Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Absurdní pohádka

19. 07. 2010
4
26
3445
Autor
LadyLoba

absurdní pohádka ... (10.2.2009)

Absurdní pohádka

Bylo, nebylo, byly jedny dveře, které čekaly, až je někdo otevře. I přišel k nim jeden hoch. Ten hoch se dveřím moc líbil. Už se těšily, že je konečně někdo otevře. Jenomže hoch začal dveře zkoušet otevřít zaklínadly, a když se neotevřely, tak do nich zlostně kopal. Pak na ně bušil a nic. Poté odjel a dveře vyvěsily návod, jak je lze otevřít. Pak dveře s hochem i promlouvaly a zjistily, že hoch vlastně neví, jestli chce otevřít právě tyhle dveře. Tak se stáhly a tiše smutnily, až pak přišel muž a dveře mu povídaly o svém smutku a myslely si, že chyba je v nich, že jsou neotvíratelné. Muž jednoduše zkusil vzít za kliku.

Hoch zůstal stát s otevřenou pusou. Začal lkát a láteřit a zase nadávat a muž místo toho zkoušel brát dveře znova a znova za kliku. Zjišťoval, kde to drhne a začal je spravovat.

Mužovi bylo líto hocha, i věděl, že dveře ještě smutní, i sám věděl, že kdysi tahle dlouze naříkal u jiných dveří. Tak taky nepřímo řekl tomu hochovi, co má udělat a hoch ani tak nezkusil vzít za kliku.

A mezitím muž znova a znova bral dveře za kliku, a dveře se postupně stále víc těšily na muže. Začaly ho prosit, ať to vydrží, že ještě pořád někde vrzají.

A neví přesně kdy, a neví přesně jak, ale dveře si najednou uvědomily, že by chtěly nový zámek, ale již s klíčem jen pro muže.


26 názorů

Jerry_Shit
30. 07. 2010
Dát tip
Já jako dveře to mám tak, že se raději vůbec nezavírám; jakmile zůstávám otevřený, vždycky někdo vejde dál. A myslím, že příměr s dveřmi je dobrý. ;) ****

Bíša
19. 07. 2010
Dát tip
t.

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
Hodinky - možná nejsme geniální jako Joplin - rozhodně se nechci zemřít jako ona - navíc věk 27let jsem již prošvihla - ale i tak si taky můžu dělat co chci - na s-kvo-stnost si nepotrpím

..neboj..na tipy budu pamatovat..:))) ..ty na tipy i kritiku..:)))

..jsně..už jdu juknout na tvou tvorbu...)

...i já..:))))))))))))))))))))))

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
Hodinky: ještě jedno hezké "škemrání" a tohle bych už "škemráním" nazvala i já http://www.youtube.com/watch?v=56tsL_HJwaM ale taky to můžeš nazvat postupním rozpouštěním Ega

..zajisté...))))))

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
Hodinky: hm - je tohle dle tebe "škemrání" ?

..přesýpavko..emancipace..neemancipace..pokud je žena dravec..moc té lásky jí osud nedopřeje a přízeň mužů se taky nerozdá..to mi věř..:)) ..a pak..je to absurdní pohádka..je třeba počítat s nadsázkou..máš trošku popletené hodnoty..řekla bych...)

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
hodinky - škemrání je otřesné - jenže o tom pohádka vůbec není

..neřekla bych..že škemrá..prostě si vybrala toho..který too s ní umí..je citlivý a trpělivý..ty jsi feministka?

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
sranda - že mě na to časté používaní slova "dveře" nikdo dřív neupozornil - ani samu mě to netrklo ...

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
Hodinky - ne - není to jen sex, co otevírá dveře

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
jo díky - už rozumím

...nejde o celkovou délku na metry,klidně ať si měří víc...např.: je to o "dveřích",ale jsou tu jmenovány mnohokrát zbytečně(duplicitně)

LadyLoba
19. 07. 2010
Dát tip
díky :-) ale nějak to neumím zkrátit - a asi ani nechci - chyběl by tam ten dlouhodobý "proces" vlastně mi přijde ještě moc moc krátká vzhledem k tomu procesu

...námět,obsah*,ale je to popisně rozvláčné až moooc

..ahaa..tak je to...)))T ..to potom..se tam opakuje záměrně..trochu mě to rušilo..:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru