Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VÝSLEDKY 12. SUPERKOULE + vyhlášení prázdnin

01. 07. 2010
2
48
2274

 

nastala opět chvíle slavnostního vyhlášení výsledků KOULE

díla se sešla 3, slovy 3 - zadání formy nedodržel ani jeden z autorů, všichni 3 dostali 1 tip

což je úžasně spravedlivé a mně to maximálně vyhovuje - není vítězů, poražení jsme my


 

možná namítnete, že jsme zvolili špatné téma a formu

já namítnu, že volně na libovolné téma si můžete psát 24 hodin denně 7 dní v týdnu furt pryč

a komu zadání (SUPER)KOULE nevyhovuje takové jaké je, měl by držet veškeré své literární ambice na uzdě a nesnažit se napsat do soutěže cokoli, jen aby se přidal k ostatním - někdo se nedodržením tématu snaží provokovat, jiný zaujmout, dalším se to daří neúmyslně a s dobrým záměrem... kdo se chce zapojit v nějaké organizované soutěži, musí dodržet její podmínky, tak je to i v reálném světě mimo Písmák, nechápu, proč tady jsou kolem toho pořád nějaké dohady a nejasnosti už jsem se k tomu vyjadřovala několikrát, takže už to rozmatlávat nebudu


 

takže, prozatím poslední, 12. SUPERKOULE tímto končí - zúčastněným děkuju a vyhlašuju

totální a všeobecné (SUPER)KULOVÉ prázdniny

- my nabereme sil, Vám nebudeme tak na očích a třeba se Vám po (SUPER)KOULI zasteskne a na podzim ještě rádi pravidla a zadání začnete dodržovat

takže hezké léto, na Písmáku, ale hlavně někde venku s lidmi z masa a kostí 

 

za kolektiv pracovníků BSP mořský koník

 

 

Autor

Název

Tipů

Poznámka

aleš-novák

dílo č. 2 - Kdybych byl dasslerem

1

nesplnil zadání

LadyLoba

dílo č. 1 - Kdybych byl dasslerem

1

nesplnil zadání

teploušek

dílo č. 3 - Kdybych byl dasslerem

1

upe nesplnil zadání

Oldjerry

dílo č. 4 - Kdybych byl dasslerem

 -

odstoupil


48 názorů

uvedení do tématu? téma samotné je tak jasné, že úvod je zbytečný...ale co, jsou prázdniny...

Dero: za úvod by se dalo považovat např. "Dobrý den, milí písmáci, Vítám vás na poradě virtuálního štábu našeho literárního serveru. Děkuji všem, kdo mi dali důvěru ke změnám,které bych chtěl prosadit." no a závěr "Další podrobnosti si domluvíme až při práci na konkrétních úkolech. Díky za pozornost a těším se na vaše nápady." úroveň úvah prostě odpovídala tématu zadání...:o)

Dero
06. 07. 2010
Dát tip
aleši, ty vtipálku :) myslím, že ti marv neodpověděl, proč tvoje dílo není úvahou. dovol, abych tak učinil já. tak tvoje dílo není úvahou především proto, že postrádá úvod a závěr. ale kromě toho také proto, že ve stati chybí argumentace. stačí tak? pokud si stále myslíš, že tvé dílo splňuje požadavky, překopíruj mi sem ty pasáže, které považuješ za úvod a za závěr. ať se tedy bavíme konkrétně. :)

teploušek
02. 07. 2010
Dát tip
hurá jsem nejlepší... pže jsem nesplnil zadání a mám ještě titul upe, jupíííéééééééééé, upéééé a jdeme přiložit do kotle aby vám v červenci nebyla zima :) hezké prázdniny, škrabáci !

moorgaan
02. 07. 2010
Dát tip
dekuji za hezke ukonceni letosni sezony.. preji tobe a celemu snazivemi kolektivu krasne a nicim nerusene prazdniny...a urcite se vsichni tesime na podzim az to zase propukne!..a at si kazdy, kdo stoura - PUKNE! ...

a kolikrát je takovej znak rovnou slovo :o)

byl to příklad hlavně, ale díky - říkám, migréna je mrcha :o) díky za opravu a zabránění výtržnostem - ty už bych neunesla na svých křehkých mořskokoňských bedrech :o)

sákryš, sem si to taky chtěla zažlutit.. tož aspoň todle včil :o)

šmarjá aleši, já ti tu KOULI vážně asi daruju ať je pokoj - dyk ty seš jí posedlej! o práci navíc zhusta píšu já, páč mi ju dost lidí zbytečně přidělává - esi ty máš pohodu, klídek, čas a nervy na zbytečný věci furt dokola, pak není co dodat úvaha, klasická úvaha, je záležitost prózy a má danou formu, jak je vidno tu v kritikách (díky) - samozřejmě se dá uvažovat aj ve verších ale pochybuju že třeba u maturitní písemky by ti to na zadání "úvaha" prošlo a pokud navíc má zadání daný minimální nebo maximální rozsah, pak je součástí zadání samozřejmě a má být dodržen připadá mi že se - hlavně z Víti / Márva - furt snažíš dělat Neználka a troubu, já se občas svezu s ním (u tebe) - vážně nejsme úplně debilní a totéž si na oplátku myslíme o většině lidí tady, takže tím že napíšeme třeba "úvaha" , rozsah 1000 slov, očekáváme že valná většina česky hovořících jedinců to tak aj přečte a přijme kdo náhodou netuší co to úvaha je, měl by si to zjistit, než úvahu dodá nám - je to prosté a s tím co do KOULE přijmeme a co ne už taky pěkně prudíš a nejseš ochotnej přijmout žádný vysvětlení, furt meleš svou buď si udělej vlastní píseček a nebo počkej až budem fakt chcíplý mršiny a nekruž nám furt nad hlavama dokud dejcháme a hlavně nás dejchat nech - díky a mám od rána migrénu, takže tímto končím a debatovat víc nebudu

mě už to nebaví dobrou.

a co třeba zveřejnit "anonymní dílo" , které neodpovídá zadání, rovnou jako nesoutěžní?...no, stačilo. dobrou...

nikdy jsem neřekl, že je to práce navíc i pro mě. Narozdíl od tebe :o) Pro mě bylo docela překvapení, když už tedy soutěžní díla procházejí přes zprávy Superkoule, že je vůbec pouštíte ven, když nevyhovují zadání. To jsi někde zdůvodnil tím, že "naháníte díla"...ale co taky, však je okurková sezona.

ale máš pravdu: je to práce navíc.

definice úvahy: Úvaha je krátký slohový útvar, jenž obvykle vzniká na podkladě nějaké lidské myšlenky či souboru myšlenek. Úvaha se podobá dalšímu slohovému útvaru - výkladu. Rozdíl je pouze v tom, že výklad je objektivní (popisuje holá fakta) a úvaha je subjektivní (vyjadřuje tedy náš názor a postoj k věci). Kompozice úvahy: Úvod – Uvedení daného problému – je v něm uvedeno, čím se další text bude zabývat, proč je toto téma atraktivní Děj – rozbor problému (zaměřuje se maximálně na tři jeho zajímavé aspekty), argumentace Závěr – shrnutí základních myšlenek, k nimž úvaha směřovala, je vhodné zdůraznit, proč byly takové závěry v textu vysloveny, může se objevit i pointa (zajímavá myšlenka – citát, řečnická otázka na závěr, která zdůrazní hlavní myšlenku celého textu apod.)(wikipedia.cz) všechna díla odpovídají. Jestli ne, tak konkrétně uveď, proč ne.

to je ale pěkná debata :o) no nic, jdu k vodě...

podle mě úvahy to byly všechno, každá jinak pojatá. a jestli ti to přijde jako práce navíc...tady nikdo nesplnil, podle tebe, není s čím srovnat :o)

ještě než se za tímhle kolem definitivně zavře voda, rád bych se pozastavil nad poznámkami "nesplnil zadání". V zadání byla dána forma "úvaha", což je, podle popisu v písmáckých kategoriích, "literární i jiné, např. filosofické, eseje..." (konec citace). Tak bych byl rád, když už byli pilní autoři osočeni, aby bylo to osočení nějak konkrétně zdůvodněno, aby se zamezilo podobným chybám příště. Neplatí to jen pro tohle kolo, už se víckrát v kouli diskutovalo na toto téma.

Oldjerry
02. 07. 2010
Dát tip
Napsal jsem koníkovi : Nic mi nedokazuj, já jsem si toho vědom - mrzí mne, že zamýšlený vtip asi nebyl moc dobrý. Je vidět, že už holt! blbnu. Omlouvám se ti i VTM a pro jistotu už nebudu v KOULI otravovat.

aha - já se tě přece ptala esi to mám vyvěsit a psala sem ti že to nikdo před tebou nedodržel - napsals že to dáš k sobě a eště ses omlouval.. tak nic, no..

Oldjerry
01. 07. 2010
Dát tip
Superkulový ! Neodstoupil - donutili jste mne s VTM... a nakonec nedodržel zadání nikdo.

krása :o)

tak

já se tu dneska děsně motám, koukám..lezu z okna do okna :oD

martinez
01. 07. 2010
Dát tip
já vím :o)

šéfová děkuje za tabulku (ale stačily ty tři díla do ní..) eště nikdo se nesnažil dešifrovat BSP, to je divný :o)

martinez
01. 07. 2010
Dát tip

to asi taky, Syde, já jen mám problémy s připojením a musím opatrně po etapách :o) koník

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru