Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní dumka

20. 12. 2013
9
5
1520
Autor
Movsar

Vojtovy sny

V Přelouči za nádražím sedla jinovatka na staré vojenské vozy. I jedna stíhačka tu má negližé z ledu. Možná v některém kupésedí velitel Vojta a vzpomíná. Na strmé starty, nízké přelety i němé praskání ve vysílačce. Druhým oknem už do vlaku ale padá slunce a opírá se do očí. Jako tenkrát, vysoko nad mraky...

 

Petra

Choceňské nádraží je vtěsnáno do skály, malá Petra v Čechách. Řídký vzduch, několik netopýrů, ale žádní turisté. Pro rychlíky zastávka jen občasná. Ještě to tu nemá to pravé jméno, ten šmak prvních stránek bedekrů. Kartografům je Choceň vcelku lhostejná, co teprve mesiášům, kteří skalami podpírali svá učení. Ne, tady to zůstane zapomenuté nádraží v kameni. Skály, co nutí zapomínat.

 

Vánoce v Praze

Poníci na Andělu stojí smutně v kruhu, trpělive sklánějí hlavy. Kdosi zvrhlý je pasoval na atrakci. A pak že spojené kruhy jsou symbolem štěstí.

To dáma z plakátu se kouše do rtu vyšisovanými zuby a hlavu neskloní: je tváří pleťového krému. A všude kolem houština z lidí. Života na sebe bere různé podoby, obzvlášť o Vánocích.


5 názorů

Movsar
03. 01. 2014
Dát tip

díky, přátelé. a díky maxi zvlášť, kdybych jen věděl, jak nejlépe na to. pár výtisků pro nejbližší snad.


ti poníci na Andělu působí vskutku smutně...viděl jsem je taky.


Max Hutar
22. 12. 2013
Dát tip

Vydej to.


Agibail
20. 12. 2013
Dát tip

*


Krásný pohledy.Jen maličkost: "kupésedí "


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru