Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diskotéka

29. 04. 2012
1
10
1504
Autor
unisex

"Jdem dovnitř?" zeptal se Luke. Kývl jsem hlavou a šli jsme.

V patře byl stůl a u něj dvě gorily. Zaplatil jsem a gorily otevřely mříže.

Napravo se táhl bar, u něj se otáčely tři holky okolo třicítky. Podlaha u baru lepila. Opřeli jsme se zády o pult, pili šnity a koukali na disko.

Přede mnou tancovaly tři holky, mohlo jim bejt tak dvacet. Bruneta byla pěkná, blondýna si myslela, že je pěkná a třetí věděla, že moc pěkná není.

Zprava se valili další a další lidi. Kluci v upnutých tričkách se mísili mezi holky na place a předváděli různý kreace.

Koukal jsem na ty tři grácie pohledem Michaela Fassbendera, pil pivo a občas něco prohodil s Lukem.

Z levé strany přede mě přiletěl kluk. Spadl na všechny čtyři a kdosi ho kopnul kolenem do obličeje. Kapala z něj krev na lino. Přišly gorily, vzaly ho pod rameny a postavili. Blondýna, co si myslela, že je pěkná, mu utřela kapesníkem zkrvavený obličej. Odvlekli ho a jelo se dál. O krev pod barem se nikdo nestaral.

Když Luke zmizel na záchod, zeptala se mě mladá holka, co stála vedle na baru, jestli si s ní chci povídat, že jí připadá, že se nebavím. Řekl jsem, že nechci.

Na disko přišla pěkná holka, mohla mít pětadvacet. Tancovala na střídačku s dvěma klukama. Hrála si s nima a do toho házela okem po mně. Když odešla na záchod, řekl mi Luke, ať to zkusím. Pučil jsem si od něj kilo a čekal, až se vrátí zpátky.

Čekal jsem dvě minuty, pak sem šel za Lukem a řekl mu, že dem. A šli sme.

Venku bylo teplo jak v létě. Dojeli jsme taxíkem k Lukemu, vzal jsem si kolo a jel domů.

Doma jsem si sundal tenisky. Na šlapkách byla zaschlá krev. Viděl jsem znovu ten zkrvavenej obličej, poslední vzepření kluka, než ho odtáhnou ven, holku, která má na ruce krev a je jí do pláče, moji nohu, jak kreslí krví po linu, holku, co se líbá s klukem a přitom mě pozoruje.

Všechno jsem to viděl a vůbec nic jsem necítil.


10 názorů

Líbí se mi ten odstup a nevraživost, s jakým pohledem je text psanej. Jestli má smysl nebo ne, hážu pryč, baví mě to číst. Jenom ten zvrat po tom půjčeným kilu je nevyřčenej.

StvN
06. 05. 2012
Dát tip
Ahoj. Kyvl jsem hlavou. To mi pripada povedome. U tebe myslim oblibene gesto.

Janina6
30. 04. 2012
Dát tip
Vždycky mě děsilo, že takhle plno lidí opravdu žije. Že jim to stačí. Věcnost toho popisu má své kouzlo. Jenom nevím, jestli má smysl psát takové texty. Nevzrušeně o nevzrušujícím. Člověk nad tím třeba i přikývne, jo, tak to je, ale vrátí se ještě, aby si to přečetl znovu?

unisex
30. 04. 2012
Dát tip
Ty nejseš čtenáři, to zaprvý. A za druhý si sem nepřišel s kritikou, ale se svými rozumy. Na druhý straně: díky téý reakci jsem s dílem nadmíru spokojen. Protože z krátkého pohledu na tvoji tvorbu je mi jasný, že jsi docela mimo.

unisex
30. 04. 2012
Dát tip
Moc mi tady nevybuřuj Zdendo, nejsem na tebe zvědavej.

unisex
30. 04. 2012
Dát tip
Ty seš mi nějakej chytrej klučina.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru