Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Píseň pro tebe

30. 09. 2015
9
14
1453

Zavři oči a jsme spolu.

 

 

Leželi jsme spolu,

můj milý,

leželi jsme spolu

v jeteli.

 

Mraky nad námi

zvolna plynuly,

tiše jak stíny

 se sunuly.

 

Jak bílý oblak chtěla bych plout,

svobodná tak,

že ani pták by nedolétl ke mně.

Snad jen touha tvá

by zasáhla mne tak,

že jak skřivan z nebe,

našla bych já tebe.

 

Pak leželi bychom spolu,

můj milý,

leželi bychom spolu

 v jeteli.

 

 


14 názorů

Vzájemnost? Jeden z Nektarů, který pojí bytosti stejného ražení. Stará je pojem relativní. Moje maminka v červnu oslavila 90 let a necítí se stará. U ní je to také dost pokročilá demence, ale stáří a čas jsou relavní záležitosti. Pro mne určitě. A já děkuji. Vyzařuje z Tebe krásná energie. Energie, které mi rozhodně cizí není. Děkuji. Krásně se vyspinkej, Kotě. 

 


Děkuji ti za to, co jsi napsal. Rozumím ti víc, než si myslíš. Znám sny a někdy je nemám ráda. Dokonce jsem o tom i napsala.

Také si vážím hodnot a mé myšlení je někdy starší než já. A to jsem dost stará.

Díky za důvěru.


Víš, já, jako náměsíčný a tak trocha hozený jinam, vím o Snech docela dost. Díky svým Snům často i trpím. Přeji si, aby nebyly živé na stranu jednu a na stranu druhou vím, že jsou živé a často prospěšné. Ač ne mně. Ale mým přátelům a bytostem. Někdy si říkám, že takový dárek od Sudiček je přímo ambo v loterii. Ale jsou i chvíle, že bych to raději viděl nebo neviděl. Pouhá Hra. Hra, která je jen a jen o Tobě. Jako dítě jsem tomu rozuměl po svém. Nesměl jsem o tom nikde mluvit, aby mne třeba nezavřeli do nějakého ústavu. Nyní jsem se s tím pocitem naučil bravurně život zvládat. Oddělovat co chce slyšet Stádo od toho, co cítím. Naučil jsem se, díky technikám svým svérázným, být stále svůj a zachovávat si svou hrdost a mít svou cenu. Ono to pro spousty člověků je absolutně nepřijatelný postoj. Pro mne, je to můj život. Život ve smyslu Ber a nebo nech být! Celý život narážím na postoje tupých hlav, které posuzují člověky podle toho jak vypadají, jak jsou úspěšní v konzumu, jakou mají barvu kůže a orientaci či politickou příslušnost. U mne to takhle opravdu nefunguje. Jsem jiný, svůj. Jsem tu sám za sebe, ač přitom nejsem egoista. Pokud bych byl, tak bych byl nabubřelý boháč a ne kluk, nyní chlap, který se rozdá z posledního jen a jenom proto, aby tu nezevloval bez užitku. Jsem tu ve škole. Jako každý jiný z nás. A přispívám svou troškou do mlýna, dle svých možností. Ctím tzv. štábes kulturu, která je nyní, v době současné, něco, co se nenosí. Mám úctu k hodnotám obyčejným. Takovým jako je třeba Slušnost, Pokora, Souzněnost, Tolerance. Ctím své rodiče, a to i po jejich skonu. Proč? Protože mi dali život a milují mne i nyní stejně jako já je. A mohl bych psát a psát. Archaismy a přívlastky. Nevím, ale mám pocit, že tu je každý pro něco, co se tu má naučit. Pokud někdo připustí, že tu nejsme zrozeni poprvé, tak ví o čem píšu. Krásné sny. Sny takové, ve kterých nebudeš navštěvovat podsvětí jako já. Sny, ve kterých uvidíš jen nádherné barvy a slyšet jen nádherné tóny libozvučné. Sny, které tě budou hladit. To Ti přeji. Stejně, jako každému jinému elementu Vesmíru a Universa. Omlouvám se za spontální reakci. Ale už nejsem Kluk a začal jsem si to nějak po té padesátce uvědomovat. Náhody a ani Omyly ve Vesmíru neexistují. Prostě vše, co přijít má, to přijde. A v ten pravý čas, plně v souladu se Záměrem božím. Dobrou, Evženie, vážím si Tě. Jan


Vzpomínky a představy dodají půvab snům. Děkuji ti za milá slova.


Krásné, Evženie! Má to obrovskou dynamiku. Nádherné. Jsi vážně dobrá! Jako smekám klobouček pomyslný. Děkuji. Zahřála jsi mi duši. Ležel jsem a díval na ty oblaky plující v jeteli. Samozřejmě obrovské Plus */ Vyvoněnost!


Jsem ráda, že ses zastavila.


4U
02. 10. 2015
Dát tip

líbí *


Alegna
02. 10. 2015
Dát tip

příjemné


Jsem ráda, že se vám líbí.

Klíšťatům asi nechutnáme.


Kolobajda
30. 09. 2015
Dát tip

Píseň pro tebe - krásná. Dovoluji si podotknouti, že už i Jiří Suchý...

Ale ta tvoje je něha sama   /**


Čudla
30. 09. 2015
Dát tip

To je tak něžné. /*


moc pěkné...*/***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru