Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První máj

01. 05. 2012
4
13
1665
Autor
unisex

Je ráno a nějakej čas mi trvá, než se zvednu, otevřu lednici a naleju do sebe půllitr džusu. Vrátím se do postele a začnu číst Rozšíření bitevního pole. Už podle přebalu mi je jasný, že tahle kniha bude dobrá. A taky že jo. Konečně člověk, kterej píše, jak to je.

Ležím ještě takovejch deset minut v posteli a přemýšlím, jaký mám možnosti. Zavolat Anně, někam ji vzít a nechat vykládat svý dvacetidvouletý rozumy. Na začátku mě to s ní bavilo, ale od chvíle, co byla u mě v bytě mám trochu obavu trávit s ní čas v uzavřených prostorech. Posledně mi totiž mezi kuchyní a obývákem vstoupila do cesty a tvářila se, jako by čekala, že ji chytnu do náruče, odnesu do ložnice a podělím se s ní o poslední zbytky své intimity. 

Pak je tu Marcela. S tou by to asi skončilo kvalitním sexem (zjistil jsem, že sex má svoji kvalitu sám o sobě - buď je dobrej, nebo je špatnej a vůbec v tom nemusí hrát roli, jestli k sobě něco cítíte), ale musel bych si vyslechnout spoustu přihlouplých vět. Seděli bysme někde u piva, ona by na sobě měla nějaký upnutý šaty, aby bylo vidět, jak velký prsa má, tudíž by každej, kdo by kolem prošel, na ně civěl a ona by dělala, že si toho vůbec nevšímá. Pak bysme šli do jejího bytu a bez nějakejch zbytečnejch řečí bysme se spolu vyspali. Po sprše bych si za ní lehnul a ve chvíli, kdy by se dostavil pocit totální prázdnoty, vstal bych a beze slova odešel. Popravdě: nic moc vyhlídka.

Nakonec jsem se domluvil s IT manažerem firmy co vyrábí kolesová rýpadla a pro kterýho je v životě důležitý dobře se najíst a kite, se stavebním inženýrem, kterej se dostal nahoru díky svýmu otci a zbývá mu pár týdnů svobody, než se k němu přistěhuje holka, ke který se po pěti letech vrátil, a s kovářem, kterej svoji existenciální krizi vyřešil tím, že si mozek vyvařil v reiki, na tom, že si dáme sraz ve městě o obhlídnem nějaký holky.  

Je to sice trochu nuda, protože tohle děláme skoro každej víkend, ale pořád je to lepší, než sedět doma a mít v hlavě: první máj.

V mým bytě je klid. Žádná hudba tu nehlaholí, na domě není jedinej prapor. 

Ale první máj je.


13 názorů

StvN
06. 05. 2012
Dát tip
Koukam, ze v pisecke knihovne maji jen moznosti ostrova. Tak to chce asi vetsi knihovnu.

unisex
06. 05. 2012
Dát tip
jj, leda v knihovně to vidím no

StvN
06. 05. 2012
Dát tip
Mel jsem je pujcene od kolegy z prace. Je to uz tak dva roky. Ted bych koukal u nas v knihovne.

unisex
06. 05. 2012
Dát tip
No, dostal sem teď od našich další dvě knihy od něj. Se na to těším. elementární částice nejdou sehnat prej. Nemáš tip kde?

StvN
06. 05. 2012
Dát tip
Elementarni castice se mi libily jeste vic nez rozsireni bitevniho pole.

Mumík
02. 05. 2012
Dát tip
na první máj fakt nemyslet, nejvíc mě sere, že to pak taky v tom rádoby filmu recituje můj oblíbený Tříska J. a vůbec vypadá tam jak úplnej šašek v tý paruce; on ten den alespoň mně bude asi pořád čas od času někdo něčím znechucovat, hlavně tou pusou pod rozkvetlou třešní, zaplať panbůh za to, že tuhle starost nemám a doufám ani nikdy mít nebudu, takže tip za to, že v tom tak trochu nejsem sám.

unisex
01. 05. 2012
Dát tip
Protože je to o něčem, zino ;)

zina.f
01. 05. 2012
Dát tip
To mi bylo jasný hned po prvním přečtení :) Spíš jsem měla na mysli, že ačkoliv to je o ničem, ten pocit ničeho z toho prostě nemám.

unisex
01. 05. 2012
Dát tip
Však to má být o ničem zino. ;)

Vampirelord
01. 05. 2012
Dát tip
Mně se docela líbí..je v tom ten dnešek.....takže za mne.... like

konias
01. 05. 2012
Dát tip
nic velkolepého, pár dost ohranejch slovních spojení...ale docela se mi to jako celek líbí...něco nebo spíš jakési Nic v tom vidím a nacházím... t

zina.f
01. 05. 2012
Dát tip
Nápad se mi líbí, ale nezlob se na mě, ale to zpracování je hrozná nuda. Naprosto rozumím existenciální krizi a té prázdnotě, bloumání od ničeho k ničemu, znuděnosti, nicotnosti. Ale tohle je až moc o ničem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru