Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diesel Power

27. 11. 2007
18
31
6454
Autor
Miroslawek

18.12.2006

 

 

plech vlnitý jak nerv

vibrace

jen vzpomínka
na místa hluchá tak
        že ještě nesetřeli
krev         a sežehnuté slovo
    stojí příliš
               vratce
                          záškuby
hladce obrace

              na ruby    na zastávce

    krátce tištěné spoje

 

 

 


31 názorů

Delfín
06. 08. 2010
Dát tip
AH:Tys to v té své poznámce k Lauře vystihl! Hned se mi vybavila kresbička, kterou jsem kdesi viděl, snad od Kerlese:Auto nabourané do stromu je na sr... a škytá v posledním tažení. ON a ONA stojí poblíž, on s kladivem v ruce a říká: Ukončím to! Nemohu se na to dívat!;o)

zlý_mýval
31. 05. 2010
Dát tip
***

Veeriiaann
23. 08. 2009
Dát tip
krásné asociace,výborně zpracované myšlenky- jako bych ty vibrace cítila už od prvních slov...*

Prosecký
08. 06. 2009
Dát tip
Ano, máš pravdu!!! Jak může být firma Shell tak pokrytecká a politická moc jí zobe z ruky!Jak k tomu přijdeme my,řadoví umělci! Sbíráme body na slevovou kartu.Původně byly za litr dieselu 2 body, ndes už jsou jenom dva. Takto si nasbírám bonus na mikrovlnnou troubu až za 253 let. Jen tak do nich!

A.H.
18. 08. 2008
Dát tip
Tak to mne bezpochyby rozesmálo, i když v tom samo o sobě moc vtipu není. Ale je to pěkné. Laura Eleonora: Vždyť ono to má téměř co do činění s parte. Právě ono černé pozadí tomu dodává atmosféru.

Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
V zásadě se to probírá na střední škole, ale je pravda, že odtamtud si to nepamatuji. Pro toho, kdo chce psát vázaným veršem ovšem je taková znalost nutným předpokladem, jinak se pokouší zavazovat si tkaničky bez znalosti uzlů a smyček.

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Slibuji, že si doplním vzdělání v tomhle oboru! I když jsem si toho nabral teď poněkud více a tohle beru jen jako volnou partii šachu či podobné kombinační cvičení, aby člověk úplně nezdegeneroval z jistých opakujících se primitivních úkonů v práci... Ty jsi zřejmě z oboru, když to tak znáš. Nebo vášnivý literární fanda...;o)

Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
S čím souhlasí nebo nesouhlasí mnozí, není měřítko pravdivosti. Ten text je zcela nepopiratelně rytmicky organizován, milý brepto. Kdo může za to, že nevíš, co je jamb, daktyl či trochej; jak a čím je skutečně definován verš? Zpytuj svědomí, třeba se ti podaří na sobě zapracovat. A já ti pak možná budu schopen vysvětlit, jak se věci ohledně rytmu nejen v téhle básni mají.

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Zato Ty máš v tom jasno a náležitě to předvádíš v praxi! Promiň, ale to, co Ty tvrdíš o mně, bych mohl spíše říkat já, a mnozí by tu se mnou souhlasili, jak lze vyčíst i z předchozích komentů! Přiznám se , že ta Tvá starší dílka mi připadala bližší a srozumitelnější. Ta se mi vážně líbila a měla i myšlenku, ale tohle je opravdu jen souhrn volných sociací vyvrhnutý na obrazovku. Možná by to mělo smysl pro psychoanalytika, který by Tě zkoumal, ale tohle je literární servr. I když nepopírám, že samo ucelené sepsání těch asociací může mít i pro Tebe smysl a dá Ti jistý pocit uvolnění...Máš jistě své důvody, proč jsi změnil svůj styl a já je respektuji... Víš,stále mluvíš o pravidlech, ale Ty sám máš jen jediné: bouřit se za každou cenu proti všem pravidlům, pokud možno je nedodržovat a tvářit se jako děsný modernista! V konfrontaci s Tvými novějšími dílky mi to pak připadá velmi úsměvné...;o) Ale jsme lidé svobodní a každý máme právo volby! Neshodneme-li se v jistých představách, nemusí ještě nikdo z nás být horší člověk než ten druhý. Jen prostě budeme mít jiný okruh přátel a příznivců, i jiné názory na jisté věci, ať už skutečné či převzaté od našich idolů a vzorů... Měj se fajn! M.

Miroslawek
12. 08. 2008
Dát tip
Delfín: to bude tím, že máš jen ony představy... a že si pleteš pojmy a dojmy, za to já nemohu, sorry ;o)

Delfín
10. 08. 2008
Dát tip
Možná bys i uspěl jako repák, ale zařadit tohle jako vázaný verš a jiným kázat o zákonitostech rytmu? O těchhle pojmech mám trochu jiné představy... Tohle je možná soupis asociací vyvolaných Tvými zběsile pádícími myšlenkami přeskakujícími jak blechy z jedné věci na druhou, ale ne poezie psná vázaným veršem...Sorry!

Zbora
28. 11. 2007
Dát tip
Tahle docela i jo.

Marcela.K.
28. 11. 2007
Dát tip
...a proto nejezdím autobusem :-)) Možná si do toho cpu svoje představy, ale tak to přece má být, ne? Takže ...hnusná zastávka z vlnitýho plechu, smrad z autobusu... hladce obratce a hop...hned jsem zvracela :-)) už tři roky dojíždím do práce a ještě jsem ani jednou nejela autobusem...třeba už nesmrděj :-))

Fouckault
27. 11. 2007
Dát tip
s vlnitým plechem se v básních roztrhl pytel, je to takové novodobé obrazno-beatnické klišé :-) taky mě mrzí ta vazba "plech vlnitý JAK nerv" tou archaickou technikou je celá obraznost v čudu krátce tištěné spoje jsou fajn a korespondují s nervozitou a nesoustředěností textu :-)

Janina6
27. 11. 2007
Dát tip
Mně jednou trhali nerv ze zubu a vlnilo se úplně všechno :-))

pozorovatel
27. 11. 2007
Dát tip
nerv je vážně vlnitý?

Norsko 1
27. 11. 2007
Dát tip
milý miroslawku, máš rád silné stroje ?



Janina6
27. 11. 2007
Dát tip
Výkruty byly (z mého hlediska) lepší, pořád si je vychutnávám jako lahůdku... Tohle přesahuje mé duševní schopnosti :-))

dadíková
27. 11. 2007
Dát tip
*

kapitan
27. 11. 2007
Dát tip
..a sežehnuté slovo stojí příliš vratce...mne text zaujal..možná právě pro svou..neuchopitelnost..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru