdka.

Ve Valmezu je více útulných hospůdek
Ve Valmezu je nově zrekonstruované koupaliště
V okolí Valmezu je hezká příroda
U Repulsiona na zahradě lze udělat táboráček.
Také se nám loni osvědčil scénář, kdy někteří z těch, kterým se nechtělo platit vstupné, seděli u stánku s občerstvením před areálem festivalu a ti ostatní si za nimi střídavě chodili pokecat, když zrovna nehrálo nic, co by je kdovíjak zajímalo.

Bylo to prostě fajn a každý si našel to svoje. Takže pevně věřím, že i letos se sejdeme v hojném počtu a bude nám spolu dobře.

A teď k Repulsionově proroctví:

Vzpomínáte si, jak jsem říkal, že brzy nastane Onen den?

Nuže, vidíte – Onen den právě nastal!
A víte, jak jsem slíbil, že naplním srdce těch, co noshledují Proroka, radostí? A přesně to také hned udělám:

Považte – Vstupné na celý festival Hrachovka stojí v předprodeji do 26.7. 590 Kč. Na místě to bude 700 Kč. Vstupné na jednotlivé dny bude činit 300 Kč.

Všichni noshledi, tedy ti, co pustili Proroka do svého srdce, mají lístek na Hrachovku zcela zdarma! Protože tak bylo psáno.

Taky jsem vyhrožoval, že všechny ostatní čeká pláč a skřípění zubů. Věru bylo by to tak, ale rozhodl jsem trpký osud alespoň některých nešťastníků zmírnit – až do vyprodání zásob budou lístky na CELÝ festival u Repulsiona k mání po 250,- Kč. Ale je jich už jenom asi 10, takže se opět potvrdilo Repulsionovo proroctví, že ten, kdo nejde s námi, musí stát ve frontě.

Pokud jde o ty, na které se nedostane, tak myslím, že to nebude tak horké. Většina lidí přijede asi stejně až na víkend, takže dá nejspíš přednost vstupenkám na jednotlivé dny. Také je ovšem docela dobře možné, že někteří z těch, kteří dorazí dřív, budou již hudbou nasyceni, a tak se to nějak pročendžuje. Prostě si myslím, že to bude docela v pohodě.

A teď, jak se tam dostat – do Valašského Meziříčí, doufám, všichni trefíte. Dá se jet vlakem, autobusem, stopem či libovolným vlastním dopravním prostředkem. Podle času přibytí můžete dále pokračovat buďto na zahradu k Repulsionovi, nebo přímo na festival. Na festival se snadno doptáte. Z vlakového i autobusového nádraží tam jede autobus MHD směr Hrachovec.

Rovněž k Repulsionovi jede autobus – linka Krhová-Podlesí, směr Podlesí. Zastávka Rozcestí k nemocnici.
Telefonní číslo na mě: 604 207 102
Kliknutím na ikonku si zobrazíte polohu zahrady na Mapy.cz.  

Vellesraz. Týjo :)

StvN
27. 06. 2006
Dát tip
Což to mi přijedem zcela jistě, ale swan asi myslela, že by chtěla lístek více či méně protekční. A já taky, když už jsme u toho. Do Valmezu dorazíme stopérem.

Theuška
25. 06. 2006
Dát tip
Já bych jela! Skusím si někoho sehnat do stanu a snad se tam i já potom dostanu:) Ale na hudbu už nemám prachy:( Si tam alespoň zazpíváme, ne???

Repulsion
24. 06. 2006
Dát tip
Swandrow: A co Ti brání? Přijeď, ne? _JiKo_: Pro účast na Velesrazu není noshledství podmínkou. A volňásky už nejsou.

JiKo
23. 06. 2006
Dát tip
já nad tím zauvažuju i když teda proroka v srdci zatím nemám :-)

Garth
23. 06. 2006
Dát tip
Šaman!

Shammann
23. 06. 2006
Dát tip
A jinak jestli jede šaman, tak taky nejedu..

Shammann
23. 06. 2006
Dát tip
pozorovatel: to bude při bodyčeků, těš sa:-) garth: moudré jablkům: a nakonec kdo tady nejvíc provokuje:-))

Garth
23. 06. 2006
Dát tip
jestli jede šaman, nechávám mysl doma...

pozorovatel
23. 06. 2006
Dát tip
jestli jede šaman, tak taky nejedu :)

Shammann
23. 06. 2006
Dát tip
Narvah:ale havrane, já už myslel žes na to zapomněl:-))

Narvah
23. 06. 2006
Dát tip
jestli jede šaman, tak nejedu :)

Narvah
23. 06. 2006
Dát tip
čau resulpione.. hele, já sem z těch co může dojet až v sobotu dopoledne.. to snad bude lepší ještě někoho pustit do srdce a mě vypustit..

Shammann
23. 06. 2006
Dát tip
Myslíš si že dočůráš dál,jo? Klidně ti tohle prvenství přenechám:-)) Sousedky kecaj. Doporučju si stáhnout all ten fingers a cvičit!

Noe1
22. 06. 2006
Dát tip
Už teď skřípu zuby a trhám si vlasy !!! Že já proroka víc nenásledovat !!! Tož si to tam užijte a já se přidám příští rok, jestli nebudu mít dištanc !!!

zní to zvukomalebně :-))

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
a jinak samozřejmě mrkev!

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
jelen není ušatý nýbrž parohatý! A rozhodně to není ta připosražená věc na Jelením skoku, že jo...odlitek pche... Z čehož vyplývá, že nemůžu být jelen (ověřil sem si to) (na hlavě vlasy, parohy nic) Času jen do října, pak umzug nach Prag...

Wemi
22. 06. 2006
Dát tip
mně se to líbí... ale ještě nic nevim a taky potřebuju mít nějakou jistotu, že na mě nebudete zlí!:)

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
Kam taky jinam zajít ve varech v centru, že ano... Na Bulvár sem zanevřel a ke Karasovi sem chodil, když mi bylo patnáctero roků:-))

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
Ano to je on, takřka na rohu

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
není kam spěchat, další indicie je, že tam du až v půl osmý..

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
tak si zavzpomínej na ten ve Varech..

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
doporučuju (jdu dneska do Denního baru, víš kde to je?)

Zuzulinka
22. 06. 2006
Dát tip
jistě repe, nemám ráda organizace jako takové a už vůbec né sekty, leda tak sekt...a na blbosti nemám čas, přijedu na otočku, žádnej stan, stejně nejsem moc člověk do zábavy:-)

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
Slovník LangSoft maďarština Slovník je maximálně přehledný a srozumitelný. Umožňuje snadné vyhledávání, doplňování i editaci slovní zásoby. Na rozdíl od mnoha jiných elektronických slovníků je slovní zásoba významově tříděna v obou směrech (z cizího i do cizího jazyka) a toto pořadí významů (překladů) každého slova ve slovníku lze také jednoduše uživatelsky upravovat

Repulsion
22. 06. 2006
Dát tip
Zuzu: Přihlásila ses do sekty? Nechala jsi Proroka vstoupit do svého srdce? Nikoliv. Měla jsi nějaké uštěpačné poznámky :o) Takže je mi líto, ale musíš do fronty. Nedá se nic dělat, ale musím být objektivní. Stan se pro Tebe ještě nějaký najde.

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
jenyk: @/frckněěěěě9860%ˇ´=´=PÚ)¨§

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
Jenyku já nevěřím že seš z Kárlsbádu!

Zuzulinka
22. 06. 2006
Dát tip
no taky přijedu, ale vůbec nevím, jestli jsem nebo nejsem ta vyvolená, co má lístek zadara:-) no a vlastně je to jedno, ty kapely stejně neznám, kromě Kryštofa a taky nemám stan, takže, kdo mě veme do stanu?

Milly
22. 06. 2006
Dát tip
Kdo tam jedete? :-)

Shammann
22. 06. 2006
Dát tip
Ha há ještě že sem se včas vrátil do sekty!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru