Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DEN MÁGA - POŘAD O K.H.MÁCHOVI

01. 11. 2006
0
0
2270
Autor
Mabi

Den poezie se stal již tradiční kulturní akcí, která na diváky čeká vždy v první půli listopadu. Kulturně -společenský webmagazín Rozhledna (www.webmagazin.cz) se i letos jako již tradičně zapojí do programu osmého ročníku Dne poezie (letos pod názvem Kde domov můj?), pořadem věnovaným osobnosti Karla Hynka Máchy s názvem Den Mága, který se koná dne 14. listopadu 2006 od 19 hodin v poetické kavárně Obratník na pražském Smíchově.

Vedle úryvku z Máje budou představeny také ukázky z méně známé prozaické tvorby K. H. Máchy. A jeho osobnost bude divákům přiblížena prostřednictvím úryvků z korespondence, intimních deníků a také eseje Martiny Bittnerové o Máchově životě a tvorbě.

V programu vystoupí kromě Martiny Bittnerová i Jana Rubešová v roli recitátorky a rovněž písničkář Zbyněk Zeman.

 

 


Mabi
10. 11. 2006
Dát tip
technických a námi nezaviněných důvodů pořad DEN MÁGA (věnovaný osobnosti K. H. Máchy) začíná až ve 20 h 14.11. 2006 V POETICKÉ KAVÁRNĚ OBRATNÍK NA SMÍCHOVĚ (UL. JINDŘICHA PLACHTY). Link na mapku kavárny je v článku. Zde je plánek, jak se dostat do Obratníku. http://www.obratnik.cz/plan.htm

Mabi
02. 11. 2006
Dát tip
NO já bych do toho podvrhy nedávala...Já si myslím, že jeho život byl dostatečně dramatický sám o sobě.-) A v Na vlastní oči z toho udělali lacinou senzaci.

tristes
01. 11. 2006
Dát tip
to bylo v na vlastních očích :o))!

(http://cody.eldar.cz/magie/houska/macha.htm)

A bude též čten onen kouzelný podvrh Máchova dopisu od paní Vrbenské? :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru