Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O znameních

20. 12. 2012
5
9
1493

Mně budete něco povídat o znameních. A že prý se tomu nedá věřit! Jakpak by nedalo, jakpak by ne!

Tuhle mi přeběhla přes cestu kočka, černá tak, že jí nebylo na asfaltu vidět. "A hrome!" říkám si, "jakápak smůla tě čeká..." A taky jo, přijdu domů a žena hned na mě: "Tak si představ, že Koudelkovic zdědili přes půl milionu po strejčkovi a budou se stěhovat do většího!"
A já povídám: "Tak, a je to tady! Neříkal jsem to? Černá kočka přes cestu! Uhni mi z cesty, ženská, sic tě ztluču!" A šel jsem a celou tu smůlu jsem si odstonal.

Potom jsem jednoho krásného dne ztratil korunu, vypadla mi kamsi do trávy. Tak jsem poklekl a hledám a hledám, hodinu, dvě, tři hodiny jsem lezl po trávníku, a koruna nikde. A potom jsem vám mezi stébly zahlédl pravý čtyřlístek! Povídám: "A hrome, konečně se na mě usmálo trochu štěstí." A jetelíček jsem utrhl. Jdu domů, bylinu v knoflíkové dírce a celý jsem napjatý, jaké že mi ten kousek zeleně přinese štěstíčko. No a hned ve dveřích na mne vyskočí moje milá žena a zvěstuje mi: "Tak si představ, že Koudelkovic dneska v tom novým vyhořeli, a ani to neměli pojištěný! Všechno pryč, Koudelková se dočista zbláznila a Koudelku vezli se srdcem!"

A já se jen smál nad tím štěstím a pohladil jsem to svoje čtyřštěstíčko v klopě, ženu jsem popadl, až se lekla, ale já povídám: "Co ty se lekáš, ženská hloupá, to já od radosti, že mi dneska tak přeje štěstí!" A pak už jsme se jen smáli a tančili.

Jak říkám, mně budete něco povídat o znameních a že prý na tom není ani zbla pravdy...


9 názorů

Gora
20. 01. 2018
Dát tip

Chachá...to bys rád, viď:-), měl bys námět na další povídku...


Gora: Bude žaloba?


Gora
20. 01. 2018
Dát tip

Zasvobodna jsem se jmenovala Koudelková:-)


pověry fungují(


Garth
07. 01. 2013
Dát tip

:-D


VH64
04. 01. 2013
Dát tip

Bazilišku!


Kočkodan
22. 12. 2012
Dát tip
Príjemne se mi to cetlo. Dovoluji si upozornit na mé dílko Bohuzel to funguje.

pedvo
21. 12. 2012
Dát tip

Škoda té koruny, ale bylo to bohatě vyváženo. S tou kočkou to není tak jednoznačné: jako nositelka smůly by neměla být předobrazem nadcházejícího štěstí.

Čtyřlístky by se daly pěstovat, ale ještě to nikdo nezkusil.

Jo, abych nezapoměl - pěkně napsáno, pro usmání.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru