Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepozvu Tě dál ...

17. 01. 2008
4
4
1990
Autor
LadyLoba
Ach kamaráde, nezlob se,
dnes nepozvu Tě dál.
Ale věř mi, ráda vyslechnu
co Tě bolí a tvůj žal

Jsem jak bomba
časovaná,
pozvala bych Tě
a vyhrál by chtíč
nad námi do rána

Vím, že můj cíl je nejistý,
ale směřuji k němu již řadu dní.
Tak mi kamaráde, promiň,
nechci to pokazit,
to vím.

4 názory

LadyLoba
18. 01. 2008
Dát tip
Tak se mi zdá, že to co nechci pokazit až tak jasný není ... Ale díky za ten tip - s tím volným veršem ... budu si na to dávat víc bacha ..

Honzyk
18. 01. 2008
Dát tip
...jsem jak bomba....:) zacatek kazdej tezkej...

serp
18. 01. 2008
Dát tip
No, trošku bych to upravila a vyšperkovala. Třeba nějak takhle: Ach kamaráde, nezlob se, dnes nepozvu Tě dál. Věř mi, ráda tě vyslechnu tvé bolístky, tvůj žal Jsem bomba časovaná, vyhrává ve mně chtíč nad rozumem tak nezlob se snad jednou bude pryč. Nebo prostě jakkoli.. nevím. :-) Poslední sloka mi přijde nadbytečná, čtenáři už je jasné, že to "nechceš pokazit", jen se vypovídáváš. I to "pozvala bych tě" je tam tak trochu navíc. No a buď bych učesala rytmus, zhruba, jak jsem sepsala tu upravenou (moji) verzi (je to ale první ,co mi projelo hlavou, tak se nezlob, jestli ti přijde jak oslátanina), nebo si říkám, že by to mohla být i docela pěkná básnička volným veršem. Třeba to dál-žal je vyloženě umělé, což takhle se na rýmy vykašlat a soustředit se na myšlenku? Já taky radši rým používám, protože to funguje jako alibi - vždyť se to tak pěkně rýmuje, nevadí, že to tam obsahově tak úplně nesedí, nebo že to slovo je kýč. Tip zatím asi ne, třeba příště.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru