Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Další vánoční aneb jak sa sinátor mohl posrať!

25. 12. 2012
7
30
3124

Tož kurva piča lidi! Vánoce! Fčera štědrý den a jako gut, no ne? Letos to bolo zasik uplně šicko jinak. Ráno nečekaně přijela Blažena z Práglu, kabát jako dycky, kurva, páčo čupr gut udělané, lokny jak sviňa, s ni ten jeji cajzl připrckal a Miluno, překvapeni! A já kurva, co tu děláte, jaké překvapeni? A Blažena, Miluno, ja vim, že neviš, tak ti to řiknu a řikla Milu, neskaj je štědrý den! A já sa picla do čela No jo, kurva, štědrí den! Já piča su zapomněla a nemám nic naprasené k žrádlu anik žádné prezenty su neposcháněla. A Blažena, neboj sa, šicko je domluvené, Lukáš a muj bratr ti nesměli nic řect, viš, letos vám udělám vánoce já, dárky su vám přivezla, stromeček, šecko bode, aji meso pro tebe a salát brandoroví! Enem si sedni, mi šecko zařídíme! Scu, abiste takik jednó mněli heské svátky! A jak to dořikla, tož začala se svim cajzlem tahať z trabantu srački šelijaké, baliky opentlené, jehličák umnělí, mísu s meskem sirovím, papundeklovů krabicu s cukrovim a šecko možné, enem su na to pulila očadla! Bola su spokojená! Zapadla su do baráku, sedla na lavicu v kuchyni, založila ruce do zadu jako pani královna, co má kolem sebe sto slůžících, nic nedělala, a enem kukala, jak se to šecko toči! To vite, ten muj malí mongoloid darmožrůt sa moch posrať! Letal sem a tam, stromeček dal v obivačce do stojánku a kule na to ješel, starí mu pomáhal, Blažena omila tchyni zahnojenů prcinu, vite, je to jeji nevlastni matka, kurva, tož sa stará, abi až tzchyňa vypusti dušu, dostala trochu jejich vjeci, ale to si misli čpatně, nedám ji nic! Blaženin cajzl smažil říski na pánviče, vonělo to svinsky, sliny sa mi sbihali, žgrindla su tam na tej lavici jak buldok hladoví, tož podemně šupsli kjetináč starí, abi nebola luža.

Kolem poledne biolo šecko hotové! Sinátor strčil do zdi šňuru ot stromečku, sjetylka sa rosvitila a bolo to krásné, barevné jako lampičky na bordelu na Perlofce! Chvilu su přemišlala a pak su řekla stači, do to bude platit tu eletriku jako? Střelila su sinátorovi pecku pořádnů a pak nuškami na vjetve ten kabel štipla, abi bol klit. Pak sa začalo žrat. Brandoroví salát misto vlašáku a kapr obalovaný mýsto hlavi od makreli! Hltala su to a přidávala si a přidávala, až mně moseli zastavovať, abi na ně zvostalo! Pak su to zapila šecko šerákem, grcla si a narvala si plný mordu cukrovi. A frk na dárki krásné! Blažena mi dala veliků bednu, hnetkaj su to rozervala a kurva! Hnojni gumáky nové a montérki, činky, samé čupr gut vjeci! Bola su tak zrušená, že su sa poscala! Starý dostal dárkoví koš plný dobrích vjeci. Okamžitě to začal žrat, dokut měl jistotu v Blaže, bál sa, že dyž odjede, že mu to zožeru. Bál sa oprávněně, kurva! Dárek dostal dokonce aji žerik, sušenů kytáru od prasce, ale to su už nevidržela, zala to o rovnó hodila do hrnca s vařici vodó, abi bola polivčička. Bláža nezapomněla dokce ani na tchyňu, dala ji papuče nové, v duchu su sa smala, tchyňa sotva sedi a boty? Bláža je piča.

Tož a posledni dárek dostal sinátor. Pixla veliká to bola, odevřil to, vipulil očadla a ježišimaria tetooo, ježišimariáááá, to sa mi snad zdá, to su dycky chtěl! A vitách tu sračku ven a já Co to kurva je za sračku? A on maminko, to je plejstejšn! A já kurva, to je ten ksindl na hraní her? To ti zrasim nohó od stola, nebo dám to zastavárny, vjeci co virobili ty smradlavé japonské prcky, v baráčisku nescu! A Blaža rychlo nastůpila, a Milu, neblbni, to bis bola samaproti sobě! Uděláme takovů domluvu, že dyž to lukáškovi necháš, dostaneš každý tyden flašu rumu, co ty na to? A já tož gut, ale jednó sa spozdi dáfka a je po ksindlu, jasné? Dám do máselnice, rostluču a fertig!

Pak sme eště chvilu poseděli, něco sežrali a pak Blaža s cajzlem, že pojedó, že si eště udělaji u sebe vánoce heské, že to chtěji mit sůkromé. Tož sa lůčili a pořát jakobi tak okatě, něco sceli a paprika to pak rozetnul a Mamo, viš, sestra moja nám udělala heské svátky, mohla bis ji třeba poděkovat. A já ty pičo jedna bohatá, co si misliš, že tadyk bodu z tebe srať kakaové bobi? Kukaj tahnůť otkut si připrcala! A Bláža sa rozbulela, sinátor sa rozbulel, dokonce aji starý, ten debilnui páreček si nastůpil a odjel do ryti. Hnetkaj su nastůpila na ten sinátorvo šejstejpln, zala su to zarachtala tim a sinátor maminko, prosimtě, neeeeee, nedělej mi s tim nic, poroucháš to! A já debile! misliš že su tak blbá, že bich to zrasila, dyž z teho bodu mnět ten rum? Enem si to pučim a za chvilu ti to vrátim. A sinátor Maminko neee, prosimtě, dávej pozor. Jednu su mi přišila, čopla to, dala mezi kozi a du ven a rovnó do hospi.

V hospě plstejšns dala na stul a ogárci čumte, co mam, to ste etě neviděli! A ogárci to začali ohrabávat pazórami nemitými, a Co to kurva je milu, to je nějaký tranzistorák? A já guvno, socki, připojte to tamhle na bednu, kurva a uvidite co ste eště neviděli! Tož jeden ta socka fůsatá to čopla a scela to zapojiť, ale nešlo to, mnělo to špatnů koncofku, tož sa mosel vziť msr, ucvaknůť to a drátki jednotlivé do bedny narvať. Pak tam začalo cosik lítat, dva panáci si tam dávali přes dršku a\ řvali u toho jak teplůši! Dostala su z teho chuť na bitku, tož su to tam šecko zrasila, tři ogári uzěmnila a jako gut, no ne? Akurát šejplejstn spadlo na zem a kdosi na něj nablel, ale to sa otřelo, rum bode! Pak přišla Veruna a kurva, co to je? A zala jeden ten ovladač, strčila pod sukňu, dala do prdele a začala s tim běhat, piča blbá, zapomněla, že to je čpagátem připojené k tomu zbitku, tož to řáchlo ze stolu na zem a jelo po podlaze a ve futrách sa to otočilo a rosekalo na sračku! Naštěsti tam bol jeden eletrikář, tož to sestavil zasik, slepil izolepó a bolo to. Dala su eště dva kůski a valila dom. Jak su bola přiožratá, tož su plejštejsnt tahla za šňuru po zemi, jelo to ve sněhu jako sáňki a zvostávala po tem dlůhá cestička.

Doma su pak zavolala sinátora a Hajzle malí, podivej, jaká su hodná maminka, ksindl ti zvostal v cajku, vidiš? Nic moc sa s nim nestalo. Tož a chuj sa rozbulal ščestim, že su taková dobrá mutr, co dodrži svoje slovo mateřské! To bol ten nejhezči dárek pro něj, vite, jakýpak tsjšpejsnt, kurva! Čistá mateřská láska, kurva!


30 názorů

Antonín8
24. 01. 2013
Dát tip

Kurnik šopa, proč mě pořád chodí avíza Heřmane, Miluno?!!!!! Nestojím o ně. Díky.


A už ste si nědy strčili do ryti pórek čerství?


StvN
18. 01. 2013
Dát tip

Edvine, tedy se asi rozcházíme v chápání pojmu svoboda nebo demokracie. Zkrátka v přístupu. Pro mě stanovování nějakých zvláštních manitnelů ňějakou vyší mocí není projevem demokracie, ani když se to bude dít VE JMÉNU demokracie. Nechci běhat po písmáku, stavět tu nějaké ploty, a třídit lidi před vstupem do klubu PM podle nějakých osobních morálních preferencí. To je mi proti mysli. Navíc by takový přístup ztratil smysl. Zopakuji.

Smyslem PM je výchova autorů a čtenářů. Výchova však musí probíhat otevřeně. Lidé by měli mít šanci vidět různá díla a měli by mít možnost se k nim vyjádřit a ty mantinely si musí nastavit společnost sama. Neměl by to řídit nějaký člověk nebo uzavřená skupina lidí. Nejlepší máš, když někdo dospěje k nějakému hodnotovému systému sám od sebe, ne když mu ho někdo vnutí tím, že mu bude předkládat jen ty dobré věci a ty špatné pro jistotu skryje. My to děláme tak, že píšeme dobré věci a komentujeme tak, aby byl zřejmý náš postoj. Díla jako například tady Miluny by sama od sebe měla zapadnout. Já ji také nečtu. Ale určitě nechci dělat hlídače. Ať se to dílo popere s ostatními v rovném souboji a ať prohraje. Budiž. Ale aspoň má rovné šance. To je podle mě důležité.

Takže máš pravdu v tom, že "demokracie je dle definice svoboda jednotlivce až ke hranicím svobody toho druhého" a právě v tom je to jádro. Není to o tom, že může přijít někdo třetí a tu hranici namalovat jenom proto, že ten jeden se cítí utiskován. Ty máš šanci a každý má šanci působit v mezích nastaveného systému a dělat to, co umí. Ty sis zvolil cestu odmítnutí, budiž, ale nečekej, že já tu budu napravovat pokažený svět.


Edvin1
17. 01. 2013
Dát tip

Ezo, Písmák není vzorkem literární gramotnosti celé populace ČR. Internet, a tedy i Písmák, pro snadnost zviditelnění se a anonymity masívně přitahuje nejrůznější individua, která v jiných médiích nemají šanci.

Písmák, pro svou podivně chápanou "demokratičnost", je jedním z jejich oblíbených útočišť.

Jsem zde kvůli pár solidním kritikům, čtenářům a autorům, od kterých se učím psát. Za tuto možnost zde vyjadřuji provozovatelům Písmáka můj upřímný dík. Jsem však znechucen skutečností, že nikdy nevím, zpoza kterého rohu zde na mne vybafne nějaký agresivní, zpotvořený, zhovadilý text. Jsem dokonce vyzýván, abych se účastnil hodnocení takových "děl" (například v PM).

Demokracie je dle definice svoboda jednotlivce až ke hranicím svobody toho druhého. Pokud však tyto hranice nebudou vyznačeny, kupříkladu vykázáním morálně i jinak závadných textů za určité mantinely, za které by čtenář mohl vkročit jen když je na ně jednoznačně upozorněn, pak se ve své sobodě cítím omezován. Já sám v případě mých textů, jež by někoho mohly ranit, v prologu na tuto možnost upozorňuji. Ale to není postačující, neboť takový drobný "mantinel" je snadno přehlédnutelný.

Škoda, že provozovatelům Písmáka na jeho dobrém jménu tak málo záleží.


DavidPetrik
15. 01. 2013
Dát tip

Miluna mi poslala avizo. Netusim proc.

@Eza: Odepisovat kvalitu cehokoliv (treba Pismaka) na zaklade jednoho prispevku je kratkozrake a melke. Doufam, ze tak necinite. V mnozine literarnich serveru Pismak, i navzdory svym neduhum, stale vynika kvalitou prispevku a kritickou praci uzivatelu. Cenim si ho tim vice, protoze je soucasti kulturni pupecni snury, ktera me udrzuje ve styku s literarnim prostedim v Cechach, jehoz bych jinak nebyl pritomen.

Povidka mesice je uzitecna instituce nejen protoze zvyraznuje prozaickou tvorbu na Pismaku, ale prave pro svoji otevrenost. Rozumim, ze Vam Miluniny texty nevyhovuji - objektivne take nepatri mezi to, co me na Pismaku nejvice oslovuje. Doporucuji ale precist - pokud jste tak jeste neudelala - ostatni prispevky v PM (a to nejen za tento mesic). Treba si potom udelate jiny nazor nejen na PM, ale i na Pismak.

P.S. Omlouvam se autorce za odvedeni diskuze od jejiho dila.


Proč si misliš, že hodná teta Miluna nepiče hodnotné vjeci, robičko dobrá?


Eza
15. 01. 2013
Dát tip

Edvin: Psala jsem jasně, že jsem se na "díla" podívala, to znamená, že jsem nebyla schopná je přečíst do konce. Právě proto, že na to nemám žaludek (podobně jako Ty).

Ironii ani v textu ani v komentářích nenacházím asi proto, že si čím dále tím silněji uvědomuji, že naše kultura a umění rapidně zaniká, mezi jinými právě pod tíhou takovýchto (v tomto případě literárních) výrobků.

Zájem o brakovou literaturu stoupá a hodnotnou málokdo ocení. Důvod je prostý. Ona braková (sice velmi prodejná a to právě lidi máte) lidem s časem mozky natoli zamlží, že nejsou schopni rozlišovat hodnotné od nehodnotného, dokonce škodlivého. A když literární servery tohle umožňují, vidím to dost černě. Co necháme těm příštím generacím po sobě?

Když klesá kulturní úroveň národa, promítá se to automaticky všude jinde.

Pokud jde o udělování tipů. Jo, došlo mi definitivně, že je to hra na úrovni mateřské školky. Tam to ale odpovídá věku.

 


DavidPetrik
14. 01. 2013
Dát tip

Ocenil jsem, ze Miluna alespon zacala texty formalne clenit. A nepoburuje me lavina vulgarit. A verim, ze Miluna jednou treba i vyda knihu. Jeji brutalni, jadrny styl upouta: je marketingove zivy. A vydavatele na nej vsadi, protoze vedi, ze kdyz ctenar, uvazujici o koupi, otevre knizku kdekoliv, vzdy na nej vykoukne tenhle chytlavy jazyk. Potiz je v tom, ze ctenar neprohledne, ze jednotlive texty jsou sobe prilis podobne. A tak prvni je zabavny, druhy je usmevny a dalsi uz jsou trochu nudne.

Takovy vyvoj jsem k Miluninym textum prodelal i ja. Tudiz tento text je pro me jen dalsim v rade, a tudiz me vlastne nezaujmul. Texty se nelisi a Milune chybi autorsky vyvoj. Tim se lisi napriklad od Brackenridge, ktera ma take velmi chytlavy a osobity styl (trebaze velmi nepodobny Milune), jenze kazda povidka ma jinou, casto nepredpovidalnou pointu a predevsim strukturu: oboji Miluninym textum casto chybi.

 


Edvin1
13. 01. 2013
Dát tip

No nic, tohle (text a skoro všecky komenty) je ukázka nechtěného, černého humoru.

Tak si soutěžte, kdo na to máte žaludek!

Ed :-)

 


StvN
12. 01. 2013
Dát tip

Nebudeme A PRIORI vylucovat zadne literarni dilo. 

Pokud by nekdy byl enormni naval nominaci do PM, pak jsem pro zavedeni pravidel pro zuzeni vyberu. V soucasne dobe je cestou ke zlepseni tvorba a pozitivni pristup, nikoli odmitani a negativni pristup. 

Edvine. Ty svym odmitanim nedosahujes niceho jineho, nez ze se pripravujes o ctenare. Jiste. Je ti to jedno. Ale chovas se jako pubertak. Nic ve zlem. Jiste ale uznas, ze si od tebe nenecham diktovat, koho muzu a koho nemuzu do souteze pustit. Jeste bys pak po mne mohl chtit dalsi veci. 

Pro ezu: tohle je porad literarni dilo. Pokud je autor schopen zustat ve svete litratury, pak nevidim duvod, proc ho netolerovat. Kdyby byl text samoucelne vulgarni a poskozoval nejake uzivatele nebo komunitu, byla by to jina vec. Ale jinak je to text jako kazdy jiny. O nizke urovni by svedcilo, pokud bychom tu meli nejake oddeleni cenzoru, kteri by lidem rikali, co a jak maji psat. Tolerance je naopak znamkou vyspelosti a civilizovanosti. 


Janina6
12. 01. 2013
Dát tip

Ede, přečti si pravidla soutěže PM, abys chápal a nemusel se ptát. Každý může nominovat jakoukoli povídku. Hodnocení její kvality je pak už na čtenářích.


Edvin1
11. 01. 2013
Dát tip

Ezo, snad Tobě, jako Slovance, není ironie neznámá? Pár lidí zde na Písmáku píše kraviny a potměšile se usmívá, jak jim trumpetové gratulují a uchváceně vzdychají. Tož, to už je výkon, co si zaslouží jakýsi druh uznání. Snad bychom zde mohli zavést jakousi Anti-PM.

Já taky Tebe ohodnotil špatně - že jsi došla tak daleko, snad až  k samému konci, svědčí o velice silném žaludku.

Pár lidí se zlobí, že se nezúčastňuji PM. Tak, tady máte můj důvod. Tady a ještě u pár jiných "autorů", co jsou do PM opakovaně nominováni (což chápu, viz výše), a organizátory nejsou vylučováni a priori (což nechápu).

 

 

 


Ezo, máš takik doma análni vajičko heské?


Eza
11. 01. 2013
Dát tip

Kurva, píča a chuj.

Tolik si pamatuji z tohoto veledíla. Podívala jsem se rychle na jiné pokusy o psaní a nenapadá mně nic chytřejšího, než vřele doporučit čtenářům udělat to samé. Nepřehlédněte "povídku" "Anální vajíčko, kurva!"

Skutečnost, že něco takového je zde tolerováno mně definitivně přesvědčilo, že zdejší úroveň je k zaplakání.

Edvine, prozraď mi prosím (myslím to vážně), k čemu jsi zde v komentáři gratuloval. Jestiže zde dáváš tip, vidím, že jsem Tě ohodnotila špatně. 

:-(((


Edvin1
10. 01. 2013
Dát tip

Jak vidím, dosud všichni, co to tady okomentovali, to Milunovi sežrali i s navijákem.

Tip za dobrý fór.

Milune, gratuluji! :-D

 


Sůhlasim!


Janina6
02. 01. 2013
Dát tip

Není za co :-) počkám jen na souhlas Miluny a hned povídku přidám do soutěže.


Janina6
02. 01. 2013
Dát tip

Miluno, souhlasíš s nominací do Povídky měsíce?


Antonín8
02. 01. 2013
Dát tip

V každém případě to není nezajímavé. I na styl jazyku jsem zvykl už v půlce povídky.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru