Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

27.řijen 2006 se stal dalším významným milníkem v historii Písmáka :) Jak proběhla První Písmácká Celostátní Virtuální Párty v Second Life?

27. 10. 2006
1
7
6407
Autor
Induan

Milí písmáci. Ať už jste odkudkoliv, na tomhle srazu Písmáka jste byli během pár vteřin, v pyžamu a nestálo vás to ani korunu. Co je to za blbost, ptají se teď ti, kteří tam nebyli? Žádná blbost, jen převratná nová technologie. Stejně, jako se v poslední době na tom místě schází manažeři mezinárodních firem se svými obchodnímy partnery, zaměstanci nebo přáteli, aby tak ušetřili čas i peníze. Stejně, jako se tam schází milenci, kteří to k sobě mají příliš daleko. Stejně tak nyní tuto možnost poprvé ve své historii využil i Písmák a zařadil se tak mezi vysoce progresivní komunity využívající nejmodernější techniku naplno. Vítejte ve Druhém životě!

Ne, nebojte se, nemyslím, TEN druhý život :) Nemusíte umřít. Jde o SECOND LIFE - DRUHÝ ŽIVOT, který můžete žít paralelně s vaším nudným, obyčejným, bezceným, zbytečným, marným nebo jak ten svůj občanský lidský život nazýváte (no, doufám, že nejste všichni jako já ;) ). Tentokrát jsme se sice nesešli u Fleků, na Vikárce nebo v jiné klasické hospodě, ale přesto jsme se viděli, jak spolu popíjíme, recitujeme básničky, trsáme a blbneme na té nejšílenější písmácké párty, jaká se kdy konala. Navíc jsme při tom všichni vypadali tak sexy, jak jsme si jen mohly přát a dělali jsem ty nejšílenější věci, jako třeba tancovali nazí u tyče a to bez jakýchkoliv následků pro náš skutečný život. Kde jsem se to tedy vlastně sešli? V nějaké počítačové hře? Ne tak docela. Setkali jsme se v první opravdové virtuální realitě. Je to téměř plnohodnotný druhý život. Svět tak skutečný, až tomu nebudete věřit. My jsme tam sice byli posedět a pokecat, ale navštívili jsme svět, ve kterém žije milion stotisíc obyvatel a v jediném okamžiku se v něm v průměru společně vyskytuje 15000 lidí. V tomto paralelním světě může člověk opravdu téměř cokoliv. Bavit se s přáteli, pracovat, obchodovat a dokonce vydělávat opravdové peníze směnitelné na dolary.

Hrdinou dne se stal JiKo a na párty dorazil jako první. Byl sice trochu mrzutý, že dorazilo poměrně málo lidí, ale nakonec byl hned po mě nejukecanějším účastníkem párty. Bavili jsme se tedy hlavně spolu a snažil jsem se mu trochu přiblížit, jak to v tom světě chodí. Kdo z vás Seconf Life s námi nenavštívil a poté si jej kus neprošel, ten asi nepochopí, o čem je tady řeč a jak to může být skvělé, setkat se zcela neformálně s přáteli na místě, kde fantazie nemá hranice. Někteří z vás ostatních, jste možná minulý týden viděli reportáž v televizi a právě díky ní jsem se o tomto světě dozvěděl já. Sám v něm žiju svůj druhý život už několik dní a přesto, že toho o něm ještě moc nevím, postupně mu stále víc přicházím na chuť a dokonce se chystám, že se stanu jeho spoludesignerem. Tento svět totiž nemohla vytvořila žádná firma. Je tak velký, že by to běžné firmě i při tisících zaměstnanců trvalo desítky let. Linden Labs udělaly jen základní engine (softwarovou kostru) a případným zájemcům prodaly (a stále prodávají) virtuální půdu. Ta nikdy nedojde, protože stačí system rozšířit o další servery. Zbytek už autoři projektu nechali na obyvatelích - novodobých kolonizátorech, v jistém smyslu prvního lidstvu dostupného paralelního vesmíru. Tito lidé zde vybudovali města, vesnice, ostrovy, surealistické meziplanetární prostory - cokoliv, co si dokážete představit... Majitelé půdy můžou určit, kdo na jejich území smí vstoupit (člen jejich klubu, VIP a podobně), ale ve většině případů dávají prostor k dispozici návštěvníkům, protože to je vlastně ten důvod, proč to celé dělají. Jen spíše výjimky se uzavírají ve svých rezidencích a pouští do nich jen vyvolené.

Martinez mi pak poslala zpravu přes Písmák, že bohužel nemůže přijít a jestli JiKo půjde další den na živej sraz písmáka, kterej pořádá Garth. Jiko potvrdil že ano, ale na jeho avatarovi bylo vidět, že je z toho trochu rozhozený, že Martinez nepřišla. Vůbec ho to evidentně bez ní v té hospodě nebavilo a nakonec předčasně odešel, i když je pravda, že zůstal déle než spousta jiných písmáků, kteří toho nakonec z toho Second Life ani moc neviděli. Jak je vlastně možné mít v Second Life hospodu, kde lidé tančí, popíjejí a baví se? No prostě si ji postavíte. Od majitelů půdy si můžete koupit nebo pronajmout na jejich území dům, obchod nebo místo a pak na něm sami stavět. Nestojí to moc a běžné peníze na to nepotřebujete. Linden Dolary, jak se zdejší měna jmenuje jsou sice směnitelné na běžné peníze, ale v kurzu zhruba $1=L$250, což sice na první pohled příliš prostoru pro výdělek neskýtá, ale velmi snadno se tu můžete stát milionářem (relativně mnohem snadněji než ve skutečném životě) a to už je i po přepočtení částka významná. Milion Linden Dolarů = 4000 dolarů, tedy nyní asi 95 tisíc korun. A to jsou tací, kteří tohle v Second Life vydělávají týdně. Prostě jako ve skutečném životě. Už teď se tímto způsobem živí tisíce lidí z celého světa a to, co v této chvíli možná vnímáte jako šílenství se brzy stane běžnou realitou. Ale dost už o tomhle světě, protože nejlepší bude, když si prozkoumáte sami. Zřejmě vám však na to při jeho stále rostoucí velikosti brzy nebude stačit ani celý život, pokud by jste jej chtěli projít pěšky a prohlédnout si jej celý. Naštěstí v Second Life máte křídla!

Chudák Hrbol se do hospody nevešel, protože ostrov už byl obsazený. Napsat mi zprávu do Second Life se mu bohužel nepodařilo a já si jeho zprávy na Písmáku všiml moc pozdě. Příště musíme párty uspořát ve větší hospodě na větším ostrově...

A co vy ostatní? Proč jste se tu o sobě nedočetli? Inu, vám bych za účast nejraději poděkoval osobně

...

 

PROTOŽE JSTE VŮBEC NEPŘIŠLI VY DACANI !!!

:)

TVRDLI JSME TAM TOTIŽ S JIKEM JIKO DVA DEBILOVÉ SAMI!!!

ANO, NEPŘIŠLA ANI NOHA!

Ale jak vidíte, mě náladu nezkazíte :)

A tuhle srandu máte za to ;)

A aby jste věděli, příští týden bude repeté! :)

 

 

Takže:

Protože v Second Life už pracuju, dneska večer nemůžu. Kdo chcete, tak si to dneska vyzkoušejte nebo se sejděte cvičně sami a oficiálně se sejdem zejtra, jo? Když tak tady nechávejte svoje nicky, kdo půjde. Kdo nepůjde, nepište nic, ať v tom není nepořádek. Dotazi tady v diskuzi budu průběžně zodpovídat, zbytek v článku na titulní stránce o minulém srazu.

V sobotu 4.11.2006 ve 20:00 začíná

Doufám, že tentokrát bude účast alespoň stejně hojná, ne-li hojnější !!! :)

 

 

3. PÍSMÁCKÁ VIRTUÁLNÍ PÁRTY!

 

Kde? Opět virtuální svět Second Life

Ale tentokrát ve větším klubu, kterej najdem až tam dojdem, aby jsme zamezili podobným problémům jako měl HRBOL. Takže až tam dorazíte, napište mi zprávu a najdem se! Když tak piste sem, kdyz budete mit problem nebo primo ve hre poslete IM (instant message - zprávu) uživateli induan Pharaoh (to jsem já).

Jinak předběžně sraz zase u těch notorů :)

v ALCOHOLICS PARADISE !

Co budete opět k účasti potřebovat:

1. Připojení na internet (ne vytáčené, to je příliš pomalé a nestabilní)

2. Alespoň trochu rychlejší počítač a grafickou kartu, ale nebojte se, není to tak hrozné.

3. Z internetu je třeba stáhnout instalační soubor z následující stránky http://secondlife.com/community/downloads.php Má jen 22MB, takže naprostá pohoda. Je tam i verze pod Linux a dokonce i pro MAC (má někdo z vás MAC? :) ).

4. Program Second Life je třeba nainstalovat a vytvořit si zdarma uživatelský účet. Nevolte ještě svoji přezdívku z písmáka, to by vám potom nešla použít jako jméno ve virtuální realitě!

5. Po vytvoření účtu si jako křestní jméno do virtuální reality dejte přezdívku z písmáka a musíte  si pak ještě vybrat nějaké fiktivní přijmení z nabízeného seznamu (vaše přijmení tam nebude, pokud se nejmenujete třeba Magojiro, na to vemte jed :) ).

6. Po prvním přihlášení, až se objevíte ve virtuálním světě, si vyberte a upravte svoji postavu, její oblečení, tělesné proporce atd. podle svojí fantazie.

7. Nahoře, v menu Edit vyberte položku Search a do vyhledávacího okénka zadejte jméno hospody Alcoholics paradise.

8. Pak na nalezenou položku klepněte a poté stiskněte tlačítko teleport a objevíte se v hospodě. Tam se všichni uvidíme a párty může začít. Těším se na vás.

Ať přijdete nebo ne, já tam v 19:00 budu.

Případné nejasnosti a dotazy zodpovím předtím v diskuzi pod touhle pozvánkou!


7 názorů

silence
15. 06. 2007
Dát tip
mno v sobotu se urcite neukazu, pac jsem na japonskem vecirku, sushi, tamaryokucha atd., aleeeee na nejblizsi sraz dorazim i se svym tucnakem :)

domin.go
05. 04. 2007
Dát tip
hm přeju ti to já mám zas tady kamarády bejvalou slečnu etc. každýmu podle jeho gusta

Induan
05. 04. 2007
Dát tip
Jj.. To je ok.. Ja uz na Pismak noc nechodim, vadi mi, jaci jsou demagogove nekteri lidi tady. V SL ziju uz pul roku, rozjel jsem si tam solidni firmu, mam tam dobry kamarady a nic mi nechybi. Tady na Pismaku jsem se akorat porad musel s nekym hadat.

domin.go
27. 03. 2007
Dát tip
ani tak ne z toho SL,tam prostě lozit nechci,tak tam lozit nebudu spíš z toho jakej seš demagog

domin.go
27. 03. 2007
Dát tip
z toho bych měl asi docela strach

Induan
06. 11. 2006
Dát tip
Smazal jsem to. Nestačí vám to? Pochopil jsem, máte pravdu. Já ovšem neměl jiné záměry než se sejít kvůli literatuře. Navíc v SL můžete pro tvorbu literatury načerpat spoustu inspirace. Ale tohle všechno nevidíte. Každopádně ať je po vašem, nechám vás v klidu. Nemyslel jsem tím nic špatnéh, jen jsem chtěl pomoct lidem z Písmáka se zblížit.

(((G)))): komu není rady, tomu není vzájemné pomoci

papouch
06. 11. 2006
Dát tip
je to marné, je to vůl, zabedněný vůl

katugiro
06. 11. 2006
Dát tip
27. řijen 2006 se očividně žádným významným milníkem nestal. Nabídl jsi něco, fajn, neujalo se, fajn. Místní komunita je tu možná přece jen kvůli literatuře, nebo dávají přednost srazům naživo. Tak jim nic nevnucuj.

Induan
05. 11. 2006
Dát tip
Nee, stylem jehovistů ne. Spíš, stylem: Nemusíte, ale jestli jste to nikdy nevyzkoušeli, měli by jste, aby jste poznali, jestli vám v životě něco nechybí. Je to jako třeba když vám někdo nabídne, jestli si nechcete zkusit nějakou terapii, ale nenutí vás k tomu, jen vám říká, že ta možnost existuje. A říká vám to jen proto, že to jemu pomohlo a chce se s vámi prostě podělit, ne proto, že by z toho něco sám měl. Spíš mi vadí ta ostrá protikampaň typu nechoďte tam nikdo, je to špatný. Byl bych radši, kdyby si každej udělal svůj vlastní názor a ne vnucoval ostatním ten svůj. Neříkám, že nemáte říct, že třeba vám se to nelíbilo, ale buďte upřímní a řekněte třeba: Byl jsem tam hodinu, moc jsem to nezkoumal, nezačalo mě to za tu hodinu bavit, takže o tom moc nevím, ale asi to není pro mě. To je pak v pořádku. To je jako když řeknu: Jeďte lidi k moři, pravděpodobně se vám tam bude líbit a přijde někdo jinej a místo: mě se tam nelíbilo řekne nejezděte tam, je to blbí. To je jako říct jim: Nezkoušejte to sami, věřte, že já jsem universální člověk a vyzkoušel jsem to za vás. Vy tam už nelezte, když říkám já, že je to blbí, tak mi v tom musíte věřit a ne to zkoušet. Cítíte v tom ten rozdíl? Někomu něco dovolit, pokud chce nebo mu to znechutit, i kdyby chtěl?

zimbabwe
05. 11. 2006
Dát tip
4 kalamjka: naprosto souhlasim s tvym nazorem... proc zabijet cas virtualnem, kdyz si muzem zajit vedle do hospody na realne pifko a pokecat s normalnima zivyma lidma... :-)

on ti to nikdo nebere, ale z toho co jsem si tu od tebe přečetl to máš tendenci propagovat stylem jehovistů - já vás spasím, i když o to nrbudete stát

Induan
04. 11. 2006
Dát tip
Nakonec, Písmáky jsem tam zval hlavně na pokec a ne na SM :)

Induan
04. 11. 2006
Dát tip
jj, není to fakt pro každého a je to nebezpečné zahrávání si s mozkem. Ale je v tom jistej adrenalin... Zkoušení vlastních mezí...

Navíc, je to jen hra, a nemám zájem marnit čas ve vymyšleném a nereálném světě.

Ano, můžeš se do toho nebezpečně vžít. Myslím, že do žádné drogy unikat z reality nechci, nemusel bych se vrátit.

Induan
04. 11. 2006
Dát tip
Hrdina ano, ale mozek je Tvůj. Projevíš svoje touhy. Nebo myslíš, že když se budeš v SL prodávat, není něco z toho v Tobě? Když budeš např. hrát za opačný pohlaví? Jasně, můžeš to brát, jako že režíruješ herce, ale chvilkama se můžeš nebezpečně vžít. Zkus si tam zajít a staň se otrokem (to je tak to nejsilnější, co se tam dá zažít). Uvidíš, co to s Tebou po pár hodinách udělá...

vídíš, a to ti teda nějak nedokážu věřit, ale měl by ses živit jako kazatel, teda jak můžeš o sobě zjistit něco jiného, než jak se dokážeš stylizovat a hrát si na někoho, na koho si chceš hrát, tak to teda fakt nepobírám, dyť to nejsi ty ale hrdina kterýho si stvoříš, soubor nějakejch nul a jedniček

Induan
04. 11. 2006
Dát tip
A co dneska není? Kdo chce, ten si svoji závislost najde všude. Jídlo, sex, chlast, cigára, drogy... Proti tomu je SL neškodná zábava. Tam se stáváš závislý jen na emocích a ty si pak můžeš dopřát i v reálu, až Ti díky SL dojde, co Ti chybělo... SL je jistým způsobem očišťující terapie (jako ten herbalife, ale ten nefunguje :) ), když se do něj ponoříš, ale musíš se pak zase vrátit zpět na zem a nepodlehnout. Pak to má význam a neuškodí. Doporučuju zkusit, ale je to fakt jen pro silný nátury, pokud to zkusíš vzít vážně a ponořit se hluboko. Člověk tam pozná sám sebe a musí se podívat pravdě do očí a to není vždy jednoduchý. Padají tam zábrany a člověk zjistí, že je ve skutečnosti děvkař nebo oportunista, děvka nebo otrokář atd.

NO ŘÍKALITO V TELEVIZI, JAKO ŽE JE TO NÁVYKOVÝ A TAK

Induan
04. 11. 2006
Dát tip
Jo je, to jsou ale starý věci. Tenhle článek je už potřetí změněnej. Už půjde pryč. Jak jsi vlastně přišel na to s tou sektou? Sekty tam taky jsou, to jo, ale celej SL sekta není.

není tady toho nějak příliš????

Induan
03. 11. 2006
Dát tip
Jj, tak to jo :) Nakonec je fakt, že SL nebo některý jeho částu jsou něco jako sekta :)

Noe1
03. 11. 2006
Dát tip
Nemáš smysl pro humor ... co sem taháš obchod !!! HerbaLife je poslání, je to komunita, je to umění

Induan
03. 11. 2006
Dát tip
Kurva proč sem furt taháte nějaký obchodní věci? Second Life je zadarmo a já vám v něm nehodlám nic prodávat nebo co... Chtěl jsem tam s váma zajít na pivo, to je vše.. Neříkám, že tam máte makat nebo utrácet prachy.. To mě fakt štve. Jste prostě kazišuci :)

Noe1
03. 11. 2006
Dát tip
smysl pro humor mám ... mně ta poznámka i tvoje laškování s banem připadaj dost vtipný, asi budu tu budu propagovat HerbaLife

Induan
03. 11. 2006
Dát tip
Nemáte smysl pro humor lidi? Vím, že trochu drsnej, no ale vykoledovali jste si to :)

Induan
03. 11. 2006
Dát tip
:) Urážky mi nevadí, vadí mi zbytečný vulgarismy, který tady z diskuzí dělají stoku. Toho poslouchám dost doma od staré, takovejch nadávek. Nemusím to ještě číst tady :)

Noe1
03. 11. 2006
Dát tip
ještě bys to mohl publikovat jako medailonek literární osobnosti a operetu ;-((((( a chci ban !!!! za urážku

Induan
03. 11. 2006
Dát tip
Ahoj Rebecco13, Second Life je fakt bezva a pocity umocňuje. Jinak více v soukromé poště.

Induan
03. 11. 2006
Dát tip
Zkus to a uvidíš, že nemusíš nutně vědět, o čem mluvíš. Jsou pocity, který jsou lepší ve fantazii než ve skutečnosti. Prozkoumej Second Life, najdi si v něm svoje místo a pochopíš, ja jsi se spletl a jak může být skvělí souznění s člověkem bez toho, aniž by jsi se musel strachovat pro svojí nedokonalost ve skutečném světě. A co se týče těch skutečnejch holek - nikdy bych například nevěřil, že Cyber sex může být za jistých okolností více vzrušující než skutečný (a to ani v tom skutečným nejsem zrovna upejpavej typ). Je to pravda, kdo to do hloubky nezkusil a plně se tomu nepoddal, nemůže tušit o čem je řeč. Ano, nebudu nic předstírat, většina lidí chodí do Second life hlavně za sexem (to je tak jednodušší skupina), ale hlavně za vztahy . I třeba obyčejnými, ale samozřejmě hlavně za erotickými. Jistě není to jedinej účel SL, ale je to to, co jej dělá hodně zkutečným. To intimno. Včem spočívá kouzlo SL je právě ta dokonalost provedení, od možnosti posedět s přáteli v hospodě (přesto, že na obrazovce držím ruce jen virtuální skleničku vína, nic mi nebrání si jí s kamarády přiťuknout a přece se doam napít ze skutečné) až po možnost vzít svoji novou SL přítelkyni do soukromí a tam ji pomilovat se vším co k tomu patří. Trik je v tom, že se musíte do svojí role ponořit. Když tam ohnete přes židli nějakou lehkou holku, není to nic moc, spíš tak pro zasmání, ale když navážete opravdoví intimní vztah, flirtujete s vaší novou přítelkyní a na rozdíl od skutečného života ji pak opravdu můžete vzít k sobě do pokoje a dělat tam všechno, co si přejete vy i ona a k čemu by jste třeba ve skutečném životě neměli odvahu nebo nadání... Hmmmm. Co může být víc vzrušujícího než noční schůzka s tajemnou ženou z druhého konce světa (pokud nemáte problémy s jazyky) říct jí svoje tajné fantazie, poslechnout si ty její a společně je naplnit. Srdce vám bude bušit tak, jako by jste byli poprvé na rande, to mi věřte... Chtěli jste s vždycky pomilovat s Francouzkou? V SL vám v tom nic nebrání. Chtěli by jste si zkusit SM ale stydíte se, nemáte na to partnera atd? No je to sice ulítlý, ale co? V SL vám v tom nic nebrání a můžete si najít přesně to co chcete. O tom právě SL je. Proč tady hovořím zrovna o sexu je to, že na tom se dá nejlépe demonstrovat potenciál SL, protože sex zná každý a i když to ani zdaleka není jediný způsob vyžití v SL, když vám tu budu vyprávět, ať si jdete do SL zkusit ruletu, asi vás to tolik neosloví. Nejsem prase, jsme přece dospělí lidé a víme o čem mluvíme, tak doufám že tu hned nebude milion urážlivejch poznámek. O těch co tady začnou kecat blbosti si budu jako o prvních myslet, že jsou pravidelnými návštěvníky SM salonů :)

Pablo_honey
03. 11. 2006
Dát tip
respekt:) já jen, že sklenice dobrého vína je sklenice dobrého vína. a rozvášněná slečna je rozvášněná slečna. tomu se nevyrovná ani ten nejlepší Mac.

Induan
03. 11. 2006
Dát tip
Do hajzlu! Pryč se skutečnem! :) (Co člověk to názor :) )

Pablo_honey
02. 11. 2006
Dát tip
dohajzlu, pryč s virtuálnem!!!!

Induan
02. 11. 2006
Dát tip
Jo, přesně tak. Ale ne takovej jako Ty. ;) Kdo nevěří, ať tam běží...

elf_vier
01. 11. 2006
Dát tip
indujáne, ty seš ale blb, viď? .. takovej bezmozkovitej...

Theuška
30. 10. 2006
Dát tip
Příjdu! Jen co doinstaluju World of War Craft, tak si nainstaluju Life:) Tak zdar v hospodě! Jo a nehrajete někdo WoW? Že bychom se tam taky potkali...

Induan
30. 10. 2006
Dát tip
Dik. Opraveno!

JiKo
30. 10. 2006
Dát tip
blbost - je subjektivní pojem pro tu "hru", ano není pro mě a jistě jsi pochopil, že to je hodně obecné označení, tak jak se běžně slovo blbost používá. Pak ale netuším proč investuješ tolik času té generalizaci a plkům o moderní době a vynálezech. Prostě tobě a jánevim kolika milionům lidí se to líbí, mě a dalším asi taky milionům se to nelíbí. V tom není žádné odsuzování moderních vynálezů. Tvoje rétorika využívá metody extrémních případů, to průměrně chytrej člověk odhalí a o blbce snad nestojíš :-)

Induan
30. 10. 2006
Dát tip
Jj, klidně, nejsi holt ten správný typ :) Ale neříkej tomu prosím blbost jen proto, že Tě to nebaví. Nevěnoval jsi tomu prostě zatím dostatek času. Jinak jsem na sobě začal pozorovat nebezpečně se rozvíjející závislost, tak jsem to trochu omezil a dneska nehrál. Víte lidi, téměř žádnej lidskej vynález není jen dobrej nebo špatnej. Atomová bomba může zachránit Zemi před blížící se planetkou a antibiotika můžou vyhubit lidstvo díky vzniklým superodolným bakteriím. Odsuzovat moderní vynálezy aniž by je člověk hlouběji prostudoval a pokusil se je využít ve svůj prospěch je to samo jako chtít se vrátit na stromy.

JiKo
30. 10. 2006
Dát tip
no tak já si tu blbost zase odinstaluju a neříkej tady že ti kazím nábor novejch sekndlajfařů :)

Induan
29. 10. 2006
Dát tip
Ano. A jeho předchůdce Chamurapi by zřejmě podotkl: Zákoník psanej na papír je nedůstojný. Pořád mám radši hliněnou tabulku a rýtko :)

jaza
29. 10. 2006
Dát tip
ty seš úplnej revolucionář,))) -- asi ti připomenu co psal už Vladimír Holan- když už sme tu na tom literárním servu - "Básň psaná na stroji, je jako vytápěnej kostel" -pořád mám zatim radši tužku a opravdový pivo, než hromadu tlačítek popsanejch písmenkama a hroznou chuť na skoro živý objekty

Induan
29. 10. 2006
Dát tip
Zase má někdo dlouhý vedení... A s kým si to tady teď vyměňuju názory? Na Tvojí straně sedí u toho počítače automat?

Induan
29. 10. 2006
Dát tip
Nosič vody? Co tím myslíš? :) Hele berte to trochu s humorem. Myslel jsem, že máte smysl pro recesi a trochu fantazie :) Když začínáte číst knížku, taky je to pro vás napřed jen papír, ale jakmile se vžijete do svojí postavi, najednou zapomenete na všechny nedokonalosti a papír se vám stane skutečným světem. Jde jen o úhel pohledu. Dřív jste se do příběhů mohli vžít, teď je přece můžete prožívat. Není to sakra pokrok? Tohle přece není nějaká pařba pro počítačový cvoky, tohle je pro normální lidi, co nechtěj chodit pod Doomu s bouchačkou. Nebo holt můžete po večerech sedět u televize a konzumovat naservirovanou zabavu no... Proč příběhy prožívat a setkávat se se skutečnými lidmi, když mužete jen tak sedět a koukat do bedny, že?

jaza
29. 10. 2006
Dát tip
ty seš teda nosič vody...

Induan
28. 10. 2006
Dát tip
Jj, chodí to pomalu skoro každému, protože je tam hroznejch lidí a to klade velký nároky na internetový připojení. Záleží v kolik hodin. Jde hlavně o rychlost internetu, počítač na rychlost moc vliv nemá. Navíc si to tam můžete nastavit tak, aby jste viděli jen na pár metrů před sebe a pak to jede rychleji. Když tak vám pak řeknu jak se to nastavuje. Taky záleží, kde se člověk sejde, jak moc je to na tom místě zalidněný a tak... Nejlepší je se sejít na vlastním ostrově ve vlastní budově. A kde by se měli scházet Písmáci? No přece v knihovně! :) Ale to bude chvilku trvat, než založím První virtuální písmáckou knihovnu v Second Life, takže strpení prosím!

Repulsion
28. 10. 2006
Dát tip
Byl jsem se tam mrknout, ale až asi ve 23:00, to už tam nikdo známy nebyl. Není to špatné, ale kdovíjak mě to nenadchlo. A chodí mi to dost pomalu.

jaza
28. 10. 2006
Dát tip
vůbec tomu nerozumím, ale před návštěvou firstovního pubu, bych mohl skáknout

Induan
28. 10. 2006
Dát tip
Takhle to dopadlo :)

Induan
28. 10. 2006
Dát tip
Tak takhle to dopadlo :) Čtěte výše report z párty :)

Induan
28. 10. 2006
Dát tip
Tak stacilo poslat avizo na muj nick :(. Mohli jsme se sejit jinde. Vis, co je tam hospod, klubu a diskotek? :) No nic, zkusime to zase priste.

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Dík, dorazil zatím jen JiKo :) Příště to snad bude lepší. Nebo přijď jesti máš čas :)

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Jiko už se tam dostal, už tam jsme. Pro vás ostatní - nezapomeňte vybrat ten vyhledanej vysledek až potom se objevi to tlacitko teleport. Když tak piste sem, kdyz budete mit problem nebo primo ve hre poslete IM (instant message - zprávu) uživateli induan Pharaoh (to jsem já)

JiKo
27. 10. 2006
Dát tip
já se do tý hospody nemůžu dostat není tam to Teleport tlačítko

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
:)

sapfoo
27. 10. 2006
Dát tip
Víš u kolika programů jsem si tohle řekla? A disk furt zapráskanej.:-)

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Ahoj lidi, už jsem vyspanej a odpočatej, tak snad už nebudu tak nevrlej. sapfoo: 20MB a trocha nastavování ještě nikoho nezabilo. Smazat to můžeš vždycky :)

sapfoo
27. 10. 2006
Dát tip
jej. Oni všichni řeší otázku kladů a záporů sekndlajfu a já řeším spíš jestli se mi to chce nebo nechce instalovat :-)

já půjdu raději do hospody

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
No to nevím, ale budu Ti vděčnej, když je pozveš :)

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Ok, nakonec snad to není poslední VR sraz. A pro nás, co asi přijdem o nohu, protože se nám špatně prokrvuje, je to lepší než nic. :)

K_Anče
27. 10. 2006
Dát tip
...a protože du večer do živý hospody, budete se muset obejít zase bez kančete

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Ach jo. Promiňte lidi, mám už tady ze všeho nervy na pochodu. Jen mě prostě štve, že lidi o něco požádám a další jak tutani jdou a zase to udělají. To je jako když paní učitelka říká dětem: Nenapovídejte, jenom tím dotyčnýmu ubližujete a oni si nedají říct. Člověk má až příliš často tendenci nechat se ovlivnit. Znám to i z vlastní zkušenosti. Jedna blbá recenze na něco a člověk si to zhnusí, aniž to vůbec viděl.

martinez
27. 10. 2006
Dát tip
ale já nepsala nic o ani proti Second lifu - neznám ho! a nikdo ti nikoho nevystrašil - já sama su zvědavá, jen nevím jestli to můj počítač zvládne... nic nemaž a věř že lidi si udělají vlastní názor... jen fakt tolik neplameň! ať ti to klapne a užijete si to... (kdo ví, možná přijde i martinez... ;o)

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Teď abych to celý smazal a vložil sem znovu, když jste mi lidi tak vystrašili :(

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
martinez: Promiň, ale za poslední dva dny jsem tady už narazil na tolik chytráků, že už jsem naštvanej a hážu všechny do jednoho pytle. Ale jak říkám: Neříkejte tady svůj názor na Second Life, nechte lidi ať si tam zajdou a nestrašte mi je pohádkama o tom, jak je to nebezpečný, nelidský a odcizený. Tady máte říct jdu, nejdu. Ne tady odrazovat ostatní. Vůbec si neuvědomujete, kolik lidí zbytečně zastrašíte a vnutíte jim svůj názor. Si napište hrůzostrašnou recenzi na Second Life a děste si v ní svoje čtenáře, ne moje :) A něco Ti povím. Taky jsem byl kdysi závislák na hrách. Jenže to nebylo hrama, ale lidma kolem mě.

martinez
27. 10. 2006
Dát tip
chceš ať si lidi udělaj svůj názor a já nesmím ten svůj vyjádřit?! já nikoho neodrazovala ani nechytračila - já se vyjádřila za sebe! já su sama poloviční magor na dálku zamilovaná, já ti nikoho neodrazuju...a vraždy jsem na tebe netahala! chjo -než se zase rozplameníš, zapřemýšlej příště a přečti si to po sobě 3x než někoho pasuješ na chytráka!

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Ach jo... Další chytrák... Lidi lidi, proč pořád do všeho promítáte sebe a nenecháte ostatní, aby si udělali vlastní názor... Vůbec nemáte představu, jak moc lidi těma svejma řečma ovlivňujete. Kdo sakra říká, že se tam někdo zamiluje do 3D modelu nebo stane závislákem, co se přestane mejt a chodit do kostela? :) To je jako ta reportáž v televizi. Chtěj senzaci za každou cenu a vy jim na to skočíte. Já vás tady zvu na výlet do světa fantazie a vy na mě s vraždama a odlidštěním...

martinez
27. 10. 2006
Dát tip
já se pohybuju úspěšně mezi oběma světy... chápu potřeby virtuálního sbližování, vím že někdy jiná možnost není... ale člověk se tím nesmí nechat zahltit... já na netu našla někoho, na kom mi moc záleží... komunikujeme spolu tak často jak můžeme, ale ne virtuálně - úplně obyčejně... máme svá jména, své hlasy i podobu - net je pro nás prostředek, ne účel... a zítra jdu s Grafomanem za blondýn(k)ama a chobotnicema (i když su spíš na obyčejný chlapy... ;o) - a moc se těším!

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Grafoman: Ok, díky za názor, na to máte každej právo, ale pravda je taková, že na to se nikdo neptal a zbytečně odrazujete lidi, kteří chtějí jít. Já jen chci lidi naučit se bavit i jinak než na písmáku a častěji, než je to možné ve skutečném životě. Jde o to, že někteří lidé se tak lehce nemůžou setkávat real. Jsou od sebe moc daleko, mají sníženou sebedůvěru, jsou nemocní atd... Kupříkladu já mám cukrovku a špatný játra, nemůžu skoro nikam jít, nemůžu moc pít alkohol atd. Jen díky internetu mám kontakt se svou rodinou a přáteli ve 250km vzdáleném městě, do kterého se jinak mám šanci podívat jednou za rok. A lidem, který zvu do Second Life nechci nic prodat. Jen budu rád, když je tam budu vídat a uvidím, že jsou spokojení, že se mají kde setkávat. Ty moje kecy jsou tak reklamní proto, že lidi je jinak hrozně těžký přesvědčit, aby něco zkusily. V second life nic nevlastním, ani tam zatím ničím, co by souviselo se zákazníky nevydělávám. Chci si tam akorát časem otevřít designerskej obchod, protože mě modelování a scriptování baví. Ale jak jsem řekl, jediným mým záměrem je lidi tam dovést a pak mít radost, když je tam budu potkávat. Jedině v tom je to pro mě zištné.

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Ok :)

Rabb
27. 10. 2006
Dát tip
Jo! Já to neznám a udělal jsem si názor sám.. ..pokusím se dostavit, ale když nepřijdu, bude to znamenat, že mi bratr zabral internet.

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
Rabb: Špica :) Jen tak dál. Nebudeš litovat :) Takže se večer uvidíme. Těším se, až si dáme spolu virtuální skleničku :) všem ostatním: Jinak, kdo přijdete, pište sem vaše nicky, ať tím nalákáte další lidi. Čím nás bude víc, tím to bude větší sranda :) A ještě vás prosím - nekritizujte to tady přehnaně, zvlášť pokud to neznáte nebo znáte jen zběžně a nechte každého ať si udělá názor sám. Není přece potřeba lidem kazit radost ze setkání, byť virtuálního.

Rabb
27. 10. 2006
Dát tip
instal...... :-)

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
5. Jediný nebezpečí, který tady u toho uznávám je, že se vám možná nebude chtít z toho světa odejít, protože je tu nebezpečí, že se vám bude zdát lepší než skutečný... Nikdo tam nevraždí, nikdo ta neubližuje...Nikdo tam nikomu neupírá jeho práva...

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
5. Jediný nebezpečí, který tady u toho uznávám je, že se vám možná nebude chtít z toho světa odejít, protože je tu nebezpečí, že se vám bude zdát lepší než skutečný... Nikdo tam nevraždí, nikdo ta neubližuje...Nikdo tam nikomu neupírá jeho práva...

Induan
27. 10. 2006
Dát tip
1. Nevíš o čem mluvíš. V Číně byl zavražděn člověk kvůli nějakému meči z online hry, ale ne ze 2nd life. 2. Zavražděnej byl, protože nějakýmu magorovi hráblo v kouli. Hra sama o sobě není zlo. Zvlášť hra nenásilná. A Second life ani není hra. Navíc v něm platí dost přísná pravidla. Nesmíš tam nikoho obtěžovat bez jeho svolení a podobně. 3. Divíš se, že přijmy z virtuálního světa chce někdo zdanit, když se tam točí obrovský skutečný prachy a spousta lidí se tím živí? Já jsem teda v takovejch věcech hodně svobodomyslnej, ale tohle mi přijde fér. 4. Nepruď ostatní a radši se tam zajdi podívat než to začneš kritizovat. Až budeš mít k tomu co říct, pak teprve sem choď s takovejma výlevama, který maj jedinej cíl znechutit ostatní, protože si to asi neumíš nainstalovat nebo na to nemáš počítač nebo internet. Zpátečníky a moralisty tvýho kalibru, co by chtěli rozhodovat i za ostatní, mám nejradší...

StvN
27. 10. 2006
Dát tip
O tom projektu jsem slyšel v televizi. V Číně už kvůli němu byl zavražděn člověk a v USA ho chtěj zdanit. Furt mi přijde lepší First life hospoda.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru