Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Každodenní

13. 04. 2014
7
3
706

Vybavuji si

každé slovo

napsané

vyřčené

ztracené

v propasti

mezi těly

tak neznámými

 

Hledám se

v iluzích

o budoucnosti

vzdálené až za hranicí

vesmíru

 

Třese mnou

neklid

 

Neznám lék

na utišení


3 názory

a2a2a
07. 05. 2014
Dát tip

Milá čarodějko,

předně chci poděkovat za tvůj přátelský zájem a ocenění mých básní. Přečetl jsem si všechna tvá zde zveřejněná dílka, jedno jsem také tipoval a u žádného jsem neměl pocit, že by bylo špatné.

Zdá se mi, že píšeš vždy na základě konkrétní situace, která tě inspiruje a ke které máš potřebu se vyslovit hned či co nejdříve. To je přirozené, ale také tě to podvědomě nutí celý příběh dovyprávět se vším všudy, tedy dokončit. Zde máš rezervy v tom smyslu, že pro poezii stačí občas jen naťuknout, nebo něco vyjádřit metaforou a konce básní, kde to je jen trochu možné, ponechat otevřené a věřit čtenářově intuici. Zde bych poradil zkusit nechat napsané básně den, dva odležet a pak se k ním vrátit a vždy tě napadne něco, co by se dalo vyjádřit ještě lépe.

Co se mi u tebe líbí, je, že používáš spíše stručných, nepopisných veršů, jako bys podvědomě věřila, že obsah je natolik vyvěrající, že není třeba balastu. To je dobrý jako formální, tak i psycholgický základ pro tvou tvorbu.


Nikol
16. 04. 2014
Dát tip

*...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru