Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Petice proti kouření ve veřejných prostorách

25. 03. 2007
0
61
5349

61 názorů

Smooker
05. 04. 2007
Dát tip
Ale fuj!

ZMOK
04. 04. 2007
Dát tip
A zkusme to obrátit. Řekni mi jeden důvod, proč nekuřákům kouření v hospodách vadí. Já jsem si vždycky myslel, že komu kouření v hospodě vadí, ten do hospody nechodí a nebo chodí do hospody nekuřácké. Proč potom chcete, nám kuřákům, kuřácké hospody zakazovat? Mně se třeba nelíbí techno. Ale zakázat ho nechci. Prostě na akce s technem nechodím. Promiň, ale právě toto se mi zdá divné a trochu to smrdí totalitářstvím. S tím odkazem na výzkum, který jsi ode mne chtěl, je to trochu legrační, neboť ten samý požadavek můžu vznést já při tvé odpovědi. A nebo při příspěvku téměř kohokoliv tady (ať už je to pro nebo anti).

Dík za avízo. Kdyby mi tvé prohlášení uniklo, asi bych to nepřežil....

houmles
03. 04. 2007
Dát tip
ted jsem si jeste precetl zbytek tehle diskuze a opravdu mam pocit, jako by se svet rozdelil na dva tabory "proti sobe" - jedni si neuvedomuji, jak skodi druhym na zdravi (komu tim skodim? HOVNO, kour je skodlivy i okoli, nebot plyn uz holt ma takovou vlastnost, ze se rozpina do okoli), druzi zase v zajmu zdravi jsou schopni orezat moznosti vyberu az na totalitni spolecnost (tesim se na to az bude vic nekurackych restauraci, cemuz petice pomuze - HOVNO, budou JENOM nekuracky) Takze si dejte pekne navzajem ta svoje hovna, a pri jejich prezvykovani zkuste navrhnout a trebas poslat panum poslancum, jak by to podle vas melo vypadat. A nebojte se, stejne se na vas vyserou.

houmles
03. 04. 2007
Dát tip
Jak psal uz Egon Bondy: Zijeme na prahu atomove valky. Z jedne strany rusaci, z druhe amerika (ted bychom tohle mohli jeste doplnit asii atd).. v tomto stavu zakazovat koureni s poukazovanim na zdravi je opravdu absurdni. Dekuji, jdu si zapalit.

Noe1
03. 04. 2007
Dát tip
48 276 :-)))

Muamarek
02. 04. 2007
Dát tip
A to i v době oběda, jo? To by mě zajímalo, jaký reprevzorek sis udělal... To zas bude výzkum jak víno :-)) Muamarek

ZMOK
02. 04. 2007
Dát tip
Ale neobtěžuju nikoho. Psal jsem o tom v úplně prvním příspěvku. Většině nekuřáků kouření v hospodách nevadí.

ZMOK
02. 04. 2007
Dát tip
Pro jablkům: jasně, já si myslím, že by nebylo špatné povolit všechny drogy. Se zachováním té hranice 18ti let a s tím, že výhradním distributorem "tvrdých drog" by byl stát.

Noe1
02. 04. 2007
Dát tip
44 430 :-)))

ani za nic...promin thank you for smoking

Noe1
02. 04. 2007
Dát tip
Kuřáci neničí zdraví pouze sobě, ale jejich závislost se nepříznivě projevuje i v jejich okolí. Kouř vdechovaný nekuřákem v zakouřeném prostoru pochází ze dvou zdrojů, a to z doutnajícího oharku a z kouře vydechnutého kuřákem. Takto znečištěný vzduch obsahuje 5.000 chemických látek, z toho nejméně 60 karcinogenů a je řazen do 1A třídy nebezpečnosti karcinogenů. Další látky jsou obecně toxické, mutagenní, alergogenní a dráždivé. Vlivem tzv. pasivního kouření umírá v České republice každý rok přibližně 3.000 lidí, v zemích EU je to 22.000 lidí. Vysoké riziko představují zplodiny cigaret zejména pro děti. I krátký pobyt v zakouřeném prostředí znamená zdravotní riziko.

Noe1
02. 04. 2007
Dát tip
K uzeninám: stejně tak, jak nemusíš jíst uzeniny, nemusíš být také pasivní kuřák. Jdi do nekuřácké. Alle to velmi rád. Pevně doufám, že stejně jako v Irsku, jich tu už brzo bude většina, věřím, že zmíněná petice k tomu pomůže.

Noe1
02. 04. 2007
Dát tip
ZMOK: ok,parodovat umíš, broučku, ale to je tak všechno. Chceš vědět důvod proč? Protože tvé kouření (stejně jako tvé militantní kuřáctví a demagogie) obtěžuje většinu :-)))

JiKo
01. 04. 2007
Dát tip
rovnost?

ZMOK
01. 04. 2007
Dát tip
A je jen sympromatické, že jsi dosud nenapsal, proč by se podle tebe mělo kouření v restauračkách zakazovat. A proč? Protože víš, že on vlastně žádný rozumný důvod není. A vyvrať to ;-)

ZMOK
01. 04. 2007
Dát tip
A kde je tebou proklamovaná svoboda, miláčku, když si hostinský nemůže založit kuřáckou hospodu? Proč to nenechat na svobodném rozhodnutí toho kterého člověka? Když nechceš být pasivní kuřák, tak do té hospody nechoď. A nebo kouření v hospodách zakažme. Co je lepší? Co je "svobodnější"? K uzeninám: stejně tak, jak nemusíš jíst uzeniny, nemusíš být také pasivní kuřák. Jdi do nekuřácké. Stačí? Já bych nikdy do nekuřácké hospody nešel, vadí mi, že si tam nemůžu zapálit. Mám řvát, tak jak vy, militantní nekuřáci, že se to má zakázat? Prostě tam nejdu a šmitec. To vy ale nikdy nepochopíte. Bohužel. A že někoho svým kouřením ničím? Jak? Já opravdu nevím jak.

Noe1
31. 03. 2007
Dát tip
A je jen sympromatické, že si nezareagoval na to, že svým kouřením nikoho neničíš. Protože víš že ničíš - všechny kolem sebe. A vyvrať to ;-)

Noe1
31. 03. 2007
Dát tip
Moc tu nevzdychej, nemáš proč. Za rakovinu tlustého střeva si může každý sám- něco jako pasivní příjmání karcinogenů z uzenintn neexisstuje, to je naprosto demagogický argument, jako ostatně všechny tvé rárobyargumenty. Ano, nemusím chodit do hospody, nemusím chodit po ulici, menusím být pasivním kuřákem. Ale kde je pak tebou proklamovaná svoboda???? Svoboboda bez odpovědnosti. Já tomu říkám diktatura agresivní menšiny nad mlčící většinou.

ZMOK
31. 03. 2007
Dát tip
Ach jo, a víš, kolik lidí umře na rakovinu tlustého střeva? Oběsit uzenáře, nebo jak to řešit? A velice se pleteš ty. Nikdo tě nenutí, aby jsi byl pasivní kuřák.

Noe1
31. 03. 2007
Dát tip
ZMOK: Svým kouřením nikomu život neničím To se velice pleteš chlapče !!! Na pasivní kouření umírá u nás ročně víc lidí než je zavražděno jinak.

ZMOK
31. 03. 2007
Dát tip
JIKO: myslím si, že zákaz kouření v hospodách by měl být čistě na provozovateli hospody. Svým kouřením nikomu život neničím. Nikoho nenutím, aby za mnou chodil a dýchal kouř z cigarety. Já nikoho do kuřácké hospody na řetízku netahám. Co je skutečně a objektivně správné?????????????????????? Této věty jsem se, nezlob se, polekal.

chikvadrat
31. 03. 2007
Dát tip
-jsem nekuřák. Zákaz kouření na zastávkách a veřejných prostranství mi přijde zbytečný-když je člověk venku tak mu to ani nepřijde. V uzavřenejch prostorách je to horší, ale kam si ty lidi maj jít zakouřit? Nemyslím si, že jsou kuřáci jsou nějak dramaticky utlačováni, alespoň ne ti kolem mě. Myslím, že málo kdo z nich řeší to, jestli svým kouřem někoho obtěžuje, když už se mě někdo zeptá jestli by mi nevadilo, kdyby si zakouřil vážím si toho a ještě jsem neřekl, že by mi to vadilo. V každé lepší hospodě máte nekuřácký koutek, tak nevim na co si Muamerek stěžije... Nebylo by špatné kdyby fungoval v každém podniku-to je podle mě jediné řešení... Nějakej idealizmus, že bychom se měli více tolerovat, je tady na...

Syd Barret
30. 03. 2007
Dát tip
Ja som síce nefajčiar, ale mne nejak veľmi fajčiari nevadia... btw.: If I had my way I'd have all of you shot!

Iluze7
30. 03. 2007
Dát tip
Připadám si jako vyvrhel... odevšad mne vyhazují a není to jen záležitost cigarety... Z jedný práce, že nejsem reprezentativní krasavice, ze zastávky kvůli tomu, že kouřím... nějak mne ty zákazy prostě dráždí a popuzují. Proto jsem proti, prostě z principu. Jinak ty ohledy totiž beru-do té doby, kdy po mne kdosi cosi začne vymáhat na sílu. Pak totiž začíná fungovat systém arogantního just fracka. Jsem už taková a i to mne někdy vyřezuje.

JiKo
30. 03. 2007
Dát tip
ZMOK: argumentů pár mám třeba znáš to úsloví: mohu dělat vše pokud tím neomezím druhého? Kuřák zapomíná, že kuřák je ten kdo chce provozovat svůj koníček a zejména že svým konáním obtěžuje ty druhé, kteří se nerozhodli své zdraví si ničit. Taky je třeba si uvědomit že normální není to určí hlasováním většina, ale to co skutečně a objektivně správné je. Ad akce typu zákazkouření... tyhle akce dělaj většinou extrémisti neschopní dohody (i proto třeba nemám rád Greenpeace přestože se snažím na ekologii myslet). Mě kuřáci nevaděj, ale jen ti co je s nimi dohoda, kteří zkrátka svým zlozvykem neomezují druhé tak jako já svými zlozvyky neomezuji je.

Muamarek
30. 03. 2007
Dát tip
Když je někde zákaz - může tam být postih, když tam není, tak je to povolené, to že to někdo poruší, je věc jiná :-)) Muamarek

ZMOK
30. 03. 2007
Dát tip
to Jiko: zkus aspoň trochu argumentovat....

Muamarek
30. 03. 2007
Dát tip
Jo - a stímhle vcelku souhlasím, ale pozoruju, že ve sněmovně je spíš snaha omezovat nekuřáky ve prospěch kuřáků, konfrontační tón nemám rád obecně, ale ozvat se to chce :-))) Muamarek

Muamarek
30. 03. 2007
Dát tip
Ad Graf: Jasně, že výfuky škoděj taky, proto ale nebudu tvrdit, že když je jedno svinstvo, tak nevadí, když se nabalí svinstva další - ono i s těma škodlivinama z aut se bude muset něco dělat - to že jsme generaci od generace větší kriplové, taky není jen tak - to prostředí (jako životní) stojí za... :-)) Muamarek

JiKo
30. 03. 2007
Dát tip
ZMOK ty seš akorát tak egoista a nekoukáš než na vlastní prospěch co?

Muamarek
30. 03. 2007
Dát tip
To, že si kuřáci sami kopou předčasný hrob, je jejich problém, ale neměli by ho kopat druhým. O pasivním kouření už toho bylo zjištěno a napsáno docela dost. Ať se hulí v hospodách kategorie 3 a 4, tedy v pajzlech, v normálních restauracích ale v době oběda je to prostě svinstvo, stejně tak na zastávkách, kde to ve frontě člověk prostě inhalovat musí. Navíc je to často i ve výtazích na úřadech, v chodbách škol, atd. Pokud máme hájit svobodu všech, i nekuřák má mít právo si vybrat, zda pasivně kouřit bude či ne, jinak aby se fakt pořádně zhulil:-)) Muamarek

ZMOK
30. 03. 2007
Dát tip
Ach jo, vždyť je to tak jednoduché. Pokud nekuřákovi kouření vadí, tak může jít do nekuřácké restaurace. Už teď slyším ty reakce: "Ale nekuřáckých restaurací je málo." Na to můžu odpovědět tak, že většině nekuřáků kuřácké restaurace vlastně nevadí. Žijeme v podmínkách tržní ekonomiky, víme? A kde je poptávka, je i nabídka. A to, že nabídka není, potvrzuje můj předpoklad zmíněný o dvě věty výše. A ten zbytek nekuřáků, který se s kuřáckými hospodami nechce smířit ani za nic? Ten by si měl uvědomit, že v této společnosti jsou sakra velká menšina, asi tak, jako cikáni. A jako cikáni nebudou nutit většinovou společnost, aby se s nimi na úřadech ze zákona muselo jednat romsky, tak by militantní nekuřáci ( většinou podivné tipy- mé pozorování) neměli řvát sračky o zakazování kouření. Tož tak.

jarouch
29. 03. 2007
Dát tip
:D vole... jo vidíš, slyšel jsem že prej kadidlo je karcinogenní... škodliviny se najdou uplně všude :) to zas nějakej ateistickej doktor vymyslel něco na věřící

Syd Barret
29. 03. 2007
Dát tip
ešte nikto si v kostole nezapálil? u nás si farár vždy na omši zapáli... to kadidlo, či ako sa to...

jarouch
29. 03. 2007
Dát tip
těm kterym to vadí, ať chodí do nekuřáckých restaurací... myslím že je to to samy jako když si člověk pul hodinu stoupne k dálnici... jako že prostě se o tom zrovna hodně mluvi, ale nezdravych je věcí víc, který se tutlají... to je holt byznys. vtipny mi přijde že chcou třeba vylepit v anglii nápisy o nekouření aji do kostelů, a musí to být viditelně... přitom jsem nikdy v životě neslyšel o tom že by si někdo v kostele zapálil... ale zákon říká že to tak musi byt... navic zákon tam přichází v platnost na popeleční středu :D

cherubinka
29. 03. 2007
Dát tip
to Iluze7: jak má potom tahle společnost vypadat, když se řídíme heslem Ostatní neberou ohledy na mě, já nebudu brát ohledy na ostatní?... mimochodem někdy není kam utéct a proč bych měla utíkat třeba z restaurace, kam jsem přišla na oběd? mám stejný právo tam být jako kuřák, jde tu o to najít kompromis. A kompromis na mé straně udělat nejde (leda bych přestala dýchat než dotyčný dokouří, což by asi nebylo v mých silách). Řešení vidím v oddělených prostorech pro kuřáky a nekuřáky, a pokud to nejde tak kouření v restauracích zakázat, protože pochybuju, že by všichni kuřáci začali dobrovolně chodit kouřit ven, když mají možnost zapálit si přímo v restauraci. Tím ale nechci strkat všechny kuřáky do jednoho pytle.

Iluze7
29. 03. 2007
Dát tip
Jsem kuřačka! Bojuji mezi svým sobectvím a tolerancí. Ostatní neberou ohledy na mne. Mám zalézt s retkem do nory? Co když se udusím? Asi budu sobec! Kdo chce, může před mým kouřem utéct.

Iluze7
29. 03. 2007
Dát tip
Jsem aktivní kuřák a zároveň se snažím o toleranci, i když o její správnosti občas dost pochybuji. Tak mám škodit ostatním nebo zalézt s retkem do nory a udusit se??? Fakt nevím, ostatní na mne většinou ohledy neberou. Asi budu radši svůj sobec. Kdo chce, ať uteče pře mým kouřem...

Dále bych prosil petici proti tlustým potícím se občanům - kdo to má čmuchat??? A taky zakažme řvoucí mimina.

cherubinka
28. 03. 2007
Dát tip
souhlas... je fakt pěknej humáč, když vám někdo čudí do polívky, naprostá bezohlednost a sobeckost zvlášť takový případi, který si zapálej v davu třeba na koncertě, kde neni kam utýct

chikvadrat
27. 03. 2007
Dát tip
na to kašlete... podepište radš tu proti státním maturitám!

A ty "veřejné prostory", to je v definici co?

Tragicus
26. 03. 2007
Dát tip
Stop usmevum! Dela to vrasky a navic je to nakazlive... A petici proti noseni kriklavych barev. A proti pouzivani mobilu. A proti noseni deti na verejnosti. A stop stromum! ... Vzdy se najde par ubozaku, kterym neco vadi. A podle zrovna aktualni mody se k nim nekdo pripoji nebo ne... Ted je to koureni. Priste to bude proti alkoholu. A pak, az se zbavite vsech svych neresti, vas par co zustane udelate petici proti zivotu a nasledne spachate hromadnou sebevrazdu. To je nadhera, kez bych mohl byt u toho!

Muamarek
26. 03. 2007
Dát tip
S tímhle jako zapřisáhlý nekuřák naprosto souhlasím :-))) Muamarek

JiKo
25. 03. 2007
Dát tip
Tak já jsem nad tou otázkou takt přemýšlel ale odpověď opravdu neznám

Siggy
25. 03. 2007
Dát tip
To ne... jen žádné takové petice prosím... ony ty petice všeobecně... no...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru