Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přítel Sovětského svazu Jiří Vykadil

09. 10. 2015
0
2
1401
Autor
Movsar

O bizarní postavičce z televize.

Přítel Sovětského svazu Jiří Vykadil

Jiří Vykadil byl přítelem všeho sovětského. Byt si vyzdobil replikami Rublevových ikon i bábuškami. V létě jezdil zásadně do Soči. Hrdinou jeho srdce byl románový rek Gleb Čumalov, revolucionář z cementárky. Stejně jako Čumalov byl i Vykadil vždy plný síly, odhodlání, vášní a nepokojné touhy po třídní spravedlnosti. A také, ovšem, touhy po světovém míru. Když měly českou krajinou projet americké transportéry, neváhal Vykadil burcovat lid k blokádě. Sám pak v první linii nabízel hruď imperialistické střele. Nepřišla. Stejně jako věrní. Zato dny šly a Vykadil se dál obíral eschatologickou vírou v rudé zítřky. Alespoň že soudruzi vynalezli internet, kde Jurij vždy nalezne dost kamarádů.


2 názory

Lakrov
27. 10. 2015
Dát tip

Dočteno. S postojem, jež (tuším-li správně z názvu) zaujímá autor k oné bizarní postavě, vyloženě souhlasím. Jen je ten text pro mě moc krátký a oznamovací.


Gora
09. 10. 2015
Dát tip

Bohužel tento pán není sám a víc než vyžilé figurky miulosti mi vadí pofiderní přátelství našich /vy/ volených s režimy, kde zítra již znamená včera.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru