Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Otázky jedné červnové noci

05. 06. 2007
4
21
4604
Autor
dee-dead
Sedím na terase v centru města.
-
Kolik asi lidí se v tomhle městě těsná?
-
A kolik lidí smýšlí jako já,
koho to, co mě, teď právě napadá?
Kdo se rmoutí, pláče,
kdo má v srdci žal,
zda se vůbec někdo se smutkem nesetkal?
-
Možná smýšlím hloupě, nejsem normální,
souží mě však otázka, co je morální?
-
Nemám rytmus, styl, špatně píšu básně,
chtěla jsem Vám pouze říct,
že ač truchlíte sebevíc,
na světě je krásně…!

21 názorů

dee-dead
03. 07. 2007
Dát tip
Pravda, ta poslední sloka do toho moc nezapadá...děkuji:)

avox
03. 07. 2007
Dát tip
Budu si u tebe číst. Taky občas v duchu zastavím čas a snažím se představit si, co všechno se v tom okamžiku událo... a kolik lidí v tu chvíli dělá totéž co já... poslední sloka se mi ovšem nelíbí, sorry za ten začátek */

Jerry_Shit
12. 06. 2007
Dát tip
Kirke69: Téda, to Ti závidim, žes ho viděla na vlastní oči. Já se za ním chystal jet do Bratislavy ho navštívit (z kamarádem z filosofický fakulty UJEP) a on si klidně umře. :¨( Mě teda od Bondyho nejvíc berou básně a pak taky Sklepní práce.

Kirke69
12. 06. 2007
Dát tip
Marx proč ne? V podání třeba takového Foucalta je to zajímavý pohled na svět. Ostatně bez Marxe by museli zrušit třeba sociologii. S Bondym jsem jednou jela vlakem z Bratislavy, byl skromě plachý. Jeho Invalidni sourozenci mne ale brali víc než Fišerova filosofie

Jerry_Shit
08. 06. 2007
Dát tip
Kirke69: Nietzscheho Antikrist asi ubíjí každýho, ale pokud máš ráda Marxe, zkus si počíst něco od Bondyho. Ten je přece jenom zábavnější. :) dee-dead: ...ale přece jenom by týhle upřímný básničce slušel víc verš volný. :)

:o)

dee-dead
07. 06. 2007
Dát tip
Jerry: Tak dejme tomu, že to byla taková indispozice z předávkování štěstím:) Děkuju:) Kirke69: Nešlo o básničku, šlo o pocit, který jsi pochopila a já Ti za to děkuji, ač jsem to podala špatně a ohraně, mělo to smysl. Ještě jednou díky:)

Kirke69
07. 06. 2007
Dát tip
sedím si a venku kvákají žáby. otravuje mne neodbytně moucha. jsem sama a Nietzscheho Antikrist mne ubíjí. možná raději bloumat písmákem? nebo masturbovat? rozpustný vitamín to nezachrání. sociologie mi připadá totální pavěda. až na Marxe ovšem. a na moje bradavky v dnešní davu. A PAK SI NÁHODNĚ KLIKNU NA JEDINOU BÁSEŇ DNEŠNÍHO DNE. a vím, že nasvětě je krásně. i díky tvým upřímným slovům.

Jerry_Shit
07. 06. 2007
Dát tip
No... po pravdě: rýmy typu básně-krásně, normální-morální, to je fakt z nouze ctnost, ale prostředek by docela šel. A ta forma: to opravdu nebudou moc vázaný verše. Myšlenka taky žádná novinka... Jo - oprav si druhej řádek: v toMhle městě. Rozhodně píšeš daleko lepší, beru to jako indispozici. ;)

Anetté
06. 06. 2007
Dát tip
Taky mě konec povznesl :) Ne všichni jsme tu na amatérském básnickém serveru profesionálové, i když se to tu teda nejspíš, koukám očekává:) Připoměla mi spoustu věcí, zanechala dojem*

Bossman
06. 06. 2007
Dát tip
mily.. vic psat nemusim, protoze to napsali ostatni:))

na světě je každopádně krásně, s flaškou v ruce ještě lépe, je jen hodně málo věcí které stojí za to být smutný a ty je lepší si nepřipouštět, hlavu vzhůru a pochodem chod. :-) já ho sem dám. tip... *

Vesele to skřípe.. a terasa v centru města je zajímavý spojení,hnedka sem si to představil.. v reálu nevim

dee-dead
05. 06. 2007
Dát tip
Děkuji:)

Ay´Le
05. 06. 2007
Dát tip
me to ani neprekvapuje ze skripe jelikoz tady je to vcelku normalni:)) cimz te nechci nijak napadat ale kdyz vazany tak at plynou a ne at se nad tim kazdy pozastavi kdyz se na tom zasekne..

IVO
05. 06. 2007
Dát tip
Verš přece musí znít a ne skřípat!

Dáša
05. 06. 2007
Dát tip
příšerný verše ... sorry ... taky k tomu inklinuju ... když čtu tohle, už to nikdy neudělám ...

Diana
05. 06. 2007
Dát tip
Líbí se mi celkové ladění básně. Líbí se mi obsah a zejména pointa. Formu by sis skutečně mohla trochu vylepšít. Ale myšlenka je víc, než forma.

Muamarek
05. 06. 2007
Dát tip
No - básně x krásně zrovna nemusím - mně se líbí naopak ten začátek, je to pro mne skoro na tip :-)) Líbí se mi to, Muamarek

dee-dead
05. 06. 2007
Dát tip
Tak už víc jak přes hodinu to tu je a nejen žádná kritika, ale taky žádný návštěvník? Na kritiky tohoto díla se vážně těším... Můžu si dát vlastní kritiku? Takže: Občas Ti tam vynechává rytmus, každopádně zvláštní forma a ta poslední sloka je nejhezčí. Já jsem vážně tou poslední slokou sama povznesena, fajn pocit, když je člověk se svým vlastním dílem spokojený. Skoro bych si dala tip:) Dobrou noc, případně dobré ráno:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru