Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blízkostní

25. 06. 2010
2
6
1036
Autor
Gloria

Blízkost je prazvláštní pocit,
tuhnou při něm snad všechny vnitřnosti,
hlavně játra…

Jenže jak ji utnout, mrchu prolhanou?
Skupina okolo silné vůle a sebereflexe zklamala.
Snad čekat na ještě nesnesitelnější blízkost.

(pokud možno bez lízání ran a kostí)


6 názorů

Ostrich
17. 08. 2010
Dát tip
A bát se rubu znamená nedosáhnout líce:-)

Gloria
17. 08. 2010
Dát tip
Všechno má rub a líc. :)

Ostrich
17. 08. 2010
Dát tip
Rádo se stalo. Pitvání má špatnou pověst, následkem poznání, jak soudí lidé už mnoho tisíciletí, prý bývá vyhnání z nevědomého ráje:-) Co se jednou dozvíš, už nemůžeš nikdy tak úplně nevědět. To je fakt. Na druhou stranu, dozvíš-li se některé věci moc pozdě, už se nemůžeš vrátit k možnému bodu zlomu a jít novou, nezvykovou cestou :-)

Gloria
17. 08. 2010
Dát tip
Líbí se mi, jak jsi to popsal a pochopil. Každý odstaveček má něco do sebe a je v tom i trochu "pravdy" - tedy tu, kterou jsem myslela já. Ale pitvat bych to nechtěla, stačí to tak. ;) Já moc děkuji za návštěvu!

Ostrich
17. 08. 2010
Dát tip
Tam dole nad střevy máme druhý nervový systém. Cosi jako citový mozek, jsou tam jako v mozku normálně neurony i glie, všechny transmitery... Kdovíjak je v nás tohle staré. Láska opravdu prochází žaludkem - úplně jinak, než si to říkáme. Dokážeš přitom cítit játra? Možné to je. Ale pocit, to je jenom brána, signalizace, že by mohlo jít do tuhého. Jestli se narodí opravdová, reciproční blízkost se z pocitu odhadovat nedá, to je záležitost zásadní podobnosti myšlení - a ta je u složitějších povah příšerně vzácná. Ovšem to už víš, když chceš utnout pocit jako mrchu prolhanou. Větší blízkostí? Je-li to jen větším pocitem blízkosti, bylo by to z bláta do louže. Reálnou reciproční celý život rostoucí blízkostí - to bych ti přál, když tě tak čtu. Většinou se ale pocit neutíná - stačí počkat, vyhasne. Vždyť je to spíš indikátor stavu a podněcovatel činů, nikoli úplný a jediný zdroj dění. Ale někdy v něm člověk předtím shoří. Napsalas to pěkně pravdivě, rád jsem se u tebe zastavil. Díky.

Aroganc
09. 08. 2010
Dát tip
"Skupina okolo silné vůle a sebereflexe zklamala" moc hezký obrat

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru