Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deník a posmrtný život

20. 12. 2001
6
0
1621
Autor
horák

Deník a posmrtný život

3. 6. 91- pondělí

Prokládám psaní deníku učením se mikrobiologii. Anebo opačně? Divím se, že při všech těch bakteriích, virech, plísních a nádorech jsem se mohl vůbec dožít svých dvaceti let. Děkuji tedy Bohu, že jsem došel aspoň sem. Děkuji však především přírodě, té mocné čarodějce, která mě vybavila všemi těmi makrofágy a leukocyty, kůží a kyselinou v žaludku. Děkuji také lidskému géniu, který vymyslel antibiotika a objevil léčivost rostlin. (Musím mu však vyčinit za ozónovou díru, oxidy uhlíku, síry a dusíku v ovzduší.) Vlastně je to věčný boj mezi čarodějkou přírodou a géniem lidí. Náš strach ze smrti nás vede do boje o co nejdelší bytí zde. A máme proč tu být. Nebojím se smrti jako bolesti. Nebojím se smrti jako něčeho neznámého. Naopak - myslím si, že co do fyzických projevů může být smrt celkem příjemná, osvobozující. Škoda, že nejlepší zážitek si život nechává až na konec. Štve mě, že budu muset přerušit ty řetězce příjemností, které jsem založil a chystám se založit. Nechce se mi opustit Šárku, páč se těším, jak spolu budeme plodit zdravé děti a vychovávat je v duchu lidského génia, v duchu dalšího rozvoje lidství k zdánlivé dokonalosti. Nechce se mi opustit deníky, kterými chci zaplnit celou knihovnu.

Sice se těším na posmrtný život, jenže ten bude, jak se domnívám, ochuzen právě o tuhle materiální stránku. Nebudu moci v denících pokračovat. Děsím se, že si poslední deník ani nepřečtu.


Sama
29. 12. 2001
Dát tip
Mne toto téma překvapilo a nejsem asi na stejné vlně, budu se muset vrátit, než dám tip. Ale stejně jsi ďábel (to jsou teda vánoční překvapení!)!!!

clovrdik
20. 12. 2001
Dát tip
:-) pěkná úvaha :-)

Wopi
20. 12. 2001
Dát tip
hmmm, no...

malar
20. 12. 2001
Dát tip
Myslím, že deníků si ještě napíšeš...

Print
20. 12. 2001
Dát tip
***!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru