Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Muži ženám nedávají často drahé dárky

05. 04. 2008
12
29
3924
Autor
řádek

zpočátku plaše

přijímá žena

broušené diamanty

a málokdy bývá tak

 

nedospělá

 

všechno je najednou

a směje se

trochu na stranu

protože to jí přece sluší

jen jestli bývalý

nezalhal

 

drahému vínu nerozumí

 

ostatně

to ani jídelnímu lístku –

předložky

spojky

číšníci

a příliš nahé prsty

 

přestane se hlídat

o něco později

 

...

 

muži se zamilují

když se ženy

usmívají

zpříma

29 názorů

vinca minor
05. 09. 2009
Dát tip
jak vypadá úsměv zpříma?

řádek
14. 05. 2009
Dát tip
jen kádruj, kádruj, já mám čistej rejstřík :) možná

řádek
14. 05. 2009
Dát tip
Mě lustruješ, bo co? :)

sepiolite
21. 01. 2009
Dát tip
to si budu pamatovat...*

Pěkné,TIP

Zbora
03. 11. 2008
Dát tip
*

sidonia
03. 11. 2008
Dát tip
napadlo mě, jestli je to tak..? ale ať tak či tak, oslovilo mě to

řádek
26. 10. 2008
Dát tip
Jo, lidi říkají, že být sám má i svoje výhody. Volnost a tak, jak píšeš. Já osobně dávám přednost nutným kompromisům, které podmiňuji tolerancí. Ale tohle má každý jinak. Těší mě, že Ti rozhovor se mnou byl tak příjemný )

řádek
25. 10. 2008
Dát tip
Myslím, že globální a přesto dostatečně konkrétní rada, která by ti k něčemu doopravdy byla, neexistuje ) Bohužel. ) Rezignace je většinou pochopitelná, ale nemyslim, že je dobrá dlouhodobě. To je můj názor. Jo, přímý jednání je důležitý. Život je pak jednodušší.

řádek
25. 10. 2008
Dát tip
Milá Sparkie, velmi děkuji za otevřenou a upřímnou odpověď. Vím, že jsou takové ženy, jako jsi Ty, ale v podstatě nevím, co Ti poradit. Ale působíš celkem smířeným dojmem, v zásadě vyrovnaným. Tedy nejspíš ani žádnou radu nepotřebuješ nebo nehledáš. A už vůbec ne ode mě, já na rady tohoto druhu nemám patent ) Jen si tě dovolím opravit - já nepoužívám mužský rod. Nepoužívám totiž žádný rod. V psaným projevu se vždycky můžeš vyjádřit tak, abys nemusela použít ženský nebo mužský rod. Ano, používám slovo "fatalista", namísto třeba "fatalistka", ale to je normální a já to tak dělám běžně, bez ohledu na pohlaví ) Ale je pravda, že někdy to může znít trochu neobvykle. Jestli smýšlíme stejně, to nemůžu posoudit. Romantika je fajn, ale s pouhou představou se žít nedá. Lidi si to někdy strašně moc komplikují ) Přeju ti hodně štěstí, milá Sparkie.

řádek
25. 10. 2008
Dát tip
Milá sparkie, ono není tak důležitý, kdo jsem. Ostatně mi tady teď dost vyhovuje moje nejasná identita, takže proto to neříkám. Co se vztahů mezi ženou a mužem týče, jsem fatalista. Velmi neromantický fatalista. Ještě upřesním - spokojený velmi neromantický fatalista. Moje absolutní pravda je zas jenom moje absolutní pravda. Přímý jednání mám ale radši, než hru na kočku a myš. Jasně že máš pravdu, nemůže to platit ve všech případech. V mym životě to tak je. Ale ani já ve svý básni nepoužívám slova jako "pouze" nebo "vždy" )

řádek
25. 10. 2008
Dát tip
Vaude - já jsem na takovýhle cestování asi příliš velkej malopražák ) a někdy ani to ne

řádek
25. 10. 2008
Dát tip
sparkie: je to absolutní pravda. Já nic jinýho než pravdu nepíšu. a co se toho, jestli jsem chlap nebo ženská, Vaudi si vybral, ty můžeš taky )

Vaud
25. 10. 2008
Dát tip
já už tu budu jen do konce roku a pak zas frčím někam dál - ale BCN je skvělý místo na zemi nelituju, že jsem tu bydlel za chvíli si jdu fotit Sagradu Familii :-)

řádek
25. 10. 2008
Dát tip
příležitost navštívit španělsko (tedy Barcelonu) se mi naskytla zatím jen jednou... plánuji návrat... stejně tak ovšem jako Benátky a jiné... )

Vaud
25. 10. 2008
Dát tip
Breakfast at Tiffani překládají Španělé jako Snídani s diamanty. libi moc *

misty
05. 04. 2008
Dát tip
muži se zamilují když se ženy usmívají zpříma ...niekedy ;o)

Honzyk
05. 04. 2008
Dát tip
...haj socajty...a dal teda nemam ani paru, vo cem text je...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru