Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

II. letní mezinárodní festival PO STRANÁCH MORAVY

Výběr: a2a2a
08. 07. 2013
4
34
3352

O přihlášku s NÁVRATKOU si prosím napište, pošlu mailem obratem. Těším se na všechny, komu ještě pozvání neodrazilo mailem.

Milí priatelia,
 
pred nedávnom sme Vám avizovali, že posledný júlový víkend organizujeme v Prírodných liečebných kúpeloch Smrdáky 2. ročník medzinárodného letného poetického festivalu Po stranách Moravy,
kde budete mať príležitosť stretnúť sa so svojimi kolegami z Čiech a Moravy, nadviazať eventuálne nové partnerstvá a priateľstvá. Srdečne Vás do tejto kúpelnej obce pozývame (navštívime aj Senicu a Skalicu)
a veríme, že sa Vám bude na Záhorí páčiť.
 
V prílohe posielam okrem prihlášky a návratky aj rámcový program festivalu a tešíme sa, že pozvanie prijmete a obohatíte svojou aktívnou účasťou celý festival.
 
Za organizačný výbor
Vlado Petrovič a Jarmila Moosová
 
 

Program 2. ročníka Letného medzinárodného poetického festivalu Po stranách Moravy

Termín: 26. – 28. júl / červenec 2013

26.7.2013 piatok

16.00 hod. – 19.00 hod. – prezentácia v penzióne ATLAS Senica

19.30 hod. – 21.30 hod. – Poetický večer venovaný obyvateľom Senice (predstavenie tvorby 

zúčastnených autorov doplnený domácou hudbou ) 

21.30 hod. – 23.30 hod. – zoznamovacia 1. tvorivá dielňa

 

27.7.2013 sobota

08.00 hod. – 08.30 hod. – raňajky v penzióne ATLAS Senica

09.00 hod. – 09.30 hod. – presun do Smrdák, privítanie starostkou obce a vedením Kúpeľov

10.00 hod. – 12.00 hod. –  2. tvorivá dielňa, interiér a exteriér Smrdák

12.00 hod. – 13.00 hod. –  obed

13.00 hod. – 18.00 hod. – 3. tvorivá dielňa formou výjazdu do Skalice ( prijatie na meste, 

prehliadka pamiatok, literárne sústredenie, návrat)

13.30 hod. – prijatie účastníkov festivalu a organizátorov na MsÚ v Skalici

18.30 hod. – 19.00 hod. – večera formou švédskych stolov

19.30 hod. – 22.00 hod. – Galavečer pre Smrdáky a kúpeľných hostí ( predstavenie poézie 

z tvorivých dielní + hudobné vstupy + Šroti z Moravy + účastníci festivalu + )

22.30 hod. – 23.00 hod. – presun do Senice penzión ATLAS

23.00 hod. – 24.00 hod. – polnočné variácie 

 

28.7.2013 nedeľa

08.30 hod. – 09.30 hod. – raňajky v penzióne ATLAS Senica

09.30 hod. – 10.00 hod. – ukončenie festivalu (organizačné pokyny)

 

http://www.postranachmoravy.cz/

 
 
 
 

34 názorů


víno bylo senzační, probouzela jsem se po něm do dnešního oběda :)))


hrnce fakt tentokrát nebyly na svařák potřeba, víno bylo teplý až dost, v tym horku to někam vozit... příště vezmu asi ledovou kávu(((



pod odkazem http://www.postranachmoravy.cz/program/ je dnes v devět večer, kdy už skončila akce roku 2013, program na srpen 2012. ale třeba jsem se špatně koukal :o)


??? - je tam TAKÉ program z loňska, chtěls napsat, že? spěchej pomalu...


škoda že na stránkách z odkazu je program z loňska...naštěstí máme google, takže příjezd do slovenských lázní si taky dokáže každý najít samostatně :o)


přijeď ve čtvrtek, beru si ba pátek volno


dobrá, přivezu víno, at můžem tentokrát uvařit svařák


aleši, a proč?

tahle upoutávka mě k tomu nepřesvědčí, protože nesděluje dostatek informací, a psát si o informace abych se mohla rozhodnout, jestli si tu akci můžu dovolit - protože, ano, finanční stránka je pro mě důležitá (a soudím, že i pro dost dalších lidí) - to je divné, a sebere to čas mě i organizátorům -  nic ve zlém, ale není divu, že pak se tu objeví řeči o předváděčce hrnců,  když nejsou informace, tak je prostor pro spekulace a fabulace, což je škoda

já dávám přednost otevřeným akcím které informacemi nešetří, a zveřejní vše včetně nákladů,  ale myslím, že to je jedno :-)

ať se  akci daří, užijte si ji :-)


zzlatý
22. 07. 2013
Dát tip

Většinou nejvíc prudí ti, co toho v životě moc nedokázali, a tak si léčí mindráky. Kdo a jak moc, o tom si rozumný člověk udělá úsudek sám.


přitom stačí málo: udělat si trochu času a jet se tam podívat. Ale drby jsou jednodušší...:o)


Houpačka
22. 07. 2013
Dát tip

Aby ses nepo :((( 

Jen jsem řekla, že jsem o tom taky slyšela. Bylo to na jednom malinkým srazu v Praze a taky na chatu se to řešilo, ale osobně jsem tam nebyla, takže je mi srdečně jedno co tam s účastníkama děláte!

Pro mě za mě si tam letos navezte třeba vysavače! 


Fou, Pom, Hou: Mohla bych vás všechny tři pod tímto avizem smazat, ale nechám vás tu, ať všichni vidí vaši ubohost, přátelé...


jedna paní povídala...že? to ti jako zdroj informací stačí?


Houpačka
22. 07. 2013
Dát tip

Hihi :-)) to je vtipný s tím navezením části účastníků na prodejní předváděčku hrnců :c))

Po tý minulý akci po stranách moravy jsem o tom taky slyšela, ale to mě nenapadlo, že na tomhle šprochu něco je ;c)) 


Detaily jsou sdělovány vážným zájemcům osobně. Mám za to, že je to z mých řádků patrné. A už odmítám reagovat, promiň.


Nechápu ty rozlobené reakce - jen jsem poskytla  zpětnou vazbu, kterou můžete vzít na vědomí a nebo ji  vyhodnoti  jako nepodstatnou a mimo a nezabývat se jí...

a-n: vygooglit? většina organizátorů akcí nenutí zájemce googlit základní inmformace... ono i jasná věta už tady: ubytování a stravování si každý zajišťuje a hradí sám by stačila ...stejně  jako případné  přidání odkazu na zmíněný penzión do testu  upoutávky  by působilo otevřeněji a vstřícněji k potencionálním zájemcům

není to o lenosti.

Jarmilo, moc Ti nerozumím. Nevím jak mám být v obraze, když se ani ze stránek festivalu moc nedozvím. Viz odpověď Alešovi. Pro řadu lidí je pro zvažování účasti na akci dost podstatné mít představu o nákladech na ni. Nechíápu ani Tvoji zmínku o potížistech - koho tím myslíš a proč o nich píšeš.

Je-li to normální upoutávka na kaci, bylo by hezké, kdyby byla dotažena i do detailů.

Ale je to Tvoje upoutávka a Tvoje akce - tak hodně zdaru :-)

 


Za to, jak kdo co vnímá, je zodpovědný každý sám. A kdo něco neví, se zeptá. Vloni s tím nikdo, kdo se chtěl zúčastnit, problém neměl a nikdy mít nebude. Pokud se o "zasvěcené" jedná, pak ano, stojím o lidi, kteří dovedou být a jsou v obraze, potížistům se vyhýbám.

a-n: děkuji Ti


Pomerančová: je takový problém si vygooglit pár místních penzionů nebo campingů? Musí všichni mít všechno naservírováno až pod nos, aby se pak laskavě uráčili zvednout od počítače a vidět živé lidi?

V upoutávce je napsáno, že autoři se mají závazně přihlásit, což je z organizačních důvodů celkem logické. Předpokládám, že podrobnější propozice dostane každý, kdo projeví zájem se účastnit jako autor. Nakolik je to akce pro "zasvěcené", to nevím, tohle je ale upoutávka i pro případné náhodné diváky, ne?


No, pravda je, že to, že zde nikde nejsou konrétní údaje týkající se ceny ubytování a dopravy, plus případných dalších nákladů (a nenašla jsem je ani na stránkách festivalu, ale možná jsem jen šptně hledala) působí buď a/poněkud nedůvěryhodně (což nahrává podobným příspěvkům jako je od Fouraix) nebo b/že se jedná o v podstatě soukromou akci pro "zasvěcené" - což zase působí tak, že je zbytečné to tu prezentovat a mlžete si to řešit ve zprávách.

Pokud to má být otevřená akce pro všehny, jedna nevýznamná zpětná vazba - já osobně po zkušenosti například s nakladatelstvím Alise do ničeho, kte předem nejsou známé podmínky a jsem odkázaná na to, že mi je možná někdo sdělí mailem, nejdu.

Nicméně nic  proti vašemu festivalu nemám  a přeju mu hodně zdaru, jen ta organizace by možná chtěla vypilovat:-)


a2a2a
14. 07. 2013
Dát tip

Fouraix,

tvoje tvrzení zde je naprostá lež, nic více a nic méně, pokud ho vztahuješ k festivalu na obou březích Moravy, jehož I. ročník proběhl v Hodoníně vloni a J. Moosová byla po celou dobu jeho průběhu v místě konání. Kdybych tam nebyl osobně po celou dobu, pak bych tuto akci nehájil. Zřejmě si ji pleteš s jinou akcí a měl bys to uznat.


Hele, meleš nesmysly - tzv. pláčeš pěkně, ale na špatném hrobě - není mi to jedno, co tu trousíš, ale nemám se jak bránit - tvoje velká výhoda. A lidé, co se schovávají za bezejmenný nick mi jsou odjakživa proti srsti - jako by nebyli.


Fouraix
14. 07. 2013
Dát tip
a2a2a2: třeskutě vtipné. pár rovnějších si vožralo huby v hodoníně s organizací a plebs byl zavezen na hrnce. jen ty jarky se vobětovaly s nekomerčním (pokud nebylo těch 100,-kč/4 euro vtupného vybraných ostrým ramenáčem ještě v buse za to) vystoupením :-)

a2a2a
12. 07. 2013
Dát tip

Fouraix

minule proběhl I. ročník festivalu v Hodoníně. Bůhví s jakýma Jarkama jsi se zatoulal do Petržalky a prožil tam úděsnou lásku


to je provokace nebo omyl?


Fouraix
12. 07. 2013
Dát tip
jo. minule ste nás zavezli do kulturáku v obci prietržka na úmornou prodejní prezentaci zdravejch kastrólů. nejhorší bylo její proložení úděsným pásmem "lásky" (nebo tak nějak) s tou druhou jarkou. nikdy více!

palečky navrch


Do Senice jezdí dostatek autobusů z Hodonína, v Senici máme domluvený mikrobus, kdyby něco neklaplo, tak tam budou auta, Jirko.


a2a2a
10. 07. 2013
Dát tip

Omlouvám se, samozřejmě, že jsem email dostal, ale právě ty informace jsem přehlédl, ceny za ubytování jsou vskutku velmi lidové, jen mi tam ještě schází ta informace o způsobu přesunu, ještě jednou se omlouvám.


Posílala jsem Ti přece všechno mailem, Jirko - nezměnils adresu?


a2a2a
10. 07. 2013
Dát tip

Účastnil jsem se vloni, byla tam příjemná atmosféra a celá akce byla velkoryse organizována, myslím si, že právě spojení se slovenskými autory je nejen sympatické, ale také zajímavé a přínosné. Možná by bylo vhodné informace doplnit o ceny ubytování a stravování, případně jak je organizován přesun ze Senice do Smrdáků.


zzlatý
09. 07. 2013
Dát tip

Hodně štěstí ve Vašem bohulibém počínání, třeba mi to za rok vyjde a přijedu také...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru