Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hazard

Výběr: Print
10. 02. 2010
63
70
5869

 

 

Zatni svaly na prdeli
přestaň šílet
miluj svoji holku
vybrus meče slov
líbej tygra na čenich
vindej kordy básně

vše ostatní je falsum

tvůj čas
je kostka v letu
v obskurnim casinu

a tvůj život lichý
a sudý
a černý čísla
a červený
rty

tý slečny, co s tebou přihazuje
proti osudu

a lehce se tě dotýká
alabastrovým
stehnem

všechno to šoupni na dvacetdvojku
a zůstaň v klidu
/neposer to/

protože ona je ta pravá
ona je spasení
a zlatej rej štěstěny
/možná/

a teď házej bejku..

 


70 názorů

Markel
08. 05. 2014
Dát tip

moc, až tak moc, že jdu a vsadím upocenou Sportku, jo, pětka, to bylo vždycky moje šťasný číslo, jseš číslo  :-)) ***


Sranda Mimoňi, welcome to the jungle.. z kritik typu kýč, kýýýč! si opravdu nic neodnesu, mohu je tedy klidně fakovat.. při dobrých kritikách mám lepší pocity, ale zůstávám v klidu taky.. "dobrej kritik je zrovna tak vzácnej jako dobrej autor" /Buk/..ale tohle je jen bučení písmáckýho lidu /tvoji kritiku přece jenom trochu vyděluju, jak jsem naznačil:)/ problém je, že dobrej autor bejvá zřídka dobrým kritikem, tvůrci jsou všichni psychouši /ti dobří/ objektivně nezhodnotí ani hovno.. tady každej dělá všechno a výsledek je ležatá nula.. já si počkám.. btw: kýč je problematický slovo, s problematickým významem, někdo vidí vyšívanou krajinku, oblečenou opici s tenisovou raketou, já Cambellovu polívku, kýč je dávno funkční součástí tvorby, žijeme v reklamním světě, kýč je všude, stal se součástí života, no a kostky, casino, možná obehraný théma, ale příjemně archetypální a je mu rozumět, tahle báseň má víc poloh než mastění black jacka, ostudné by to bylo tu vysvětlovat..

Max Hutar
06. 03. 2010
Dát tip
Vindal: No jasně, pane kaprál, a vy ste génius, vy ste Matka Sedmibolestná... Se pak nediv, že skončíš u kýče, když všechny svý kritiky posíláš do prdele a ty, co ti tam lezou, nevyženeš ven.

Mimoň: na to že si debil ti to docela zapaluje

S: ani nevíš, jak mě to těší..

Smíšek:-)
01. 03. 2010
Dát tip
Tak tomuhle bych nedal ani půl tipu. Kýč na druhou.

Max Hutar
26. 02. 2010
Dát tip
Já nevím, není už to trochu takové hiphopové, když se stává básnickou figurou nick básníka? Anděl v pomalém letu mi přišel lepší, tady už se váhy přesouvají na stranu kýče... V Indispozici bych to bral. Metafora hazardu je ohraná, je to odosobněné, evokuje to takového toho klasického übermenscha, který balancuje pln osudu mezi totálním triumfem a smrtí... a takoví nepíšou na internet, ti mají na starosti jiné věci:-). Jedna věc se mi tam ale fakt líbila: "protože ona je ta pravá ona je spasení a zlatej rej štěstěny" Vystupuješ tam z jinak chudého rejstříku a je to nejautentičtější.

čučenka
26. 02. 2010
Dát tip
řekla bych, že většina autorů je schopna přijmout i špatné hodnocení, ale od člověka, jehož si nějakým způsobem váží..

Bíša
23. 02. 2010
Dát tip
Syrové a silné'

de le bla bla: ty budeš taky vod volomouce, viď?

co se ti snažím říct je: 1 že jsi debil 2 báseň si nepochopil 3 je ti dvacet a už mluvíš jako starej kokot 4 myslím že tvoje psaní bude stát za hovno 5 jestliže si posranej z arény asi budeš posranej z celý spousty věcí 6 až mi příště budeš chtít říct jak těžce neseš "roj kladných výkřiků" /bože kam na tohle chodíš?! /, tak to nebal do rádoby kritickejch výžblebtů a mluv normálně buzno, hezkej den

Print
18. 02. 2010
Dát tip
Kdy jste naposledy udělali něco jinak?:-) Tobě to věřím! Brilantní!*

PR: maníků, co sněj o bílým papíře a připadaj si geniálně a je jim kolem dvaceti je nestydatě mnoho, aby tě nečekalo šeredný rozčarování.. p.s. neplýtvej zbytečně energií, neberu tě vážně, tvoje kritiky jsou vesměs stejný.. nejapný, poťouchlý, blbý a docela zlý.. vlastní tvorbu sem nedáváš, protože jí zřejmě nejsme hodni, tak nevím do kterýho chytrolínskýho pekla máš namířeno..

jH
17. 02. 2010
Dát tip
Petře, i kdyby to byla onanie na Václaváku, tak to pořád nic nemění na tom, že neustále dokolečka srovnávat Henriho s Vindalem je pitomost dost Buka teď čtu a jeho poetika je úplně jinde, je obhroublejší, vulgárnější a musím s poklonou uznat, že v některých polohách i plytší než Autora tohohle text...já chápu, že z milionu lidí, kteří si to tu přečtou se prostě musí najít několik, kterým se tahle poezie nebude líbit, ale označovat něco tak po stylistické i jazykové stránce perfektního a vyzrálého za kýč, mi prostě příde jako stupidita...

Vitex
14. 02. 2010
Dát tip
:-)

nevíš co je láska lakoto.. obsah je jinej než předchozí kus, nechce se mi to vysvětlovat..

lakota
13. 02. 2010
Dát tip
win day? nebo vyndej? nebo win dej? není mi jasné příliš ale cítím z toho a z té předchozí básně, jakoby jsi psal pro někoho, od koho očekáváš přečtení a proto s imitací lásky, která v textu chybí - takže obsah vyznívá jako tapeta na kvalitní nátěr, ale proč?

lakota
13. 02. 2010
Dát tip
win or dej? nebo vyndej? či snad day? nejsem hnidopich jen postrádám v tom poezii kromě jiného i tu lásku - přijde mi to spíše jako imitace lásky - jako když píšeš někomu, o kom víš, že to bude číst a nechceš to ještě ukončit - viz. předposlední báseň a to sakra báseň je ... čtu to znova a nemohu si pomoci

A.H.
12. 02. 2010
Dát tip
Ačkoli dílo jistě nějou jiskru má, nijak mne neoslovilo.

jH
12. 02. 2010
Dát tip
proč už si s tim všim vlastně dávno nešel za nějakym vydavatelem? to si sebe tak málo vážíš a chceš do smrti publikovat jenom tady?

naruby
11. 02. 2010
Dát tip
..opět otřelý námět zcela neotřele* (+ta dvacetdvojka, jak z casablancy;)

škvělý, jak jinak ;)

sklenář
11. 02. 2010
Dát tip
:)

Armand
11. 02. 2010
Dát tip
:) rozhodně!*****

je to trvdá realita aje to dobré dílo *

Jaroslaw Nowák: ano je to suché a strohé, nějak mě zajímá kam až lze zajít, kdy ještě text zůstává básní, někdy to přeženu a báseň zmizí, zajímalo by mě co je na konci, zřejmě telefonní číslo na účtence s deseti čárkama:) dík za kritiku Tangens: díky, ale vindej dráma už by bylo fakt samožerský, hehe* sklenář: zatím budu spokojenej, když zvládnu alespoň tuhle instantní expresi, zbytek snad dorazí až budu starej a moudrej:) Prosecký: jou, to je rozbor* ano, jako obvykle sex:) děkuju Všem za kritiky a tipy atd.. hezkej den..

guy
11. 02. 2010
Dát tip
jo, kostka v letu je dost přesná definice *

Prosecký
11. 02. 2010
Dát tip
Tak se podívejme, o čem nám vindal vlastně píše: Básník nabuzen endofríny (můžeme se domnívat, že jejich zdrojem je, jako obvykle sex) vstupuje do doupěte hazardních her. Všichni u něho oceňujeme velikou obrazotvornost, s jakou přetvoří okolní pseudobarokní interiér i vady místních krásek, nemilosrdně se lesknoucí i v tlumeném osvětlení. Pak básník už jen hraje na 22 a doufá, že mu to vyjde. Můj čas je taky kostka v obskurním kasinu a tak se vidím nucen udělit mu tip.

baronka
11. 02. 2010
Dát tip
Jo na jedno použití a dvacetkrát za den se zastavíš abys viděl jak hoří T

sklenář
11. 02. 2010
Dát tip
...tenhle typ textů rozhodně působivej - o tom není sporu!! - jen si někdy říkám jestli maj větší přesah než "na jedno použití" - čtenář (mě nevyjímaje) je zhltne a padne na zadek - ale je to text, ke kterýmu by se člověk vracel???....?!*

Levi
11. 02. 2010
Dát tip
moc gratuluju, totální válec

dadadik
10. 02. 2010
Dát tip
no šak píšu no.. viz výš

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
né vindej s měkym. vindal

dadadik
10. 02. 2010
Dát tip
a jo vindal

dadadik
10. 02. 2010
Dát tip
vindej s měkým? nechápu proč asi hlópá :) a dnes moc nelíbí

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
dramatické. ale že jsi to ty, tak tip

moorgaan
10. 02. 2010
Dát tip
se zatnutymi svaly na prdeli to snad neposeru.-))..***

jH
10. 02. 2010
Dát tip
yeah *

Ferry
10. 02. 2010
Dát tip
"...právě jsme se vylodili na nejzazší výspě smrti. Má duše z toho blije.": Takže ty Hollywood, já tebe, ty tygra na čenich, já lví hlavu v klíně. "Chinaski" a Starej Berousek by z nás měli radost. Mně ale stačí se tebou kochat - koch koch. t*

Garay
10. 02. 2010
Dát tip
Dávám tip.... ty víš proč.... A já taky.... Protože hazard? Ne... protože ses podepsal....

kjkszpj2
10. 02. 2010
Dát tip
t*

Křídlo
10. 02. 2010
Dát tip
mládež boduje

Atlantis
10. 02. 2010
Dát tip
Jo tak to jo*

ještě si myslím, že v první části si to trochu přehnal, pak už je to, myslím, více ucelené. Ale musím ti dát tip, protože to má hlavu a patu a není to jen nějaká kravina namyšlenýho vola, kterej je schopnej se ještě vytahovat, že vyhrál ve škole literární soutěž.

hm. chvilkový myšlenkový proud...místy vtipný, ale stejně se mi to zdá na poezii suché. nemohu si pomoci, ta strohost ve mně nevyvolala vzrušení, jak to u hazardu bývá.

vaděj mi tam ty závory, sou v nich totiž pěkný semena

Oldjerry
10. 02. 2010
Dát tip
To nemá cenu komentovat *

Háber
10. 02. 2010
Dát tip
:)*fajn* bejku*

renegátka
10. 02. 2010
Dát tip
Moc pěkná.Má náboj.

filemon
10. 02. 2010
Dát tip
Paráda!

Impresse
10. 02. 2010
Dát tip
skvělý!* skrytý vindal :-)

alkáč
10. 02. 2010
Dát tip
žádnej chlast, ale i tak dobrý - tip

díks, baaba: to je snad jasný ne? andrea: holywood je můj největší literární vzor.. :)

...a co myslíš,že celý život dělám :D

Kaos
10. 02. 2010
Dát tip
klobouk dolů!!! skvělý!!! červený rty tý slečny, co s tebou přihazuje proti osudu *t*

baaba
10. 02. 2010
Dát tip
super celý namátkou vybrus meče slov líbej tygra na čenich vindej kordy básně vindej - je chybička, nebo skrytej vindal? T!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru