Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

UŠTVÁN

06. 04. 2012
9
25
2236
Autor
pedvo

Dobře si představte průběh celé akce

                                                                                UŠTVÁN

     Zašel jsem si k lékárně, abych se podíval, jakou mají otevírací dobu; hodí se to vědět, v případě potřeby to může ušetřit čas. Tabulka s provozní dobou visela na dveřích, dveře jsou šoupací, na fotobuňku. Když před nimi stane zákazník, rozšoupnou se. Stanul jsem před nimi já, dveře se otevřely a s nimi odjela i zmíněná tabulka. Doprava. Ukročil jsem za ní, sešel jsem tím fotobuňce s očí a než jsem si stačil něco přečíst, dveře se zavřely a tabulka byla zase na původním místě. Vydal jsem se za ní, dostal jsem se do zorného pole fotobuňky, dveře se otevřely, šel jsem tedy za nimi…
     Nejsem běžec dlouhých tratí a zhroutil jsem se za pár minut. Kolena pode mnou klesla a já jsem klesl s nimi. Tím jsem se ztratil z dosahu fotobuňky, přestože jsem zůstal v prostoru vcházejícího zákazníka. Dveře se zavřely a na nich mi před oči přijela tabulka s kýženými informacemi. Neměl jsem ale už sil si je přečíst, a po pravdě řečeno, ani mě už nějak nezajímaly.


25 názorů

pedvo
11. 04. 2016
Dát tip

Lilith 17 – Díky za takovou zprávu, potěšila.


Lilith_17
11. 04. 2016
Dát tip

nejsem běžec dlouhých tratí :D:D pobavilo mě to :)


Lilith_17
11. 04. 2016
Dát tip

nejsem běžec dlouhých tratí :D:D pobavilo mě to :)


Athares
15. 04. 2012
Dát tip
Pohodové, možná by se z toho dalo vytřískat o něco víc.

pedvo
09. 04. 2012
Dát tip
Já a stížnosti? Nic takového mě nenapadlo.

pedvo
09. 04. 2012
Dát tip
Pipo - Rozumím. „Tolik chyb v tak krátkém textu“ sis prostě vymyslel. Podivný počin od člověka, který by měl upozorňovat na skutečné nedostatky.

Honzyk
09. 04. 2012
Dát tip
o):D

pedvo
08. 04. 2012
Dát tip
Promiň, zapomněl jsem dát avízo, čním tak tedy dodatečně.

pedvo
08. 04. 2012
Dát tip
Pipo, nenapsal jsem, že jsi povinen, ale že bys měl. Přece jen bych čekal víc, než od běžného uživatele. Psaní předložky "s" v druhém pádě je považováno za silně knižní a zastaralé, nicméně když chce autor vyjádřit, že jde o směr shora nebo s povrchu, lze jí použít. Nuže, já jsem jejím použitím vyjádřil, že jsem byl fotobuňce na očích, nikoliv v očích. Jako příklad mnoha chyb jsi mi tedy uvedl něco, co v zásadě chybou není. Po dalších už se neptám, není to tvojí povinností.

pedvo
08. 04. 2012
Dát tip
Moje chyba. Nepochopil jsem, že jsi to pochopil, jak jsem to mínil. Ahoj

Honzyk
08. 04. 2012
Dát tip
ae jo...))...mne to jen prislo komicky, chapej:)

pedvo
08. 04. 2012
Dát tip
Pipo - Jako kritik bys měl také uvést, jaké chyby konkrétně máš na mysli. Pokud jsou technického rázu, tak Ti dávám za pravdu. V zájmu rychlejšího spádu jsem neřešil, co, jak a jestli vůbec je možné. Gramatické chyby nevidím, a nějaké jiné? Rád se nechám poučit (nemíním to ironicky). Honzyk - Já jsem se opravdu kochal bez uvozovek.

Honzyk
07. 04. 2012
Dát tip
"kochal":D

pedvo
07. 04. 2012
Dát tip
Díky vám všem za komentáře, jsem rád, že jste se pobavili. M.S. - Každé poučení dobré. A technice už se nevyhneme. R.P. - Nějak lehkopádněji mi to nešlo. E.B. - Tvá fantazie to dotahuje až k detailům, které mě nenapadly. NaNov - I já jsem ze staré školy. Před fotobuňkou u pisoáru si připadám jak před zraky kamer. Honzyk - Vidíš, a já jsem tyto dvojice slov takhle použil úmyslně, v domnění, že v tom bude kousek vtipu. A dík za ocenění právě té věty; když mě napadla, tak jsem se chvíli kochal.

Honzyk
07. 04. 2012
Dát tip
smrt online:D... (bych si jen v tak kratkym textu dal majzla na opakovani tady "zasadnich" slov:" soupaci", "rozsoupnou se",kolena "klesla", ja "klesl" s nimi...) ...ale co me dostalo: "Nejsem bezec dlouhych trati a zhroutil jsem se za par minut":))))* :D :D :D

Křepké poskoky o berličce či se sádrou. Hezká představa*

.duke.
06. 04. 2012
Dát tip
vtip

Pobavilo.Prostě před moderní technikou poklekni ty....A máš poučení: lékárny nenavštěvuj!Hezké písmo i barva.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru