Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když jsem smutná, píšu

06. 04. 2013
4
6
1416

 

Vrátíme se k sobě? Tahle otázka mi za den probleskne hlavou snad tisíckrát. Cítím se, jak zmuchlaný papír v koši. Těžko mě někdo narovná a když, už stejná nebudu. Šest let se nedá zakrýt otočením stránky, smetením drobků ze stolu, ani zavřením očí a představou ubíhající krajiny při cestě autobusem. Šest let ne. Milovala jsem tě. Hluboce. Dala ti srdce do dlaní, abys mě hřála.

 

Skutečně se po tom všem můžeme k sobě vrátit? A nebyla by to chyba? Ne „osudová“ – protože na osud již nevěřím. Osud. Cha! Poslouží dobře jako výmluva pro břídily, co se bojí sednout si za volant vlastního života a přidat plyn.

 

Na misce vah hrají si „pro“ a „proti“ na schovávanou. Každá Bette má svou Tinu a každá Tina má svou Bette. Jenže ony jsou postavy filmového plátna a život není americká movie. Jsme obyčejné české ženy. Dva břehy téže řeky. Jsi pro mě rozjezd proti kopci, zrádná. Zrada.

Plně rozpálená plotýnka, horko i spálenina. Bolest.

 

Jsem skořápkou bez oříšku. Dávno jsi ho snědla. Pamatuješ?! Jsem obal bez náplně. Proboha, zahoď už to pero. Nepíše. Jsme věčně rozepsanou kapitolou, na skládce tlející rybou, co právě sebral pes. Pozdě.


6 názorů

Vaud
30. 03. 2014
Dát tip

u mě dobrý 


vinca minor
27. 04. 2013
Dát tip

Pěkně píšeš, když jsi smutná..*


Díky, Oldjerry, vážně - díky. :-)


Oldjerry
07. 04. 2013
Dát tip

Kýčovité?  ale kdepak. To chce jen číst bez předsudků, snažit se porozumět autorovi a ne mu psát návod, o čem a jak by měl psát. Pokud to neumíš - jdi dál. Tohle není hra se slovy, zatím je pár let života  a - nikoli první - zklamání, další pád. Je pravda, že tohle vše se tam najít dá, ale asi  to musí člověk chtít najít.  Rozhodně odsudek je nejkratší a nejsnadnější hodnocení... naštěstí autorka má svých starostí dost a tohle jí bude vadit jen docela málo ... bych tak napsal. Jen hledá, kdo porozumí - třeba proto, že má za sebou stejnou zkušenost...


e.eucrow
06. 04. 2013
Dát tip

je to bohuzial az prilis gycovite. obchytane rekvizity, tradicne obrazy. pre mna nie.


lenkak
06. 04. 2013
Dát tip

Bolí jen tě číst... :-( Je mi líto


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru