Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PROKLETÉ VZTAHY

23. 04. 2007
1
16
2723
Autor
Mabi

Byla homosexualita v 19. století považována za normální? Jak fungoval trojúhelník Rimbaud - Verlaine – Mathilda? Co napsal Verlaine díky Rimbaudovi a proč Rimbaud jako básník zemřel v 18 letech?

Pokud chcete znát odpovědi na tyto otázky, přijďte ve středu 16. května 2007 v 19 hodin do Čajovny Romantinka, Bořanovická 527/1 (roh s ulicí Vršní), Praha 8-Kobylisy (www.volny.cz/romantinka/).

V pořadu s názvem Prokleté vztahy na diváky čeká exkurze do života a poezie Paula Marii Verlaina a Jeana Nicolase Arthura Rimbauda. Tito autoři na relativně krátkou dobu totiž spojili své lidské i umělecké osudy. A po dvou letech vášní a roztržek tento fatální vztah skončil tragickým střetem. Byli prokletí, výstřední a především jedineční…


V programu účinkují: Martina Bittnerová, Lucie Jankovská, Jana Rubešová a písničkář Zbyněk Zeman.

Pořad vznikl pod záštitou kulturně-společenského magazínu www.webmagazin.cz.

16 názorů

Mabi
28. 05. 2007
Dát tip
To se nedá nic dělat. Tak zas na podzim.-)

elfka_Sea
24. 05. 2007
Dát tip
Moc se omlouvám, ale osudný večer jsem nechtěně zaspala.. poslední týden před svatákem, nebylo mi dobře a když jsem se vzbudila, zjistila jsem, že už je pozdě... moc mě to mrzí, snad se mi to příště opravdu povede....

Mabi
23. 05. 2007
Dát tip
A ještě jsem Vás chtěla pozvat na Literární pole, kde můžete publikovat volně svou poezii a prózu: http://www.webmagazin.cz/

Mabi
21. 05. 2007
Dát tip
Tady je článek-reakce na tento pořad: http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=6105

Wee
17. 05. 2007
Dát tip
Mabi-a já jsem zase měla při té chvále na mysli vlastní pořad .-) ...nějak mne to prostě zaujalo obsahově i výběrem básní zatím nejvíc...o tom dalším průběhu a kytaře ani nemluvě :-)...tak hezký léto, ahojky

Mabi
17. 05. 2007
Dát tip
Wee - takže se měj hezky a určitě někdy někde.-) pa

Mabi
17. 05. 2007
Dát tip
Wee- díky moc za slova chvály:-) Taky se budeme těšit na podzim, jen ještě nevím, kde vlastně co budeme provádět. Ono se to nějak vytříbí. Možná byla prostě dobrá konstelace hvězd- narážím na to nejlepší.-)

Wee
16. 05. 2007
Dát tip
přišla jsem na P. až teď po několika dnech,ale nebylo třeba, nějak jsem to nosila v hlavě :-)takže teď po návratu opět díky za příjemný večer, skoro se mi to dnes zdálo nejlepší:-) tak se těším na podzim ;-) (jo, ještě vysvětlení k tomu "na P."- znamená na Písmáku..."na Praze" jsem už šílených...let.. takže děkuji za soucítění, Mabi :-) spíš ty roky v Pze jsou k soucitu pro člověka, kterej by nejradši spal pořád pod širákem v přírodě :o)) tak ahoj a zase někdy, W.

Mabi
16. 05. 2007
Dát tip
Ráda bych připomněla, že pořad Prokleté vztahy v Romantince se koná již dnes.Budu se na vás těšit.-)

Mabi
30. 04. 2007
Dát tip
Wee, zdravím.-) Tak věrnost snad není špatná, alespoň tohoto druhu - k našim akcím.-) Ne, nebudu snad chybět. Zdravotní indispozice tak často nemívám.-)Navíc je to poslední akce v sezóně. Tak nashle v Romantince.

Wee
28. 04. 2007
Dát tip
snad mi to vyjde...už jsem vám s J. a Z. ňáká věrná :o), byla jsem i v té Thrákii ... ale Romantinka je prostě romanti(n)ka :-) tak snad tentokrát nebudete chybět :-) L.

Jaroslávka
27. 04. 2007
Dát tip
Dekuju moc, urcite to najdu. Jar*

Mabi
25. 04. 2007
Dát tip
Určitě, takže nejlepší je nasednout někde na trasu metra C, vystoupit na stanici Kobylisy (je to směr Ládví). Nad metrem jsou zastávky autobusů a u nich Katastrální úřad, po levé straně Katastrálního úřadu vede ulice domků a tou půjdete rovně (jakoby nahoru nad úřad) až narazíte na rohu na světlý(bílý) dům rodinný, v jehož přízemí se Romantinka nachází, otevírají na zvonek. Není problém to najít. Pokud se zvolí tato trasa.

Jaroslávka
24. 04. 2007
Dát tip
Ahojte. Moc rada bych dosla, ale nevim, jak se tam dostat.. Muzete prosim popsat spojeni metrem, tramvaji, nebo autobusem? Diky moc a preju krasny podvecer

Mabi
23. 04. 2007
Dát tip
elfka- budeme se těšit.-)

elfka_Sea
23. 04. 2007
Dát tip
ÓÓ super. Již zapsáno mám. Do Romantinky jsem se stejně chystala, spojím dva příjemné zážitky v jeden. Díky ti mnohokrát za info :).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru