Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fuck You, Jingle Bells

25. 02. 2013
0
3
1302
Autor
reptile

Ač nejsou Vánoce, snad si to stejně s chutí přečtete. Jinak můžete zavítat na mé nové stránky na www.milanrynt.cz

   Mohutná mozolnatá dlaň chňapla naprázdno. Hošíkovi se podařilo na poslední chvíli proběhnout starci mezi nohama a po jeho plandavé nohavici a kabátě se mu mrštně vyšplhat za krk.
   Ještě se mu sice trochu motala hlava od toho, jak se ho kmet před chvílí pokoušel udusit polštářem, ale udržel se. Však také svému sokovi nezůstal nic dlužen. Děd měl celý plnovous sežehlý od výbuchu dělobuchu. A jeho alkoholický nos po úderu baseballovou pálkou svůj objem více než ztrojnásobil. Chlapečkův obličej na tom však nebyl o nic lépe. Bič se v rukou rozzuřeného kmeta stal opravdu vražednou zbraní. Ještě že si klučina v peřince schovával ampuli s kyselinou.
    Díky své obratnosti teď visel zavalité postavě na zádech a nedbaje zběsilého poskakování a otloukání o kmeny okolních stromů, vytáhl levou rukou z plenky špendlík a s požitkem jej zapíchnul do masitého krku.
   Starcovo tělo se rázem zkroutilo do podivné polohy a skácelo se popředu do sněhu. Hošík do špendlíku zkoumavě zacvrnkal nehtem a dědovi legračně zaškubaly ruce a nohy. Chvíli si cvrnkal jen tak pro radost a když jej hra přestala bavit, svezl se ze zavalitého těla dolů, zvedl titěrné ručičky nad hlavu a vyrazil ze sebe vítězný pokřik.
    Bylo po Santovi.

    Letos bude dárky rozdávat Ježíšek.


3 názory

Beowulf
26. 02. 2013
Dát tip

Mě se pointa líbí, i kdyby byla stokrát odhalitelná "po první větě" Možná je to tím, že jsem velký příznivce všech anti-Santa Clausovských nálad, ale také se na tom svou měrou podílí její energická konstrukce a v ní obsažený kontrast: Milost (rozdávání dárků) proti krvežíznivosti Ježíška jak je prezentován v příběhu, což vytváří příznivé ironické napětí. 


Max Hutar
26. 02. 2013
Dát tip

Souhlas s eucrowem. Tenhle burleskní žánr moc nefunguje na malém prostoru. V delší povídce, s komplikovanější zápletkou a více postavami, by to ale mohlo fungovat - viz místního prozaika Měrku.


e.eucrow
25. 02. 2013
Dát tip

pointu som odhalil po prvej vete a to asi nejni dobre :) inak mi to pride ako taky vysek z niecoho vacsieho. nie zle napisane, ale mohlo to byt aj vtipnejsie, napaditejsie... myslim ze sa z toho dalo vytazit viac.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru