Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Olympiáda

08. 11. 2001
15
0
2876
Autor
horák

Olympiáda

    "Horák, Horák," skandovala třída, aby zapůsobila na mou ješitnost a přesvědčila mne, že se i já musím zúčastnit školní olympiády.

    Když jsme  předávali učebnice, vlítnul k nám do třídy tělocvikář Sytý, přezdívaný Kotrmelec, a jak to umí jen on, seřval nás za to, že jsme předali neúplnou přihlášku na výše zmíněnou akci. Machačka s Poncem se nahlásili na všechny disciplíny, ale prý mohou startovat pouze ve dvou. Kalous má jako vždy před touto akcí ruku v sádře, Mufa nikdo vzhledem k jeho osmdesáti pěti kilům o startu nepřesvědčoval. Ostatní si našli jiné výmluvy. Já jsem použil slogan převzatý od mé oblíbené a světově proslulé, nejlepší skupiny Kabát: "Slejzaj mi nehty, chřadnu, řídne mi vlas. To bych snad nepřál, lidi, nikomu z vás. Celej se klepu, čekám, kdy to přejde, mně je vám hrozně blbě, takhle to dál nejde."

    Teď je večer, já ležím v posteli a zítra bude čtvrtek, já musím uběhnout 1 500 (slovy: tisíc pět set) metrů a k tomu ještě v co nejlepším čase. Dnešek byl celkem úspěšný - stáli jsme před Centrálem s Pepikem, Liborem Šimonkem a Frantou Novým, kolem šla Naďa Weberová, a když se u nás zastavila, opřela se o mé kolo. Zítřek už tak úspěšný nebude. Škoda, že nejsem holka, mohl jsem se vymluvit na měsíčky, nebo na co se to ty holky dnes vymlouvaly. Asi ani neusnu. Doufám, že bude ráno zima, abych nemusel běžet v trenkách. Kdyby počasí opravdu zaválelo, mohla by být taková zima, že by se olympiáda přesunula do tělocvičny a tam se těžko bude běhat.

 

    Je ráno, svítí sluníčko a na teploměru je již nyní dvacet čtyři stupňů. Dám si ovesné vločky, jako to podle Mladé fronty Dnes udělali naši fotbalisté před čtvrtfinálem mistrovství Evropy. Džus jsem v lednici nenašel. Ještě v tom článku psali, že lékař hráčům doporučil omezit sexuální život minimálně tři dny před zápasem. Vzhledem k tomu, že jej mám omezený prakticky od narození, musím dnes podat optimální výkon. Jdu na to!

    Dopoledne, ještě než jsme se vydali na hřiště, jsem dostal průjem. Asi nervy. Odnesly to slipy. Nemohl jsem běžet jen v trenkách. Nebudu si přece své orgány během celého závodu neustále vracet do trenek. Kotrmelec mě sice přesvědčoval, ale nepodařilo se mu mě zlomit.

    Startovalo nás asi dvacet najednou a hned při startu mi někdo přišlápl botu tak, že jsem o ni přišel i s ponožkou. Rozhodnut bojovat za slávu své 7.F jsem vběhl do první zatáčky bez ní. Holky od nás ze třídy začaly skandovat "Ngugi, do toho!" Bez té boty jim připomínám slavného keňského běžce, uvědomil jsem si a přidal do kroku, abych svému jmenovci nedělal ostudu. Odpoutal jsem se od posledního místa. Muf, který nakonec musel za naši třídu také nastoupit , to nesl těžce a se slovy: "Kam se ženeš, vole," mě chytil za triko. Utekl jsem mu, ale mé triko mu zůstalo jako suvenýr.

  Asi v půlce závodu za sebou slyším dusot. Začali mě předbíhat favorité běhu. "Stopa!" zařval kdosi a vzápětí mě zul i z druhé boty. Jako by to stále nestačilo, povolila mi guma u tepláků a tyto se každým krokem sesouvaly níž a níž po mých nohách. Když byly až u lýtek a prakticky mi znemožňovaly pohyb, strhl jsem je ze sebe a pohybem zkušené stripterky jimi mrštil do rozvášněného davu. Dav propukl v jásot. Nikdo nesledoval vedoucí běžce a ti dobíhali do cíle bez zájmu veřejnosti a bez slávy. Všichni napjatě očekávali, kdy povolí guma u mých trenek, neboť valná většina diváků zjistila, že pod nimi již nic nemám.

    Za potlesku a mexických vln jsem doběhl oslavován coby morální vítěz běhu na tisíc pět set metrů.


Kohy
24. 03. 2004
Dát tip
Usmev zdobi * tip

Katjusha
19. 03. 2004
Dát tip
Horak dokazal, že je fakt odvažnej resp. statečnej...

Fidunka
16. 01. 2004
Dát tip
Jo,jde to..taková oddechová próza a tý je tady mezi básničkama (nic proti nim nemám,píšu je totiž taky:) čím dál míň...

Shellinka
06. 09. 2002
Dát tip
*

Ivanhoe
11. 07. 2002
Dát tip
t*

Deltex
25. 04. 2002
Dát tip
*

Helča
19. 04. 2002
Dát tip
:-)

Dabi
03. 04. 2002
Dát tip
Paráda ! Máš můj t*

blázen
19. 03. 2002
Dát tip
Naopak, je to super. Jenom by mě zajímalo, jestli i tohle je života. Je to totiž dost těžko uvěřitelné.

uranium
24. 02. 2002
Dát tip
ale teď napodruhý s emě to líbilo už víc

uranium
15. 02. 2002
Dát tip
tohle bylo slabší , pěkný alů emáš lepší

Eding
16. 01. 2002
Dát tip
Tvoje povidka me totalne nezaujala, ani nikoho jinyho tady kolem me a je nas tu asi 10, mel by jsi s tim neco delat

Stevenson
09. 11. 2001
Dát tip
..--)))) hezke, zaslouzi si , mimo toho moralniho vitezstvi i TIP..

ruby
09. 11. 2001
Dát tip
hustyyyy abych se tak jako na urovni vyjadrila:-)))))

Tracy
08. 11. 2001
Dát tip
Chlape, nepouštěj se do maratónů!!!!!!!!!!'-)

Kandelabr
08. 11. 2001
Dát tip
:-))

Vojtek
08. 11. 2001
Dát tip
:-)))))) ****!

Vole
08. 11. 2001
Dát tip
vymyslene? tak to potom nic... ale nie, je to fajn!

"Ještě v tom článku psali, že lékař hráčům doporučil omezit sexuální život minimálně tři dny před zápasem. Vzhledem k tomu, že jej mám omezený prakticky od narození, musím dnes podat optimální výkon." ....Tak to je dost dobrá formulace... od narození omezený sexuální život...:)))) To se mi líbí... teda... ta formulace, ne ta realita....:))) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru