Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

The Ecstasy Of Saint Therese

10. 10. 2007
16
37
6365
Autor
Miroslawek

30. 11. 2005

 

bylas u vytržení   mého já
když dohořelo   do setmělosti
   výstřižků z komsomolské pravdy
                 bušení v prsou
kát se   je droga zapomnění
   a už jsem zapomněl
         mystické proslovy
na vertikály všech vynechaných písmen
jak chutná moc
  a ty

        protuberance     praskání hedvábného ohně
   protékáš             mezi prsty
       ještě a už   není čas
                                                ...doutnat...

 

 

 


37 názorů

jo jo, je to profi v každém směru i záměru a příměru

na mou věru


kát se není droga zapomnění

kát se, to je vsoucítění 

... a už to nedělat

 


meralda s.
22. 01. 2014
Dát tip
dnes nej*

Fëanor
30. 09. 2011
Dát tip
Viděl jsem na ČT dokument o této soše a jejím autorovi, kde ukazovali, jak se vymyká (vymykají) své současnosti, jak vlastně ani nejde o božskou extázi, ale poctivý ženský (božský) orgasmus (všimni si kam míří šíp toho poťouchlého amorka, ano, do klína!). A stejně se tahle báseň vymyká mnohému, co jsem poslední dobou četl, až se mi zatajil dech... ;)

Ale jo, Míwo, jsi vtipný jako vždycky. A já ti to neberu, jen si po svém trochu rejpám. Taky jsem dělala věci (a nesuď podle čtyř necenzurovaných efemér, co jsou tady) k tichému čtení. Jen jsem časem došla k opačnému: mě především bude zajímat to, co se číst dá. A to, co se dá pět. Atd.

Miroslawek
29. 10. 2007
Dát tip
I: Milá matko myšlenek, ona to vůbec není otázka toho, nač mám nebo nemám, nýbrž otázka vůle a rozhodnutí. V tom, že bych se neodvážil nebo nedokázal si pleteš pojmy a dojmy. Klidně si představuj třeba, že je země placatá, ale věř, že za sebou mám mnohé šílené veřejné produkce (stačí zapátrat v písmáckých análech, přeju šťastný prstík ;o)))

Bys to přečet.

Miroslawek
29. 10. 2007
Dát tip
I: na co nemám?

Myslela jsem si, že na to nemáš.

Miroslawek
29. 10. 2007
Dát tip
I: Docela ze zásady nečtu. Ale tobě v tom nic nebrání. Krátce na vysvětlenou - každé hlasité čtení je určitá interpretace. Mé verše jich připouštějí více a to (i/nejen) po rytmické stránce. Všechny tyto interpretace jsou přítomny a platné zároveň, což je můj záměr, aby tomu tak bylo - a tudíž nechci jako autor vybrat = určit, jak to je. Tím by text ztratil. Také mnohé významové vazby jednotlivých fragmentů jsou dobře vnímány položené vedle sebe "na papír", pouze slyšeny se však vytrácejí, mysl není schopna celou tu šíři v plynutí zvuku pojmout.

Čteš taky někdy nahlas? Chtělo by se mi tu grafiku slyšet.

ALoDIRuK
16. 10. 2007
Dát tip
Tip; rvu se sice s básní i grafikou, ale připomíná mi to disputace se známým klavírním vyšším teoretikem, konkrétně o LvB: "Oni mu jeho současníci vytýkali mnohé:expresi, novátorství, nedej bože nesprávnou sémantiku či interpretaci vlastního díla.Výtky nemalé však bezpředmětné, protože nebylo nikoho, kdo by jeho klavírní koncerty zahrál, natož lépe!" ahoj

Craerassy
13. 10. 2007
Dát tip
bylas u vytržení mého já když dohořelo do setmělosti protékáš mezi prsty ještě a už není čas ...doutnat... tak tyhle části mi zní lidsky....zbytek jsi ty...tak to vidím já:-)

makros
12. 10. 2007
Dát tip
tzv. "tajnosnubné" veršotepectví podepřené berlí v podobě doprovodného patetického fota. Vypadá to na poněkud "přearanžovaný" kýč. Jinak souhlas s panem Fouckaultem... Zdraví M.

Fouckault
12. 10. 2007
Dát tip
je to citlivě technicky sestavené, ale na můj vkus moc teatrální a "třpytivé", formálně stará škola, skoro láká srovnání "nasládlosti" a "artistní" křečovitosti barokní plastiky a bizardní "chtěnosti" textu.. trochu přirozenosti do toho textu :-)

Norsko
10. 10. 2007
Dát tip
v pátek ... ?, to sou nusle, byl sem tam na bowlingu v továrně, znám :-)

Zbora
10. 10. 2007
Dát tip
Zítra ve 20.00 na Náměstí bratří Synků.

Norsko
10. 10. 2007
Dát tip
ale kdy

Zbora
10. 10. 2007
Dát tip
Třeba až přijedeš do Prahy. Uděláme to velkolepé.

Norsko
10. 10. 2007
Dát tip
kdy, zboro

Zbora
10. 10. 2007
Dát tip
Norsko, je kouzelné pozorovat, jakou klukovsky-rozkošnou radost máš z navrácení svých nicků :o). Myslím, že by se to nemělo přejít jen tak, ale pořádně oslavit. Navrhuji restauraci U malířů.

Marcela.K.
10. 10. 2007
Dát tip
hořet...a shořet...*

Norsko 1
10. 10. 2007
Dát tip
souhlasím s norskem :-)))

Norsko
10. 10. 2007
Dát tip
taková protékající ..., zprvu pomalu, ale pak rychle :-)

moře
10. 10. 2007
Dát tip
tož tu komsomolku, tu bych ještě rozdejchal...ale ty protu-berance... mám pocit, že to děláš záměrně, abys čtenáře mírným nasráním přinutil přemejšlet :-)

moc*

krása se vším všudy..*tip*

Hanka13
10. 10. 2007
Dát tip
Moc se mi líbí...smysl v turbulencích obratů...hned dávám tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru