Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hudebka s pruhy a hvězdami

09. 01. 2013
4
6
1432

„Dobrý den, Jimmy, jak se daří? Jsem tvůj učitel hudby. Můžeš mi říkat Bille. Jak se daří? To je tvá kytara? Nádherný kousek, skutečně překrásný. Ze zastavárny? Za tři dolary? Ale to je znamenité! Ale ne, teď jsem ji upustil, nevadí, ten krám beztak nemá žádnou cenu. A jak se daří? Dáme se do práce.

Tak tedy, Jimmy, ty se chceš učit hrát na kytaru? To je prostě báječné. Jsem na tebe hrdý. Naše zem potřebuje mladé, statečné kytaristy. Opravdu jsem na tebe pyšný! Tak dobrá, Jimmy, teď mě dobře poslouchej. Zkus některým prstem na pravé ruce brnknout na nejtenčí strunu na tvé kytaře. Stop, Jimmy, ne, opravdu ne, to rozhodně nebyla nejtenčí struna, ale musím říct, že jsi byl úplně blízko. Vedeš si velmi dobře, opravdu. Zkus to znovu, Jimmy. Ano, výborně, teď to bylo naprosto bezchybné, Jimmy. Jsem na tebe opravdu hrdý.

Jimmy, teď mě znovu dobře poslouchej. Struna, na kterou jsi právě zahrál, se jmenuje „e“, říkáme jí tedy „struna e“, nebo také „e struna“. Jimmy, teď dávej pozor, řeknu ti hodně důležitou věc: Každý tón, každý tón bez výjimky, se nějak jmenuje. Jimmy, co myslíš, hochu, jak se jmenuje tón, který zahraješ na prázdné struně „e“? Dej si dobrý pozor, co odpovíš, hochu. Tak tedy, jak se jmenuje tón, který zahraješ na prázdné struně „e“?

„Bé“? To zní rozumně, Jimmy. Byl jsi jen docela malý kousek od správné odpovědi. Znamenitě! Jsem na tebe hrdý. A teď si dobře zapamatuj, že na struně „e“ vždy zahraješ tón „e“. Jakže? Nebaví tě to? Chtěl bys už být slavný? Ach tak, nudíš se. Chceš si o tom promluvit? Podívej, Jimmy, můj táta vždycky říkával: Bille, dobře si pamatuj, že kojot a mýval nikdy nezápasí po půlnoci. Tak Jimmy, teď už mi rozumíš? Jsi prima kluk, jsem na tebe pyšný.

Vedl sis velmi dobře, chlapče, setkáme se příští týden. Naučím tě hrát hymnu. Není to tak snadné, jak by se ti snad mohlo zdát, protože je to jediná skladba, kterou musíš hrát s pravou rukou na srdci a v pozoru.  


6 názorů

Zuzulinka
11. 10. 2013
Dát tip

skvělá věc


Zordon
15. 01. 2013
Dát tip

Skvělá karikaturka :)


Aleinad
13. 01. 2013
Dát tip
mám to podobně jako Lakrov, nicméně "humorný" dojem opravdu nepřevažoval.

Lakrov
10. 01. 2013
Dát tip

Dočteno. Čte se to dobře. Celkový smysl mi trochu uniká. Tuším, že ho lze nalézt v poslední větě, ale zřejmě mi zrovna chybí dostatek důvtipu. Vrátím se později.


VH64
09. 01. 2013
Dát tip

Když ona se ta pochvala, co mě napadla jako první, napsat nedá. Teda dá, samozřejmě, ale bylo by tu neslušno...


pedvo
09. 01. 2013
Dát tip

Už pár věcí od Tebe mě zaujalo a teď jsi jim všem ještě nasadil korunu. Paráda, kápls mi do noty.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru