Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pošťácká

05. 01. 2007
3
7
2044
Autor
vitsoft
Balíček


Až ti zrezaví rolničky
a od smíchu ztratíš klíčky,
vím, jak čelit tvému splínu.

Dám do poštovní obsílky
pět polibků od vanilky,
k tomu snítku rozmarýnu.

Přibalím pár pohlazení
a odešlu bez prodlení
rekomando pod peřinu.


7 názorů

Marcela.K.
20. 07. 2007
Dát tip
No jestli jsi tam ze severu...tak to i chápu...jenže jak to číst... my máme...co seversky neznáme ;-)) Jenže já znám...maminka pochází od Šumperka a byla z osmi sourozenců...a všichni zůstali na Moravě..jen ji zavál vítr do Čech :-)

rytmus jde...celkem...a celé to taky jde

he he - krátkozobý autore - čeština jako taková má přízvuk vždycky na začátku na první slabice (včetně předložek) - esi hodláš psát po krátkozobácku, tak důsledně... ale nemíchat!!! :o)) (pobavilo mě jak jeden "zobák" radí druhýmu... :o) a papouchovi se to povedlo

avox
11. 01. 2007
Dát tip
Roztomilé, ale rytmus, myslím, že má papouch pravdu,

vitsoft
11. 01. 2007
Dát tip
Uznávám papouchu, že tvoje variace se mnohem líp rapuje, ale ten slovosled v prvním řádku zase nejde z huby mně. Asi to bude tež tym, že my s kratkyma zobakama davame přyzvuk na předposledni slabiku a tym padem mame inači vnimaňi teho rytmu.

papouch
05. 01. 2007
Dát tip
něžnoromantické... ale kulhá to .. nemá to odsýpací rytmus a je to trošku neotesané stačí málo .. papouš by to .. s dovolením .. protože ho to (osla) oslovilo asi takhle: Až zrezaví Ti rolničky i smích ztracený na klíčky... vím, jak čelit Tvému splínu. Já do poštovní obsílky dám políbení z vanilky... rým, a snítku rozmarýnu. Přibalím pár pohlazení a odešlu bez prodlení rekomando... ...kam? Pod peřinu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru