Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chvála zadečku

Výběr: Krytyk, a2a2a
26. 12. 2009
61
98
9316
Autor
Vaud

 

         Redaktoři bulvárních denníků občas chtějí v anketách vědět, jakou část ženského těla zkoumají muži svými pohledy jako první.  Pokud jsou ankety neanonymní, pak se na prvních místech umísťují oči, nohy  či jiné neutrálnější oblasti ženského těla.    U anonymních anket vedou jednoznačně ňadra a zadečky nebo v obraceném pořadí zadečky a ňadra. Na základě tohoto  rozdělujeme muže na horňáky a dolňáky.  Kromě anket došlo i na zajímavá měření, kdy bylo mužům na diskotéce připevněno  laserové zařízení sledující pohyby očních bulbů a vědci zkoumali, kam dopadají paprsky na dívky vstupující do nočních podniků. Jen netuším, jak mohl zadeček skórovat i v této disciplíně, protože většina dívek podle mých předpokladů vchází na diskotéku čelem či případně hrudí.  Na druhou stranu chápu, že  oči se v podobném měření nemohou ucházet o významnější místo,  a to  zejména kvůli nebezpečí  poranění sítnice laserem.

               

 Být dolňákem je fascinace vývojově starší. Primáti se pohybovali v tlupách a lezli po čtyřech a nepotkávali se  zpravidla čelem, takže erotickou vizitkou většiny samic byla a jsou jejich pozadí (viz třeba paviáni).  U samců primátů jsou dominantními znaky například šediny (včetně již spolu s nátělníky z mody vyšlé šedé srsti na hřbetu). Prsa začala muže zajímat až poměrně nedávno – považujeme-li za nedávno stovky let. A hned se kolem nich děje spoustu povyku. Prsa se zmenšují, zvětšuji, tvarují, existují různé pushupky a fígle, jak v této oblasti uspět. Za normu se považuje mírné švindlování.  To zadeček je konstantní veličina ženské krásy. Na ten se dá vždy spolehnout. Ještě se mi nestalo, abych potkal dívku, která by měla po sundání džín o několik čísel menší pozadí, než se původně jevilo.  Pozadí jen tak neočůráš.  

 

Zadečky se velmi složitě operují a podle mých kolegů z chirurgie bychom si měli vážit dobrých „pozaďářů“ víc než mozkových chirurgů.  Prdelku  lze zvětšovat různými implantáty  do velikosti zadku či v případě požadavků až na velikost prdele. Ale to je asi tak všechno. Liposukce sice trochu pomáhají, ale příroda se v této oblasti velmi špatně obelhává.  V některých kulturách je velké pozadí dokonce znamením krásy. Můj přítel doktor Caballero z Harvardu na jednom semináři naříkal, že jeho hispánské pacientky  nechtějí hubnout, protože pro hispánské muže je velké pozadí u  žen známkou sexapealu. Pro  Afričany je hubnutí zpravidla příznakem choroby a velké pozadí bývalo zárukou, že žena má dostatečné tukové zásoby a přežije období nedostatku a postará se o potomstvo.   Ohromné tukové zásoby afrických žen v oblasti hýždí se nazývají steatopygie a tento termín je oblíbenou kvízovou otázkou, pokud se rozhodnete studovat medicínu.

 

Některé ženy tuší, jakou devizu představuje  jejich pozadí,  a patřičně o ně pečují.   Dřívější kletba: „ Mor na ty vaše rody“ se transformovala do neméně hrozivé: „Ať dostaneš celulitidu, ty krávo!“  Celulitida je kosmetický termín povýšený téměř na chorobu (a správně by se mělo tuším říkat celulita, protože nejde o zánět, tedy „itidu“).  Sám také vím, jak citlivě reagovalo ženské čtenářstvo na mé dva verše týkající se tohoto choulostivého tématu. Posuďte sami:

 

„ Dnes autor o čemkoliv psáti může,

mimo pomerančové kůže.“ 

 

A nebo

 

„Chtěl bych poznat Adélku,

co bez strií má prdélku.“ 

 

Zažil jsem dvě pacientky, které byly v této oblasti postižené úrazem – dalo by se řící zhýžděné". Jedna si v náměsíčném stavu sedla na skleněnou polici a sklo jí uřízlo jednu půlku, kterou se nám ale podařilo najít a kolegům na chirurgii přišít. Další pacientka dopadla hůře. Lékař jí poradil, aby si dělala sedací koupele z dubové kůry kvůli hemorhoidům. Nešťastnice se v noci probudila s bolestmi a sedací dubovou koupel si připravila do porcelánového umyvadla.  To  se s ní podle očekávání utrhlo a vytvořilo z pozadí puzzle pro hodně pokročilé. 

 

Naposledy jsem toto téma probíral před několika dny s jednou známou. Ta si při pádu na schodech zlomila kostrč. Hned mi psala, co se s tím dá dělat a jestli nemám jako lékař nějaká odborná doporučení. Kromě slov útěchy jsem měl na několik dalších týdnů pouze lakonickou průpovídku: „Trp a srůstej“. Ani moje preventivní rada jí neudělala velkou radost. Z hlediska příštího úrazu by bylo vhodnější, kdyby padala do měkkého, čili... aby si v rámci novoročního předsevzetí nechala narůst v příštím roce větší prdel.  Něco mi říká, že podobných přání  letos na Nový rok příliš nebude.  


98 názorů

Vaud
13. 02. 2013
Dát tip

a muj dlouhodoby vyzkumny projekt :-)


Lakrov
13. 02. 2013
Dát tip

Chytlavý název i téma, možná pro obě pohlaví :-)


Vaud
16. 05. 2012
Dát tip
;-)) to mi jde

To první fejeton, který se doopravdy tváří jako fejeton - tj., že si dělá ze všeho "prdel" :)

To první fejeton, který se doopravdy tváří jako fejeton - tj., že si dělá ze všeho "prdel" :)

Baziliška
14. 05. 2011
Dát tip
nešťastnice z dubové koupele by ale potřebovala spíš opovrhovaného mozkového chirurga než pozaďáře:)

Vaud
05. 01. 2011
Dát tip
:-)) dík

Alessa
04. 01. 2011
Dát tip
No, autor svým humorem opět nezklamal, má to spád a je to vtipné.

..paráda..:))

Vaud
31. 05. 2010
Dát tip
nevahej a posli bokorys :-)

ROMYNIKA
31. 05. 2010
Dát tip
tak já si ten svůj krásnej zadek teda nechám:-)Krásné-/*

Vaud
01. 05. 2010
Dát tip
určitě bych chtěl vidět oboje :-)

bingol
01. 05. 2010
Dát tip
Opět se za břicho popadám... nebo po dnešku spíše za zadeček? ;o) *T

Vaud
15. 02. 2010
Dát tip
někde to máme naštěstí v mozku zakódovaný :-)

Bíša
15. 02. 2010
Dát tip
Atavizmus po předcích. Za něj díky a ženy to vědí...

FAE BOMB
02. 02. 2010
Dát tip
Obsah díla mě nijak neurazil, vlastně se to tohoto díla ani netýká. Pouze moje soukromá věc. Vysvětlení možná pošlu poštou. Omluva za okamžitou reakci, to pivo jsem si moh' dát i bez komentáře...

Vaud
02. 02. 2010
Dát tip
:-)) holky to ale zadny nenastvalo a sufrazetky mlci

FAE BOMB
01. 02. 2010
Dát tip
Bohužel naštvalo. Za to ale autor nemůže. Celé jsem nečetl a komentáře taky ne. Upozorňuji, že nejsem teplej. Jdu si dát pivo...

Vaud
26. 01. 2010
Dát tip
kajak jsem za cely rok nevytahl - na rece u nas ve vsi je to samy sutr a na Rynu zase sileny proud a husty provoz, tak se trochu bojim, ale urcite nejake zazitkyt z kajaku pribudou :-)

Vaud
20. 01. 2010
Dát tip
ѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾѾ

Markéta
20. 01. 2010
Dát tip
:-)

Vaud
12. 01. 2010
Dát tip
Tohle je vdecne tema ke kvalitni diskusi :-)

Yeziiinka
12. 01. 2010
Dát tip
Při vší úctě k dílu páně Vaudůch, nejvíce jsem se řehotala až při čtení komentářů (a to i autorových). Jste všichni strašní! Tip!

Vaud
10. 01. 2010
Dát tip
Diky moc Jirko!

a2a2a
10. 01. 2010
Dát tip
naprosto suverénní projev.

Vaud
07. 01. 2010
Dát tip
teď jak se nosí džíny bokovky - občas něco vykoukne :-))

podezdívka
07. 01. 2010
Dát tip
Svého zadku si každý váží a pečuje o něj líp, než o obličej. Vždyť kdo si(kromě absolutně nemajetných)troufne jít v 10-ti stupňovém mrazu ven s holou prdelí? Málokdo. A obličej každý vystavuje drsnému klimatu napospas. :-) *

Zbora
07. 01. 2010
Dát tip
:)

Vaud
04. 01. 2010
Dát tip
Adamová :-)) to víš, že jo J_i_r_i_k_u - hlavně žádné kompromisy :-) StvNe - díky, vzpomínám si, že jsem druhý z veršů použil/vymyslel díky konverzaci s autorkou, která je nejspíš dnes paní Princová :-)), že zdravím. Petr Rut - já jsem pod vlivem nekonečných diskusí s jedním člověkem, který tohle studoval a přednáší to v Belgii, tak mám vždycky od něj spoustu námětů k přemýšlení.

StvN
03. 01. 2010
Dát tip
Zajímavý závěr.

j_i_r_i_k
31. 12. 2009
Dát tip
"Pozadí jen tak neočůráš." No, bráno čistě z praktického hlediska je očůrat pozadí mnohem snazší než spolehlivě provést tento úkon s obvykle poněkud výše umístěným popředím, nedojde-li tedy k eliminaci této nevýhody nositelkou obého, čímž však může zároveň dojít k neúměrnému navýšení pravděpodobnosti náhodné urinofágie, kterážto nemusí být nutně žádoucí. Ale jinak si tipnu, že... Ano.

Adamova Eva
31. 12. 2009
Dát tip
Pane doktore (Vaude), jsi gynekolog? Ne, ale rád se podívám ...*O)

Vaud
30. 12. 2009
Dát tip
Z toho obdobi se nedochovaly temer zadne muzske, ale pouze zenske figury :-)

guy
30. 12. 2009
Dát tip
ano, ano - dolňáci dobře vědí, co je základem rodinného štěstí .. už od dob, kdy jeden z nich uplácal u Věstonic Venuši :-)

Vaud
29. 12. 2009
Dát tip
Problem s pozadim? Posli fotku a nase odborna komise zhodnoti :-)) treba nejsi ztraceny pripad !

Vaud
29. 12. 2009
Dát tip
Diky a taky vse nej!!!!

synáček
29. 12. 2009
Dát tip
*** :o) a všechno nej v novém roce...

Tynic
29. 12. 2009
Dát tip
Brilantní :)

Vaud
28. 12. 2009
Dát tip
Díky a přeji úspěšný rok 2010 do Pardubic! :-))

Delahaye
28. 12. 2009
Dát tip
"Dřívější kletba: „ Mor na ty vaše rody“ se transformovala do neméně hrozivé: „Ať dostaneš celulitidu, ty krávo!“ " :-))) + T. měj hezký Nový rok, felčare ! .-)

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Meho znameho lekare se ptala pacientka, jak to udelat, aby mela nadra pekne kolmo k hrudniku. Radil ji, aby lezla po ctyrech :-)

MKbaby
27. 12. 2009
Dát tip
Ženská bez pozadí není ženská. Pamatuju si, jak si mi jedena kamarádka stěžovala, že má děsně malá prsa. Přitom je měla moc pěkná, vůbec netuším, co jí vadilo. A tak jsem jí doporučil, aby si je denně otírala toaletním papírem. Nechápala, proč by měla provozovat zrovna takto neobvyklou kúru, tak jsem jí to musel polopatisticky vysvětlit: "No, prdel si papírem otíráš denně a podívej se, jak ti narostla!" Kupodivu se mnou mluvila i potom :) Skvělé jako vždy, díky a tip!

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
pozo - jo, nějak takhle vypadá seriózní výzkum :-)

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Oni me vzdy prekvapi :-) Historky budou bonus na afterparty :-)

sepiolite
27. 12. 2009
Dát tip
tak to na ni opatrně - oni Švýcaři byli vždy velmi naturální, tak čert ví, co všechno by Ti ukázala, že..? historky bych si nechala jako bonus do knihy!

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Diky regulacim proti sexismu na pracovisti bude moc chvalit pozadi jen IT oddeleni.

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Ja mam asi 70ti letou sousedku, co chce porad prijit na navstevu, tak ted uz vim proc :-) Mne jako lekari ukazuji lidi ruzny veci - ale to snad ani neni na fejeton :-). Ale vetsinu mych historek stejne znas:-))

když zmáčknu pravej čudlík, je tam "nastavit pozadi, uložit pozadi, kopirovat pozadí" - co mam teda s tou svou prdeli dělat??:-(

sepiolite
27. 12. 2009
Dát tip
copak ta labio...ale ta hymen... přijde k sousedovi: "Nechcete si šáhnout, mám krásnou novou hymenoplastiku..tak pružnou a hebkou..." - v téhle chvíli bych asi partnerem být nechtěla...

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Zeny s plastikou nader je pak velmi rady ukazuji. Jsem zvedav, jak to probiha s labioplastikou - jestli to taky ukazujou sousedum?

sepiolite
27. 12. 2009
Dát tip
no, myslím, že mít to doma, tak jsi taky nadchnut...protože nemáš co jíst, vodu chytáš pod okapem, jsi bez elektriky a to Tě pak naučí vážit si HO!..a kdyby žena přidala nějakou labioplastiku a hymenoplastiku, tak by Ti nic jiného, než obdivně žasnout, nezbývalo..pokud bys teda poznal, že je to stále Tvá milá..:)

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Je pravda, ze se kamaradim s plastickyma chirurgama tady i ve Svycarsku :-), tak se vyptam. Ale jednou jsem se koukal, na jejich web a byl jsem prekvapen, kolik plastickych operaci spodku tam nabizeji. Asi pokud nekdo suka prvni ligu, tak se to vyplati, ale na takove to domaci sukani...

sepiolite
27. 12. 2009
Dát tip
na to já asi nejsem ta pravá...ale když se zeptáš okolí, tak se tu povolanějších třeba/určitě najde spousta, ne...? takže bude další fejeton?:)

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Sepio :-)) tohle tema jsem jeste fejetonisticky nezpracoval - prijdu si pro radu :-))

jejdavilda
27. 12. 2009
Dát tip
aleš jako správný hlavonožec není ani horňák ani dolňák , ale hlavoun

sepiolite
27. 12. 2009
Dát tip
:-) nejeden můj kamarád říká, že není ani horňák, ani dolňák, ale kunďák..a teď jsem to nedávno četla i v Zajdovi Munruovi a v Americe prý brzy předčí plastiky hýždí plastiky prsou..už teď jsou prý víc in..

Toscana
27. 12. 2009
Dát tip
No já nevím, Vaude, empiricky jsem to neověřovala - prostě lidová slovesnost tvrdí, že pokud má chlap co do rozměrů zmíněného orgánu pocit titěrnosti, kompenzuje si to koupí nějakého rozměrově výrazného auta. A jak to tak šacuju, empiricky to už ani ověřovat nebudu. Jen jak jsem koupila, tak jsem zde prodala... :o)))) Mj. pochybuju, že by si někdo pro osobní a rodinnou přepravu kupoval autobus nebo lokomotivu, takže tyhlety dopravní prostředky bych do toho netahala. ;-)

A.H.
27. 12. 2009
Dát tip
Aleši, máš vytříbený vkus, že? :D

A.H.
27. 12. 2009
Dát tip
To nemá chybu. Každý se tu podepsal podle svého. *t*

pozorovatel
27. 12. 2009
Dát tip
http://www.youtube.com/watch?v=jcFuwbCSFKY

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Ok, tak Ales nemlžil, ale plžil

Ó
27. 12. 2009
Dát tip
pozadí se nelekejme...na velikost nehleďme...

já jsem nemlžil. Vždycky jsem si myslel, že Melen je jen Horňákův alternick. Stejně jako Markéta Mucholapková.

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Toscano - když si pořídím malý Porsche, tak snad se to nějak nepodepíše na velikosti?? :-)) Co přesně je "velikost automobilu". To jako, aby si holky nezačínaly nic s řidičema autobusů a co vlakvedoucí? Vildo - my to víme :-)), jen jsme s Alešem mlžili díky za komentáře - strie vyžadují pravidelné něžné masáže - přihlášku do kurzu pošlu zvlášť

enthroper
27. 12. 2009
Dát tip
:)

Toscano, u mužů se nejedná o nepřímou úměrnost. Velikost údu je konstantní, takže trpaslíci ho mají opticky větší než obři :o) ale článek na toto téma by jistě taky rozpoutal plodnou diskusi :o)

Diana
27. 12. 2009
Dát tip
Nojo, co se tu taky dalo čekat za diskuzi, že? Samá známá firma :-)

Impresse
27. 12. 2009
Dát tip
:-)))) *

jejdavilda
27. 12. 2009
Dát tip
Skvělé. Jen malá oprava, tu písničku nezpíval ani horňák ani dolňák, ale Josef Melen*

Toscana
27. 12. 2009
Dát tip
Padly na mě viry jako kobylky na Egypt a tím pádem se mi nálada dostala takřka do záporných hodnot. Ovšem tvé pojednání na dané téma mi náladu opět notně vylepšilo a i přes neduh se usmívám na svět. Díky, Vaudíku! :o)) *t PS: O ten fejeton na mužské citlivé téma si moc nekoleduj, nakonec by to dopadlo tak, že se velikost dá snadno odhadnout za použití nepřímé úměry mezi velikostí vlastněného auta a velikostí onoho orgánu... :o))))

Vinarka
27. 12. 2009
Dát tip
Mno pokud jde o celulitidu a strie, tak ty s chválou nikdy nemůžou mít nic společnýho :-P :D

Vaud
26. 12. 2009
Dát tip
Diky vsem za cteni a jsem rad, ze jsem navodil to spravne rozjimani. Jen si uvedomuju, ze jsem kdysi pouzil podobnou pointu - tak treba vymyslim jeste neco :-)) Vinarko - klidne napis odvetu :-)) muj text mel pusobit jako chvala, tak nas snad budes taky chvalit :-)

Vinarka
26. 12. 2009
Dát tip
Koleduješ si o odvetu :D A aby byla ještě bolestivější, asi by chtělo se zaměřit na tu část mužského těla, na kterou jsou chlapi tak citliví :D

Někde jsem zachytil informaci, že 23% kopírek je poškozeno lidmi, kteří si chtěli okopírovat své pozadí. Takže - něco na tom pozadí asi bude. Já ale u žen preferuju jednoznačně dobrou povahu. (A nepíšu to jenom proto, že mi manželka kouká přes rameno, fakt.) (((-:

Háber
26. 12. 2009
Dát tip
ako lekár máš fajn posTrehy***********

Jak romantické :D

Ferry
26. 12. 2009
Dát tip
:))))))))))))))))))))))) t*

Oldjerry
26. 12. 2009
Dát tip
Vaude - já ti nemohu napsat, co jsem - sám sobě pod neexistující fousy - řekl o přečtení už půlky a na závěr jsem to jen mírně pozměněné zopakoval. Jakési takřka klíčové místo v tom měl taurus... Vynikající postřehy okořeněné srozumitelnou diagnostikou jsou balšámem na moji blbou náladou spludrovanou duši. Děkan, proděkan a rektor navíc. Ať žiješ!

kdyby to byla manželka pana Richtera, mohly by se na ní dělat zkoušky Richterové stupnice...

Vaud
26. 12. 2009
Dát tip
máme v práci velmi obézní kolegyni, kterou druhá v rámci pravidla, "kde je vystrčíno", plácla po pozadí. Dotyčná se jen otočila a lakonicky poznamenala, že teď bude mít na zádech tsunami. čili, někdy to nejen drží pohromadě, ale dokonce tvoří kompaktní celek :-)

Vaud
26. 12. 2009
Dát tip
teď ses konečně projevil Aleši :-))

Norsko
26. 12. 2009
Dát tip
Důležité je, aby to drželo pohromadě jako celek

pardon, nechal jsem se unést...:o)

když jde o pěkný zadeček, je mi jméno u prdele...

Vaud
26. 12. 2009
Dát tip
ze zadečku umím vyčíst jméno, jen pokud je tam čitelně vytetováno

renegátka
26. 12. 2009
Dát tip
Asi bych měla trochu přibrat, samozřejmě prevence pádu na zadeček.

joooo. dolňáci, do toho! Hip hip! Jeden můj spolužák uměl z dámského zadečku vyčíst věk, povahu, intelekt a dokonce i jméno dámy...

Sebastiana
26. 12. 2009
Dát tip
Ha ha...pobavila

z této písně jasně vyplývá, že Pavel Horňák je dolňák...

Vaud
26. 12. 2009
Dát tip
Myslíš jako Pavel Horňák - né pětky, né?

Vaud
26. 12. 2009
Dát tip
máš šanci :-)) - jen netuším, jestli je pro mužská pozadí tolik věděckých důkazů :-))

bude i kapitola pro horňáky? :o)

To je diskriminace mužských prdelek, autore!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru