Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Varování

09. 03. 2014
10
9
1257

"Takže," řekla povzbudivě paní Kulichová, "ať se vám tady dobře bydlí."

Rodina Procházkových stála uprostřed světnice jako stádečko a rozhlížela se po novém domově. Paní Kulichová, nyní už bývalá majitelka, se měla k odchodu. Potom se však zarazila, na něco si vzpomněla, na něco důležitého.

"Ještě jednu věc," řekla a vrátila se. Její hlas zněl neobvykle vážně. "Tady ta lampa na stěně," ukázala na petrolejku na poličce, "dobře prosím vás poslouchejte, co vám teď řeknu. Nikdy, opakuju, nikdy ji nikdo z vás nezapalujte tak, že byste stáli na jedné noze se spuštěnýma kalhotama a nudlí u nosu, a že byste přitom měli jednu půlku hlavy oholenou, v zadnici zastrčené brčko, a přitom byste zpívali Škoda lásky, nikdy, znovu opakuju, nikdy ať to nikdo z vás nezkouší, opravdu, věřte mi, je hrozně důležité, abyste mě poslechli. Pokud tohle budete respektovat, bude všechno v pohodě. Ale jenom pokud to budete respektovat. Opravdu, věřte mi. Já o tom nechci mluvit, je to dlouhá a ne zrovna příjemná historie.  Tak ještě jednou, ať se vám tady dobře bydlí." A paní Kulichová definitivně odešla.

To se rozumí, ta slova rodinu trochu vyděsila, potom přišlo uklidnění a pak zabydlování. To trvalo tak měsíc, pak si každý našel to svoje místo, pak přišlo zvykání a nakonec poklid. No a potom jednoho dne tátu Procházku zastihli ve světnici, jak stojí na jedné noze, kalhoty spuštěné, ze zadnice mu trčelo brčko, hlavu napůl holou, u nosu se mu houpala nudle, v ruce sirku a zpíval Škodu. Tehdy se ukázalo, že paní Kulichová je nevarovala nadarmo, tatínek vypadal jako pravý blbec...


9 názorů

8hanka
11. 05. 2014
Dát tip

aj tak mal šťastie, že na to rodina prišla až pri jeho "porušení zákazu":)


Marcela.K.
10. 03. 2014
Dát tip

Procházka? Má to být Jaroslav Procházka? :-)))


Lakrov
10. 03. 2014
Dát tip

Celkem se bavím už v průběhu varování paní Procházkové a přímočarým závěrem jsi tomu nasadil korunu :-)


Toscana
10. 03. 2014
Dát tip
CHachááááááááááá - a není divu, že tak vypadal... :-))) *t

Kočkodan
09. 03. 2014
Dát tip
Chacha, tak tohle me fakt pobavilo! (Já bych asi vypadal jako blbec i bez brcka.)

Diana
09. 03. 2014
Dát tip
Hahaha! - člověk by čekal nejméně shoření poloviny města - a ono nic zvláštního :-)))*

Prosecký
09. 03. 2014
Dát tip

"Dědečku, vylez z vany! Nastydneš se a zemřeš."

Dědeček vylezl z vany (východočesky by to bylo z "vanny"), nastydl a zemřel. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru