Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Už nikdy nepojedu vlakem

02. 04. 2014
24
27
2811
Autor
Vaud

Stala se mi taková trapná záležitost. Vůbec nevím, jestli o tom mám psát.  Ale když jinak nedáte…

 

Jel jsem včera v Anglii vlakem a zapisoval jsem si poznámky z jednání s jedním zdejším profesorem. Všechno bylo naprosto báječné  a nic nenasvědčovalo tomu, že za chvíli by to mělo být jinak. Vymysleli jsme společně skvělý projekt, který mě třeba jednou bude  živit. Snažil jsme se zaznamenat každý jeho nápad. Pak jsem se šel zamyšlený vyčurat. My doktoři jsme občas trochu mimo. Někde v jiném vesmíru. 

 

Ve vlaku měli moc hezké high-tech wecko uzpůsobené pro handicapované.  V praxi to znamenalo, že se otevíralo skoro celé elektronicky dokořán. Říkal jsem si, že to mají moc šikovně vyřešené. Zdálo se, že když se zavřeš tlačítkem zevnitř, tak to pozná, že jsi tam a nemusíš se zamykat. V duchu jsem chválil britské inženýry. Ale ti mě doslovně přečůrali. Zamykat se musíš. Zrovna jsem si vesele pohvizdoval, když se dveře zcela otevřely a dovnitř přímo naproti mě vpochodovala slečna asi 17-18 roku. Zrudla, začala křičet "sorry sorry" a zděšeně utekla...Pominu-li psychickou újmu dorostenky vznikl ještě jeden problém. Nezavřela za sebou "moje" dveře.

 

 Z místa, kde jsem čural, jsem nedosáhl na knoflík, kterýma se dveře zase zavírají. Byl na druhé straně místnosti. Zkoušel jsem aspoň bližší nohou do tlačítka kopnout. Marně. Pořád jsem čůral.  Navíc ve stoje na jedné noze v drncajícím vlaku a druhou nohou jsem se s přestávkami pokoušel dokopnout.  Sokolové mezi vámi jistě poznali cvičební pozici "holubička". Pak jsem si uvědomil, že na mě kouká celé osazenstvo vagónu skrz prosklené dveře. Měl jsem předtím 2 kafe a anglicky čaj... Snažil jsem se tvářit nenápadně. Že to jako nejsem já. Že tam  nejsem. Některé minuty se vlečou jako hodiny. Pak jsem už radši vystoupil. Možná se ještě nechám přejmenovat. A konečně mám dobrý důvod pro plastickou operaci. 


27 názorů

Vaud
14. 04. 2014
Dát tip

dobrý trest :-)) zasloužený :-) 


8hanka
14. 04. 2014
Dát tip

za trest som uz trojstvrtinkova:)


Vaud
14. 04. 2014
Dát tip

to by neměl dělat  své polovičce...


8hanka
14. 04. 2014
Dát tip

trpela som s Tebou, vazne...musel to byt hrozny pocit...spomenula som si na svoju svadobnu noc, kedy som chcela umriet...

nadranom som bola uanvena, boleli ma nohy, tak som sa vyparila zo svadobnej veselice  na hotelovu izbu  na chvilocku oddychnut...kedze som nemala nocny ubor, len svadobne saty a tie som nechcela pokrcit, lahla som si do postele len tak  v Evinom ruchu a  unavou zaspala...prebrala som sa na to, ze niekto zo mna strhol paplon, okolo mna plno svadobcanov a ja...chcela som  umriet, hned za tym sa rozviest, pretoze im izbu otvoril blbec, co bol len par hodin mojim manzelom...a to som este netusila, co vsetko mi vyvedie dalsie dni a roky...


Josephina
03. 04. 2014
Dát tip

i soudruzi z NDR udělali někde chybu!


Myslím, že plastické operace není třeba, aspoň u nás, tady jsi hrdina.

EB *** pravda pravdoucí, nejlépe holou se vytočit asi o 120°doleva.

Mně se tak snažil vnutit myšlenku tam jít a předvést mi funkci knoflíků přímo průvodčí, když už se mi kroutily oči jak Hurvínkovi a stanice byla ještě v nedohlednu; a protože plný vagón a tělo čekaly na odezvu, nechala jsem si ten zázrak přdvést; jenže ten blbec nás tam zamkl a chvíli mu trvalo, než to dokázal otevřít. Naštěstí se hrůzou zablokovaly všechny zámky až do mé konečné stanice.


Janina6
03. 04. 2014
Dát tip

Je hezké, jak ses snažil tu situaci řešit. Holt chlap. To my, co čůráme vsedě, bysme tak akorát mohly vykulit oči.

Já jsem taky jednou v nouzi použila WC pro invalidy, a tam se zas od mísy nedalo dosáhnout na papír. Prostě WC  pro ty, co přemýšlejí dřív, než to pustí. Připadala jsem si jako idiot. Jestli on to nakonec  nebyl účel :-)


Petr.II
02. 04. 2014
Dát tip

jo, ... i taková je život .. :) *


gabi
02. 04. 2014
Dát tip

:))))*


Josephina
02. 04. 2014
Dát tip

:-) napiš stížnost britským inženýrům


V českém vlaku bys na dveře dosáhl zadnicí. :-)))*


Toscana
31. 03. 2014
Dát tip
Jooo, tyhle situace jsou k nezaplacení - kdy všichni kolem se chechtají a hlavní aktér by nejraději vysublimoval do prostoru. Ale zase nic tak nepotěší, jako cizí neštěstí, takže jsme se tu všichni skvěle pobavili. (Mj. mám jednu WC story z budapešťského hlavního nádraží, i když nešlo o nezavřené dveře, stálo to taky za všechny prachy...) :-))) *t

Diana
31. 03. 2014
Dát tip
Ty tedy nudu nepoznáš - a my s tebou taky ne! Smála jsem se nahlas :-)*

třeba by šlo to tlačítko ovládnout dobře mířeným proudem...? :o)

Zuzulinka
31. 03. 2014
Dát tip

tyhle záchodky mají už i u nás v některých moderních motorácích... je to legranda:)... měl bys trénovat zadržování moči:) pak by zavřít ty dveře neměl být až takový problém...


Zordon
31. 03. 2014
Dát tip

Patrně proto si Britové chodí na toaletu pouze "omýt ruce" :)


Vaud
30. 03. 2014
Dát tip

pořád se něco děje :-)


Zase happening. Že si už nedáš pokoj.


Vaud
30. 03. 2014
Dát tip

proto se tam nejspíš přestěhuju :-) / ale to uvidím příští týden :-) 


Kočkodan
30. 03. 2014
Dát tip
Ber to pozitivne - zanechávás silný dojem i u mladých dívek. :-)

Vaud
30. 03. 2014
Dát tip

hahaha - díky :-)


MKbaby
30. 03. 2014
Dát tip

Lepší nechtěný komik, než (ne)chtěný šašek. Dobrých komiků je málo, ale šašky jako by shazovali. Ty naštěstí šašek nejsi :)


Vaud
30. 03. 2014
Dát tip

Prosecký - je dost možný, že ji tam vymysleli :-)

MK jsem nechtěnej komik 


Prosecký
30. 03. 2014
Dát tip
V Anglii také mají železnici?

MKbaby
30. 03. 2014
Dát tip

Možná by z toho šlo natočit drama. Ostře sledovaný cestující ve vlaku, to je námět jako hrom :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru