Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příčení 36

10. 11. 2014
13
22
2871
Autor
Kočkodan
Koukat se z patra Koukal se na něho z patra, bylo to čtvrtý nebo pátý, že nemá sestru ani bratra a vyrostl bez mámy a táty. Kousnout do kyselého jablka Musí si kousnout do kyselého jabka i přes velký pocit hnusu, chce po něm totiž záchodová babka za klíček od kabinky pusu. Lámat nad někým hůl Nad tímhle kuchařem lámu hůl, k práci mu chybí předpoklady, neumí rozeznat pepř, cukr, sůl a lidi s oblibou trápí hlady. Lavina v pohybu Hýbat se začala lavina, rodina zažije hodně bolu, byla to asi kravina, dupat jak prase v Obřím dolu. Ležet v žaludku Soused mi v žaludku leží, on i jeho čtyři svišti, chlupy se ihned zježí, stačí je slyšet na schodišti. Lízat si rány Četné rány si teď líže, s tchýní se porvali jako vždycky, již delší dobu dobře ví, že jejich vztah není harmonický. Malovat čerta na zeď Maluj tam třeba žampióny, raději vynech Belzebuba, u barev nevol temné tóny, to vše ti radí básník Luba. Mazat med kolem huby Med kolem huby šéfce maže, prý by ji mohli do Plejboje fotit, přeje si od ní zvýšení gáže, proto se snaží zalichotit. Metoda cukru a biče Užívá metodu biče a sacharidů, nadává jednou, chválívává jindy, mám trochu rezervy při tvoření vidu, snad to však všechno nejsou pindy. Mít básnické střevo Vzali mu v Motole básnické střevo, i když ho odvezli se slepákem, teď je fakt na verše úplné dřevo, rýmuje například „láskou“ – „mákem“.

22 názorů

Kočkodan
01. 08. 2017
Dát tip
V určitých případech je asi nevyhnutelné, o někoho nakonec tu hůl zlomit...

Gora
31. 07. 2017
Dát tip

Kousnout do kyselého jablka - to se mi často děje...ale ještě jsem asi nikdy nad nikým nezlomila hůl:-)


Lnice
02. 11. 2015
Dát tip

dobrý nápad kreslit místo čerta na zeď žampióny, to mě nikdy nenapadlo:-)


Kočkodan
18. 11. 2014
Dát tip
Ano, tak se mi to líbí - hezky pouzít prítomný cas. (lehký úsmev)

Markel
18. 11. 2014
Dát tip

ale jo, stále líbí, ty opičí kluku jeden, ješitnej :-))


Kočkodan
14. 11. 2014
Dát tip
Pepicko, ted si nejsem úplne jistý jestli není duraz kladen na slovo "pindy", címz by slo o znicující kritiku.

Josephina
13. 11. 2014
Dát tip

krindy pindy!!


Kočkodan
13. 11. 2014
Dát tip
Príteli ctenárský, já ti dekuji. Inspirace tvá? Nikoli, Pred nekolika lety jsem vytvoril velkou masu ctyrversíku a ted ta lepsí vyzobávám.

Kolobajda
13. 11. 2014
Dát tip

Příteli básnířský, jen houšť! Nejvíc mě berou vniřnostní básně.  "Ležet v žaludku" a báseň střevní - inspirace má...? Dávám bod.


Kočkodan
12. 11. 2014
Dát tip
Markel, to je skoda, ze uz ne. Mela by sis vzít príklad z Cudly.

Markel
12. 11. 2014
Dát tip

líbilo *


Kočkodan
12. 11. 2014
Dát tip
Nejdríve globální podekování, po dvojtecce si vas rozeberu jednotlive: Alesi: Chci verit, ze tvoje poznámka smeruje výhradne k muzi ze ctyrversí, ne k autorovi. Macecho: Tvuj komentár také ne...vlastne ano – zapomnela jsi vyjmenovat jeste tech osm zbývajících. Diano: Je to od tebe hezké, ale za tolik hvezdicek dílko urcite nestálo. A strevo jsem nekdy jenom jedno, zato velké. Smycko: Opakovaný prípad vynucené laviny polibku na verejných toaletách. Pecený medved: Tentokrát jsi reagovala zase dobre. A byl bych blázen, abych odpovídal na rétorický dotaz. Jirko: Já vím, ze Prícení není tvuj sálek caje respektive je to pro tebe slabý cajícek. Nerad te ´stále zklamávám, ale dokud je odezva ctenáru celkove tak kladná, není sílenství zverejnovat dalsí díly. Ale más pravdu – to „patro“ mi také pripadá jako nejslabsí. Blacksabbath: Jsem rád, ze ty nade mnou hul (zatím) nelámes. Cudlo: Mám silnou tendenci brát tvoje „Líbí /*“ jako pozitivní kritiku. Kopretino1: Mne se presne tohle stává kazdý týden. Evzenie Bramburková: v podstate viz macecha

Lavina v pohybu a svišti na chodišti, paráda!*

 


Čudla
10. 11. 2014
Dát tip

Líbí /*


protože mám ráda  dobré.....Lámat nad někým hůl

Nad tímhle kuchařem lámu hůl,k práci mu chybí předpoklady,neumí rozeznat pepř, cukr, sůla lidi s oblibou trápí hlady.


ahoj Luboši, já ti nějak nevím, nesedí mi to, je to průhledné (už třeba názvem, názvy bych úplně vynechal) a prvoplánové (většinou žádné překvapení), tak třeba na Koukat z patra, jsem koukal jako tele, snad - Ležet v žaludku, mně trochu pobavilo, jestli ty si se nenakazil tím německým humorem, tomu také nerozumím )))


smyčka
10. 11. 2014
Dát tip

Copak tě inspirovalo?


Diana
10. 11. 2014
Dát tip
Super, ani vybrat si nemohu. Lavina? Ležet v žaludku? Kyselé jablko? *************************** Musím se, básníku, pozeptat, zdali tobě to střevo neimplantovali? Na tohle dílo, jak připadá mně, musel bys míti alespoň dvě!

macecha
10. 11. 2014
Dát tip

Kyselé jablko a básnické střevo, nemají chybu ... T***


jo...básnické střevo je na ho... teda na nic.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru