Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vysavačová úvaha

04. 12. 2008
13
14
3964
Autor
aleš-novák

inspirováno jejdavildou :o)

přemítá poeta

co zvolit

po

ETA...


14 názorů

:o) dobrý zvyk ...chodit na hřbitov :o) když mi bylo čtrnáct, chodil jsem po venkovských hřbitovech na severu Čech a obkresloval si krásná německá písmena z náhrobků...:o)

Edvin1
09. 12. 2008
Dát tip
LOL ! Jeden americký servr mě ve své slovenské verzi uvítal slovem: Vytejte! Nestal jsem se členem toho klubu. Ještě jedna zajímavost: V Canbeře, jako vždy v cizích zemích, jsem se procházel po hřbitově, položeném velice prakticky hned vedle nemocnice. Leží tam jeden Čech, co se mu asi stýskalo, a tak si nechal vyrýt na hrob český nápis. Stojí tam: "Odpočívej v poi loji!" Synek se mě ptal, proč oho pána pohřbili do loje. (vysvětlivka: Tomu kameníkovi to někdo napsal hůlkovým písmem na kus papíru. Velké písmeno K Anglosasové píší asi jako I a k tomu takovou stoličku, podobnou číslici 4. Onen Čech ale napsal I a k tomu L, malinko pootočené a přilepené na I levým dolním rohem. Anglosas to zase rozpojil a udělal z toho I a L. Podobné problémy jsou s jedničkou a sedmičkou. Jednička je jen čárka...) :-)

jo, to je jako ta češka ve Vídni: -máte tužkový baterky? prodavačka: wie bitte? -nabitý, přeci!!! a na písmácké liště nahoře pod roletou Písmák je první položka oser veru...:o)

Edvin1
09. 12. 2008
Dát tip
aleš: Přišel Slezan do krámu a chce koupit žárovky. "Máme české, a německé značky OSRAM," řekla prodavačka. "A kěre sum lacnějši?" zeptal se Slezan. "České." "Tož mi dejtě ty česke, osram si je sum." (Oseru si je sám.) :-)

u nás po ETA nastoupil sám Sung...

Edvin1
08. 12. 2008
Dát tip
Když je VETA po vysavači ETA přijde na řadu TETA BĚTA! (Jinak by to mohla být Teta Líza z mé stejnojmenné povídky) Váš děd Ed :-)

jejdavilda
05. 12. 2008
Dát tip
Po ETA přijde Dělnická strana, pak Rolnická a až zavládne Strana pracující inteligence, přidělím ti nějaký rezort.*

Ó
04. 12. 2008
Dát tip
.......poeta hlídá si ETA:::

avox
04. 12. 2008
Dát tip
pokrok znamená pokročit kupředu nebo ne? :-)) místo Ety s papírovými pytlíky, bezsáčková Rowenta...s hepafiltrem nebo jak se to... čistí se ručně:-)) */

po starém písmáku je eta..tedy veta :o) inu, pokrok nezastavíš

macecha
04. 12. 2008
Dát tip
poetovi bez ETA zbývá pouze chytit se pometla :o))*

Také jsem měl ETA už je po ní veta. Tak teď, metlou meta vzpomínám na ETA.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru